Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Όλοι οι «πατριώτες» ξεσκίσθηκαν από χθες να τρομοκρατούν τον λαό με λάβαρο τον «διχασμό». Διχάζει, λένε, η σημερινή κυβέρνηση, επειδή δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να ρίξει τη χώρα στα βράχια και καλεί τον λαό είτε να επικροτήσει τη θέση αυτή είτε να αποφασίσει ο ίδιος να τσακιστεί προς τέρψιν όλων αυτών που έχουν τα ευρά στο εξωτερικό, που φιγουράρουν στις λίστες της ντροπής, που ...
αδιαφορούν για τον πλησίον. Αυτών που έχουν πάρει τις κατατεθειμένες στις τράπεζες αποταμιεύσεις των απλών ανθρώπων υπό μορφή δανεικών κι’ αγύριστων ή απλώς αρπαχτών και τους απειλούν με bankrun και χρεωκοπία. Αυτών που δίνουν πάσα στους δημοσιογράφους να ρωτούν την κυβέρνηση: «Και πώς θα χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες; Τί θα πείτε στον ελληνικό λαό;». Μακρυά από τον κώλο τους και όπου μπει.
Έπρεπε κατά τη γνώμη αυτών να πάρει η κυβέρνηση την απόφαση να πέσει στα τέσσερα, να υπερφορολογήσει τον λαό, να περικόψει συντάξεις, να ξεπουλήσει τα πάντα στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενοι. Να διαλύσει τα νησιά και την εθνική άμυνα. Διότι το διακύβευμα είναι λέει η παραμονή στο ευρώ πάση θυσία.
Έχω επανειλημμένως ταχθεί υπέρ της επιστροφής στη δραχμή ως της μοναδικής λύσης για τη διατήρηση της χώρας ως ανεξάρτητης και υπερήφανης με προοπτική ευημερίας για τον λαό της, ακόμη και τώρα, την ύστατη στιγμή μετά από 5 χρόνια καταστροφικής πορείας. Αλλά η ανεξαρτησία, η υπερηφάνεια και η επιβίωση του απλού λαού δεν αποτελούν διακυβεύματα της «ελληνικής» αλήτ.
Έτσι, λοιπόν, η κυβέρνηση λιποψυχεί, κατά την άποψη των μνημονιακών δολιοφθορέων, επειδή καλεί, λένε, τον λαό να βγάλει αυτός τα κάστανα από τη φωτιά. Δεν έπρεπε, λένε, η κυβέρνηση να ρωτήσει τον λαό. Απλώς, έπρεπε να του φορτώσει και άλλα βάρη. Έτσι κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες ρε! Δεν βλέπεις τον Ποτάμη που βιαζόταν να ψηφίσει συμφωνία ό,τι να ‘ναι;
Τις ευθύνες στην κυβέρνηση, τα βάρη στον λαό ρε! Ανεύθυνοι! Γιατί δεν προχωράτε; Το άρθρο 86 του Συντάγματος σας καλύπτει και όλα τα συγκαλύπτει.
