Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
[Φωτογραφία από προκλητική συνάθροιση αλλοδαπών κατά παράβαση του άρθρου 11§1 του Συντάγματος]
Παρακολούθησα προ αρκετών ημερών όσα είπε, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται ...
το ν/σ για τον Κώδικα Ιθαγενείας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Λάππας μαχόμενος υπέρ του ν/σ και της απόδοσης ιθαγενείας στους αλλοδαπούς ως «δημοκρατική ανάγκη». Ανεζήτησα στοιχεία για τον κ. Λάππα και βρήκα στην ιστοσελίδα του ανηρτημένο την 31.01.2015 το ακόλουθο κείμενο:
το ν/σ για τον Κώδικα Ιθαγενείας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Λάππας μαχόμενος υπέρ του ν/σ και της απόδοσης ιθαγενείας στους αλλοδαπούς ως «δημοκρατική ανάγκη». Ανεζήτησα στοιχεία για τον κ. Λάππα και βρήκα στην ιστοσελίδα του ανηρτημένο την 31.01.2015 το ακόλουθο κείμενο:
«Σήμερα το μεσημέρι και ώρα 15.00 βρέθηκα προσκεκλημένος της ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV από τον δημοσιογράφο Γιάννη Κολλάτο. Ελάχιστα λεπτά πριν την είσοδό μου στο στούντιο βρισκόμουν στο ποινικό ακροατήριο των Δικαστηρίων της Καρδίτσας, όπου υπεράσπιζα την προσωπικότητα και τα δικαιώματα ενός πολίτη εντολέα μου.
Το αναφέρω για να καταδείξω ότι εμείς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι γόνοι πολιτικών τζακιών ή εγγονοί πολιτικών παραγόντων και οικογενειών στο Νομό Καρδίτσας. Αντίθετα είμαστε άνθρωποι που για χρόνια ασκούσαν το επάγγελμά τους και από αυτό εξοικονομούσαν τα προς το ζην αναγκαία με κόπο, πόνο και ιδρώτα, αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα, γι αυτό κατανοούμε και συμπάσχουμε στον πόνο, τη φτώχεια και την απελπισία των συμπολιτών μας. Όμως ταυτόχρονα με την άσκηση του επαγγέλματός μας για δεκαετίες συμμετείχαμε ενεργά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου μας, ζυμωμένοι με πολιτικό πείσμα και ιδεολογικό πάθος με τα κοινωνικά και πολιτικά προτάγματα.
Ακριβώς το ίδιο θα κάνουμε και σαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κοπιάσουμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, την κοινωνία και τη χώρα στη δύσκολη προσπάθεια που αναλαμβάνουμε σαν κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και την θεμελίωση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ισονομίας και ισοπολιτείας.
Πρέπει κάποτε να τελειώνουμε με την απίστευτη διαφθορά και την προκλητική αδικία που έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας από τις πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τη χώρα για δεκαετίες. Και εννοούμε την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σαν θεσμό που στέκεται δίπλα στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, γιατί η αποστολή της είναι να βρίσκεται δίπλα στους αδυνάτους, και όχι στους πλούσιους και δυνατούς. Αυτό είναι και αυτό πρέπει να είναι το περιεχόμενο της έννοιας της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.»
Σωστός. Σωστότερος δεν θα μπορούσε να είναι. Άρα, σωστότατος.
Επιχειρηματολογών ο κ. Λάππας υπέρ του νομοσχεδίου και της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών, αναφέρθηκε και στη λαϊκή κυριαρχία, ως θεμέλιο πάσης πρωτοβουλίας κατά το Σύνταγμα και εξήγησε ότι είναι ξεπερασμένη η έννοια «έθνος», αφού το Σύνταγμα απονέμει δικαιώματα και υποχρεώσεις στους πολίτες ως μέλη του λαού και όχι ως μέλη κάποιου Έθνους. Αναφέρθηκε, επίσης, στις νομοθεσίες όλων σχεδόν των κρατών-μελών της ΕΕ, τα οποία έχουν εισαγάγει για την απονομή ιθαγένειας το κριτήριο του εδάφους [=τόπου γέννησης] και όχι του αίματος/καταγωγής, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας. Αφού εξεθείασε την άποψη της μειοψηφίας των μελών του ΣτΕ, το οποίο εν Ολομελεία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση για την απόδοση ιθαγένειας, συνέχισε επ’ αρκετόν να μιλάει για το ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι μειοψηφίες των δικαστικών αποφάσεων. Δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τη συλλογιστική, αφού είναι γεγονός ότι αυτό που μετράει και στις δικαστικές αποφάσεις είναι η πλειοψηφία και όχι η μειοψηφία, χωρίς να παραβλέπω το ενδεχόμενο να γίνει κάποτε η μειοψηφία πλειοψηφία με την πάροδο δεκαετιών και την αλλαγή αντιλήψεων. Να φαντασθώ ότι ως δικηγόρος θα εξεθείαζε τη μειοψηφία στο βούλευμα, με το οποίο παραπέμφθηκε η ΧΑ για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης; Μάλλον όχι. Απλώς επιχειρηματολογούσε όπως ο κάθε δικηγόρος που υπερασπίζεται έναν πελάτη, ακόμη και όταν γνωρίζει ότι ο πελάτης δεν έχει δίκιο.
