Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΚΚΕ : "Η coca cola δεν πάει με όλα !"

"Την στιγμή που όλο και βαθαίνει η υποχρηματοδότηση των δήμων και τα προβλήματα στα σχολεία πληθαίνουν, μεγάλες εταιρείες, με τη βοήθεια δημάρχων που υπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και...
με τις ευλογίες του υπουργείου Παιδείας, προσπαθούν να διεισδύσουν όλο και περισσότερο στον ευαίσθητο τομέα του δημόσιου σχολείου.", αναφέρουν σε ερώτησή τους (για πολλοστή φορά!) οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής και συνεχίζουν:

"Αξιοποιώντας το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη, η Coca Cola-3Ε βρίσκει έδαφος να «εισβάλει» στα σχολεία, με τον μανδύα του «ευεργέτη» χορηγού.
Στο πλαίσιο της «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», επαναλαμβάνει για πολλαπλή φορά το πρόγραμμα «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ», σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Για το 2016 η Τρία Έψιλον προτίθεται να αναλάβει την επιχορήγηση των επισκευών και των βελτιωτικών εργασιών στα σχολεία που αρχικά θα υποδειχθούν από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και στη συνέχεια θα αναδειχθούν κατόπιν ψηφοφορίας του κοινού.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καθώς και οι υπόλοιποι δήμοι, με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, βοηθούν την πολυεθνική να προβληθεί ως «ευεργέτιδα» και να εξωραϊστεί στα μάτια της τοπικής κοινωνίας.
Επειδή, είναι απαράδεκτο οι εταιρείες να χρησιμοποιούν τα σχολεία ως χώρο διαφήμισης και κολυμπήθρα «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης». Να δίνουν δηλαδή ένα ψίχουλο για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη από τη φοροαπαλλαγή. Να φροντίζουν να παρεμβαίνουν στα σχολεία, ώστε να κατευθύνουν τη συνείδηση των μελλοντικών καταναλωτών και εργαζομένων, των παιδιών μας.
Επειδή, η λογική των χορηγιών που καλλιεργεί η κρατική και τοπική διοίκηση σε συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, είναι ο Δούρειος Ίππος για την εμπορευματοποίηση της Παιδείας

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την άμεση ολοκλήρωση των αναγκαίων επισκευαστικών και βελτιωτικών εργασιών στα σχολικά κτίρια της ΠΕ Θεσσαλονίκης, χορηγώντας την απαιτούμενη κρατική χρηματοδότηση προς τους αντίστοιχους Δήμους της περιοχής."