Παρεμπιπτόντως: ο διοικητής της ΤτΕ Στουρνάρας όρισε μόνος του, ως κράτος εν κράτει, την 06.07.2015 ως ημέρα μετάβασής του στη Βουλή, για να εξετασθεί ως μάρτυς σε σχέση με την υπόθεση Siemens. Εγώ γιατί ψυλλιάζομαι ότι εννοεί πως θα πάει εκείνη την ημέρα ως πρωθυπουργός; Και θα τον στηρίξουν οι υπέρμαχοι της κοινωνικής συνοχής και ευημερίας του λαού:
Σαμαράς
Ντέπιουτης
Βαρβιτσιώτης
Άδωνις
Βούλτεψη
Σταμάτης
Βορίδης
Λοβέρδος
Φώφη
Βρούτσης
Μητσοτάκης
Ντόρα
Θεοδωράκης Σταύρος [άλλαξε το επώνυμό σου ρε παλλουκάρι. Μπερδεύομαι, όταν ακούω ότι έκανε δηλώσεις ο Θεοδωράκης και νομίζω ότι πρόκειται για τον μέγιστο Μίκη, για να ανακαλύψω μετ’ ου πολύ ότι πρόκειται για τον λιλιπούτειο συνονόματό του]
Θεοχάρης
Δακρυοχοΐδης
Ραγκούσης
Πεταλωτής
Διαμαντοπούλου
Όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι. Όπως υπεύθυνος ήταν ο Γιωργάκης που μας έχωσε στο Μνημόνιο χωρίς δημοψήφισμα. Όπως υπεύθυνος ήταν ο Τόνι που όταν ο Γιωργάκης τόλμησε να μιλήσει για δημοψήφισμα, τον εκπαραθύρωσε ως ανεύθυνο για να συνεχίσει πιο σκληρό Μνημόνιο χωρίς δημοψήφισμα, αλλά με εξαπάτηση του λαού με τη δήθεν διαπραγμάτευση 18 σημείων. Και τώρα, υπεύθυνος αυτός ων, κατακεραυνώνει τον Τσίπρα ως ανεύθυνο που ενώ εξασφάλισε την ψήφο του ελληνικού λαού τάζοντας κατάργηση του Μνημονίου με ένα άρθρο και ένα νόμο ξαναρωτάει τώρα τον λαό, αν πρέπει να τα σπάσει με τους δανειστές.
Cannes encore une fois?
Και για να γελάσουμε: με ρεβάνς του Γιωργάκη;
Σωτήριος Καλαμίτσης
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός νεομπολσεβίκος και δραχμολάγνος, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου ΄Ορους [Μεγάλη η Χάρη της]
Y.Γ.1. Όσο για την άποψη του Ντέπιουτη ότι το δημοψήφισμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι αντισυνταγματικό, υπάρχουν δύο απαντήσεις:
1η απάντηση: το άρθρο 44§2 ορίζει: «2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.»
Αν το ερώτημα του δημοψηφίσματος έχει δημοσιονομικό περιεχόμενο, πού είναι το πρόβλημα; Το Σύνταγμα απαγορεύει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί νομοσχεδίου ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΟΣ για δημοσιονομικά θέματα. Ψηφίσθηκε νομοσχέδιο με δημοσιονομικό περιεχόμενο, επί του οποίου θα διεξαχθεί δημοψήφισμα, και μου διέφυγε;
2η απάντηση: χοντρέ, πήγαινε στα δικαστήρια και σε 10 χρόνια θα έχεις απάντηση. Έτσι δεν είχες πει ως Ντέπιουτης, όταν η αντιπολίτευση, προέβαλλε αντισυνταγματικότητες νομοσχεδίων;
Υ.Γ.2 Παραθέτω τον επίλογο χθεσινού άρθρου της Ναόμι Κλάιν, συγγραφέως του βιβλίου «Το δόγμα του σοκ»:
«Δεν γνωρίζω την απάντηση των πολιτών στο δημοψήφισμα, αν τελικά συμβεί. Παρατηρώ την υστερία των φωνών που αντιτίθενται, ακόμη και να υπάρξει το δημοψήφισμα. Αλλά αν νιώθετε έτσι, τότε ψηφίστε «ναι» και πείσετε και άλλους να ψηφίσουν παρομοίως. Ο Τσίπρας σας έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Πάντως δεν γνωρίζω πώς διεκδικούμε να αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας και πόσο ευτυχείς μπορεί να είμαστε όταν στην πραγματικότητα εξωτερικές, μη εκλεγμένες δυνάμεις, νιώθουν ότι πρέπει να υπαγορεύουν ποιος θα είναι ο φόρος στο γάλα και στο ψωμί. Και αυτή η ερώτηση μας αφορά όλους.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου