Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Τα καλύτερα της εφημερίδας ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Απόφαση «σταθμός» για ....
υπερχρεωμένο ζευγάρι! (ΦΩΤΟ- ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Τη θηλιά που βρίσκεται στο λαιμό χιλιάδων δανειοληπτών έρχεται να… χαλαρώσει μια άνευ προηγουμένου απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης. Χρέος ύψους 400.000 ευρώ σε τραπεζικά ιδρύματα μηδενίστηκε, ενώ σώθηκαν και η πρώτη και η δεύτερη κατοικία του ζευγαριού. Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, και σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η έφεση των πιστωτριών τραπεζών τότε το… δεδικασμένο, σύμφωνα με νομικούς «θα σώσει πολλούς Έλληνες που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο εξαιτίας χρεών τους απέναντι στις τράπεζες». Δικηγόροι που μιλούν στην Karfitsa σχολιάζουν μεταξύ άλλων ότι «τα δικαστήρια έρχονται να ακυρώσουν στην πράξη τα μνημόνια».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.karfitsa.gr/2016/06/13/apofasi-stathmos-gia-yperxreomeno-z/

«Θα αφανιστούμε εμείς για να μείνει το Mετρό…»

Απελπισμένοι και καταχρεωμένοι είναι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, κυρίως οικογενειακών, στις περιοχές των εργοταξίων του Mετρό Θεσσαλονίκης! «Το Mετρό θα έφερνε την ανάπτυξη, προς το παρόν το μόνο που έχει φέρει είναι… λουκέτα» λένε στην karfitsa στα μαγαζιά της 25ης Μαρτίου, της Δελφών, της Μοναστηρίου και της περιοχής Βαρδαρίου (βλ ΟΣΕ) πίσω από στις λαμαρίνες όπου βρίσκονται κολλημένα τα… «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ».

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.karfitsa.gr/2016/06/14/tha-afanistoyme-emeis-gia-na-meinei-to-m/

Ο Ιβάν «πυροβολεί» με επενδύσεις για… δεύτερη φορά

Να ταράξει τα… νερά επιχειρεί για ακόμα μια φορά ο Ιβάν Σαββίδης βάζοντας ούτε ένα, ούτε δυο αλλά… 12,4 εκατομμύρια ευρώ σε ένα από τα πρώτα του αποκτήματα από τη στιγμή που ξεκίνησε την επενδυτική του δραστηριότητα στην Βόρεια Ελλάδα. Το πρωί της περασμένης Τρίτης και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο γραφείο του στο ισόγειο του «Μακεδονία Παλλάς» (τουλάχιστον κάτι τέτοιο μαρτυρούσε η παρουσία των δυο ανδρών της προσωπικής του ασφάλειας στον πρώτο διάδρομο αριστερά μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο του κτιρίου) σε μια άλλη αίθουσα του ξενοδοχείου, τα διευθυντικά στελέχη αυτού ανακοίνωναν πως το ξενοδοχείο σύμβολο της Θεσσαλονίκης αλλάζει σελίδα.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.karfitsa.gr/2016/06/14/o-ivan-pyrovolei-me-ependyseis-gia/

Δύο… ιστορικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης οδηγούνται σε… λουκέτο!

Ο πρώην διοικητής των ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς – Ο Άγιος Δημήτριος», Παύλος Παπαδόπουλος εξηγεί πως το 2011 υπήρχε και πάλι σοβαρή περίπτωση να κλείσουν τα δύο νοσοκομεία. «Μετά από μεγάλο αγώνα των εργαζομένων και ιδίως των νοσηλευτών, καταφέραμε και τα κρατήσαμε. Οι ΜΕΘ των δύο νοσοκομείων είχαν οκτώ και έξι κρεβάτια αντίστοιχα. Από 14 που ήταν λοιπόν τα φτάσαμε σε 18 κρεβάτια. Όμως δε μπορέσαμε να τα θέσουμε σε πλήρη λειτουργία διότι δεν υπήρχαν νοσηλευτές», λέει. Ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει πως: «ο χώρος της υγείας δεν έχει ανάγκη από περικοπές δαπανών, όταν δεν έχεις λεφτά δε μπορείς να κάνεις οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.karfitsa.gr/2016/06/13/dyo-istorika-nosokomeia-tis-thessalo/

Χρειαζόμαστε νέο υπόδειγμα Ανάπτυξης…

Η Ελληνική κοινωνία αναγκάζεται να πληρώσει στο δημοσιονομικό επίπεδο βαρύ τίμημα για τον άφρονα δανεισμό και την πολιτική προς όφελος των «ολίγων», που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μετά την ολοκλήρωση των δημοσιονομικών μέτρων που απαίτησαν οι δανειστές, μπαίνει πλέον σε πρώτη προτεραιότητα η συζήτηση για το νέο υπόδειγμα ανάπτυξης της χώρας.

Του Σωκράτη Φάμελλου

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.karfitsa.gr/2016/06/13/xreiazomaste-neo-ypodeigma-anaptyksi/