Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Πολάκης: "Πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων"

Αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για το Δικαστικό Σώμα με....
την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να ζητά την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο Π.Πολάκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Περιστέρι αναφερόμενος στους δικαστές σημείωσε:
«Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη των παραδικαστικών κυκλωμάτων» ανέφερε ο κ. Πολάκης κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στο Περιστέρι.
Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Παναγιώτη Μαυρίκου λέγοντας ότι δεν φαίνεται να ήταν «και τόσο ατύχημα».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία με επιστολή της χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας συκοφαντικές και ζητά την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕ:

Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή. Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Αναμένεται συνέχεια και στη Βουλή

Το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια καθώς όπως σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, αναμένει από την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου να ερευνήσει τις αναφορές Πολάκη, ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη και επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για τα ζητήματα της Δικαιοσύνης.