Εκείνο, λοιπόν, που μου έμεινε από την ομιλία του είναι ότι αισθάνεται πως το Σύνταγμα είναι ένα κείμενο που στηρίζει τα πάντα στη λαϊκή κυριαρχία, εξ ου και ο λαός είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού ανεξαρτήτως καταβολών. Κάτι σαν τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι πράγματι χώρα μεταναστών, μολονότι και αυτές χρησιμοποιούν τον όρο «εθνικός» ως επίθετο πολλών δραστηριοτήτων, οργανισμών και εκδηλώσεων, παράγωγο του «έθνος». Έτσι μπορώ να πω ότι ο Έλλην συνταγματικός νομοθέτης πρέπει να έχει κάνει πολλά λάθη αναφερόμενος στο έθνος. Αντιγράφω από το Σύνταγμα:
«Άρθρο 1
…….
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Άρθρο 4
1. Οι ΄ Ελληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Οι ΄Ελληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος.
………….
4. Μόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.
5. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
6. Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.
Άρθρο 11
1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
Άρθρο 12
1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνιστούν ενώσεις και μη κερδοσκοπικά σωματεία, τηρώντας τους νόμους, που ποτέ όμως δεν μπορούν να εξαρτήσουν την άσκηση του δικαιώματος αυτού από προηγούμενη άδεια.
Τελικά, για ο,τιδήποτε θέλουμε να κάνουμε σ’ αυτόν τον τόπο για να τον καταστρέψουμε, επικαλούμεθα συνεχώς αυτά που κάνουν οι ξένοι. Ο ευρωλιγουρισμός, λοιπόν, δεν είναι προνόμιο των δεξιών, κεντροδεξιών κ.λπ. Οι πάντες επικαλούνται τους ξένους, για να ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους χωρίς να βλέπουν τα αποτελέσματα που έχουν για τις χώρες της ΕΕ νομοθεσίες ως αυτή που εισάγεται τώρα.
Αλήθεια, γιατί θα πρέπει να αλλοιώσουμε το ελληνικό λαϊκό στοιχείο με ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον πολιτισμό μας και τις παραδόσεις μας; Γιατί θα πρέπει να καταπατάμε και αυτό το Σύνταγμά μας, απλώς επειδή βολεύει τις απόψεις μας; Αν δεν μας εξυπηρετεί το σημερινό Σύνταγμα, ας το αναθεωρήσουμε. Και γρήγορα. Πρωτίστως δε να αναθεωρήσουμε κ. Λάππα μου το άρθρο 86. Η αναθεώρηση αυτού του άρθρου συμβαδίζει απόλυτα με όσα γράφατε την 31.01.2015. Καλές οι διαπραγματεύσεις και οι Επιτροπές για το χρέος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για …., για …., αλλά το άρθρο 86 θα το έχουμε για πολύν καιρό ακόμη παρέα μας; Αυτό το θέμα δεν εμπίπτει στις δημοκρατικές και μάλιστα αδήριτες ανάγκες μα απόλυτη προτεραιότητα; Ή μήπως φοβόσαστε και σεις κάτι;*
Αφιερωμένο στον κ. Λάππα και την κερά-Τασία, οι οποίοι πρωτοστατούν στην ίδρυση των ΗΠΠΕΕ [Ηνωμένες Πολιτείες Πρώην Ελληνικών Επαρχιών]:
Αλλά και τούτο
Σωτήριος Καλαμίτσης
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός νεομπολσεβίκος και δραχμολάγνος, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου ΄Ορους [Μεγάλη η Χάρη της]
Υ.Γ. Διαβάστε και το συνημμένο πόνημα ουχί δεξιόφρονος.
* υπόμνηση: αν αυτή η Βουλή αποφασίσει να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος υποδεικνύοντας τις αναθεωρητέες διατάξεις, η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική και όσα αποφασίσει η αναθεωρητική Βουλή θα τεθούν σε ισχύ ευθύς ως το ορίσει η ίδια με ειδικό ψήφισμα. Άρα, αν υποθέσουμε ότι η παρούσα Βουλή θα εξαντλήσει τη θητεία της και θα έχει αποφασίσει για την αναθεώρηση, αναθεώρηση του άρθρου 86 δεν βλέπω πριν από το 2020.
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου