Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Κάποιοι ζητούν μανιασμένα ένα νέο εμφύλιο; Αντισυγκέντρωση ανήγγειλαν "αναρχικοί"

Είναι καιρός κάποιοι πολιτικοί που υποθάλπουν τέτοιους μηχανισμούς τυφλής βίας, να ...
αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ιστορία. Είναι ολοφάνερο ότι επιθυμούν να τραβήξουν στα άκρα το σκοινί από επιπολαιότητα στα όρια της ηλιθιότητας, γυρεύοντας εκδίκηση και αντάμωση σε γουναράδικα.

Είμαστε όμως στο 2016, σε μια Ευρωπαϊκή (ακόμη;) χώρα, όπου εκτός από τους πολιτικούς, που μπορεί να είναι από άριστοι έως καθάρματα, που επιζητούν να χυθεί αίμα, υπάρχουν οι μόνιμοι θεσμοί. Επιτέλους, ας σταματήσει να αποτελεί τη φιλιππινέζα των πολιτικών η αστυνομία και η δικαιοσύνη κι ας κάνει το καθήκον της, χωρίς να τρέμει μήπως δυσαρεστήσει τυχόν φρενοβλαβείς πολιτικούς προϊσταμένους.  Καμία δουλειά δεν θα είναι ικανή να εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση σε μια χώρα όπου θα κυριαρχεί το μίσος και ο εμφύλιος σπαραγμός, που επιζητούν τόσο διακαώς ολίγοι ψυχασθενείς, πιστεύοντας ότι έτσι θα εδραιώσουν την εξουσία τους. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και η αυτοτελής αστυνομία να κάνουν τη δουλειά τους, προστατεύοντας το λαό και τη δημοκρατία, από τους ψυχασθενείς.


"Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την Κυβέρνηση», σχολίασε κόμμα της αντιπολίτευσης, μόλις έγινε γνωστή μια ανακοίνωση για αντισυγκέντρωση των "αναρχικών" (που προφανώς δεν θα γίνει) κι έχει απόλυτο δίκιο.

Ας ξεκαθαρίσουν όλοι τη θέση τους: θέλουμε να παλέψουμε να κρατήσουμε τη χώρα δημοκρατική, ελεύθερη, ενταγμένη στο δυτικό κόσμο, με εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία ή θέλουν να λογαριαστούμε μέχρι θανάτου στους δρόμους, μέχρι να επιβάλουν -αν μπορέσουν- ένα ολοκληρωτικό καθεστώς; Είναι με τη δημοκρατία ή με τους παρακρατικούς φασίστες των "αντισυγκεντρώσεων";