Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Άδωνις Γεωργιάδης; "Δεσμεύομαι ότι ο Πολάκης θα μπει φυλακή"

«Ο κ. Τσίπρας είναι ψεύτης. Ο κ. Τσίπρας έλεγε σε έναν δημοσιογράφο της Αυγής ότι ...
όταν έρθει στην εξουσία θα τους καταργήσει τους μετακλητούς και διόρισε αυτόν τον δημοσιογράφο μετακλητό. Έναν άνθρωπο που έλεγε ότι «δεν πρέπει να πληρώνετε τον ΕΝΦΙΑ γιατί είναι παράνομος» και σήμερα τον θεσμοθετεί και τον αυξάνει, δεν μπορείς να τον πεις αλλιώς (από ψεύτη)», είπε στον Alpha 989 o Aντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «ο εξευτελισμός της Αριστέρας είναι η πολιτική παρακαταθήκη που αφήνει ο Τσίπρας στην Ελλάδα…Αυτοί περιμένουν με το ένα πόδι όρθιο έξω από την πισίνα του Χίλτον. Και αυτό το λέει η Αριστερά αξιοπρέπεια».


«Ο κ. Τσίπρας ζητούσε εκλογές ισχυριζόμενος ότι είχε λύση χωρίς μνημόνιο και στην πράξη απεδείχθη ότι είχε αυταπάτη. Δικαιωθήκαμε. Αυταπάτες δεν δικαιούται να έχει ένας πρωθυπουργός. Αν έχει αυταπάτη ένας πρωθυπουργός βλάπτει και τους άλλους», τόνισε χαρακτηριστικά.


«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έκαναν καριέρα καταγγέλλοντας τους ξένους δανειστές και το μνημόνιο… Ένα από τα καλά της περιόδου Τσίπρα – Καμμένου είναι ότι αυτή η περίοδος τελείωσε το αντιμνημόνιο. Βλέπετε πουθενά τους αγανακτισμένους; Βλέπετε πουθενά το κίνημα «Δεν πληρώνω»; Χθες αυξήθηκαν τα μνημόνια. Απεδείχθη ότι τις αντιδράσεις δεν τις έκανε κόσμος που αντιδρούσε στο μνημόνιο αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος για να φέρουν στην εξουσία τον κ. Τσίπρα».

Συγκεκριμένα για τον Π. Καμμένο ο κος Γεωργιάδης είπε:
«Δεν ήμουν ποτέ φίλος με τον Πάνο Καμμένο. Τον ψήφιζα ως βουλευτή της Ν.Δ. Σήμερα στηρίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Για μένα είναι αδιανόητο ένας δεξιός να στηρίζει τον Τσίπρα στην εξουσία. Ο κ. Καμμένος ως υπουργός ψηφίζει το ενιαίο ταμείο αποκρατικοποιήσεων που θα διοικείται από ξένους».


Για την χθεσινή διάταξη για τις offshore ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «η κυβέρνηση χθες ψήφισε μία εντελώς ανάποδη τροπολογία από αυτήν που είχε ψηφίσει πριν από οκτώ μέρες. Ποια από τις δύο πιστεύει; Μπορεί να πιστεύει και τις δύο; Είναι τόσο αθώο το γεγονός ότι ψήφισε και ξε-ψήφισε; Όταν δημοσιεύεται ένας νόμος στο ΦΕΚ δημιουργεί νομικά δεδομένα. Όσοι είχαν offshore τις έχουν νομιμοποιήσει. Όποιος έχει εκκρεμότητα την διορθώνει. Δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος υπουργός ή βουλευτής είχε παράνομα offshore. Ό, τι και να λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, αυτό έγινε.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρούσε δεν ήταν φυγομαχία; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συμπεριφέρεται στη Βουλή σαν να είναι τσίρκο. Χθες αυτό που ψήφισαν είναι ότι εγώ, ο Α. Γεωργιάδης, αν σπουδάζει το παιδί μου στην Αμερική και πουλά μπλουζάκια, θα πάω φυλακή. Αν τσακωθώ με την γυναίκα μου και αυτή για να με εκδικηθεί ανοίξει οffshore, θα πάω φυλακή… Ο νόμος αυτός στερεί τα πολιτικά δικαιώματα σε όλο το κομμάτι της εμπορικής ναυτιλίας. Τα καράβια πρέπει να τα έχεις σε offshore.

O κ. Τσίπρας έκανε το κείμενο αυτό ως «φύλλο συκής» για να βγάλει από την εικόνα της κοινής γνώμης ότι πήγε να «ξεπλύνει» βουλευτές του, πήγε στο άλλο άκρο. Υπάρχει βουλευτής που ο πατέρας της είναι εφοπλιστής. Τί θα κάνει δηλαδή, θα βάλει τον πατέρα της να πουλήσει τα καράβια;

Χθες, αντί να συζητάμε για την αύξηση του ΦΠΑ ή που έχουμε νέα αύξηση του ΕΝΦΙΑ, συζητάμε για το αν αποχώρησε η Ν.Δ. Η Ν.Δ. έχει πει ότι δεν έπρεπε να αλλάξει ο νόμος του ’10 (για τις offshore). Αν ήταν μνημονιακή απαίτηση, πώς τον άλλαξε χθες (τον νόμο για τις offshore); Δεν θα μπλοκάρει η δόση»;

Για τις κατηγορίες περί off-shore προς τον Πρόεδρο της ΝΔ ο κος Γεωργιάδης απάντησε «τί σχέση έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις off-shore. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Μηδέν».

«Εγώ δεν πετάω ονόματα στην αρένα αν δεν ξέρω. Μου κάνει εντύπωση πχ η μεγάλη αύξηση της περιουσίας του κ. Τσακαλώτου από τον έναν χρόνο στον άλλο με τα αμοιβαία κεφάλαια που είχε. Είναι περίεργο να είσαι Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και να βγάζεις λεφτά από αμοιβαία κεφάλαια στο εξωτερικό. Είναι προφανές ότι αυτό που κάνανε έγινε για να «ξεπλύνει» κάποιος», πρόσθεσε.

Για τις αιτιάσεις προς το πρόσωπο του Στ. Παπασταύρου, ο κος Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν βουλευτής ο κ. Παπασταύρου (για να ευνοήθηκε από τον νόμο για τις offshore). Ο Παπασταύρου έχει γίνει ο κακομοίρης «σαν την Kόκα Κόλα που πάει με όλα». Για ο,τιδήποτε συμβαίνει στην Ελλάδα, φταίνε ο Παπασταύρου και ο Άδωνις Γεωργιάδης».


Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «πολύ σωστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε και εξακολουθεί να ζητά εκλογές. Ο λόγος είναι επειδή πιστεύουμε ότι η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δημιουργεί τόσο μεγάλη ζημία, που όσο αργότερα έρθει στην εξουσία η επόμενη κυβέρνηση, τόσο πιο δύσκολες αποφάσεις θα πρέπει να πάρει.

Είμαστε ήδη για «κόφτη». Ήδη έχουμε υστέρηση εσόδων 700 εκατ. Πηγαίνουμε με τεράστια ταχύτητα στην εφαρμογή του «κόφτη».

Ζητάμε εκλογές γιατί τα μέτρα που ψηφίζει ο Τσίπρας είναι τα λάθος μέτρα και εμείς θα πρέπει να τα αλλάξουμε. Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες ποινικοποιεί την εργασία. Ο κ. Τσίπρας ελέγχει τους συνδικαλιστές, επειδή τους έχει διορίσει στο δημόσιο και τρώνε και δεν τους νοιάζει. Η ύφεση μεγαλώνει, κάθε μέρα θα έχουμε απολύσεις. Με τους φόρους και τις αυξήσεις η ύφεση αναγκαστικά θα μεγαλώσει.

Εάν φέρνατε μπροστά τί είπε ο Σαμαράς στα Ζάππεια, θα δείτε ότι η μία στήλη είχε γίνει και άλλη θα είχε γίνει. Μην συγκρίνουμε Σαμαρά με Τσίπρα. Δεν έχει πολιτικό προηγούμενο σε καμία χώρα του κόσμου η πολιτική εξαπάτηση (Τσίπρα). Ο Σαμαράς πήρε 23% ΦΠΑ στην εστίαση και το παρέδωσε στο 13%. Ο Καμμένος τον πήγε στο 24%, το ίδιο είναι; Η Ν.Δ. μείωσε τις συντάξεις σε συνθήκες πρωτογενούς ελλείμματος, ο Τσίπρας τις έκοψε με πρωτογενές πλεόνασμα».

Ο κος Γεωργιάδης καταφέρθηκε εναντίον υπουργών της κυβέρνησης:

Για τον Παύλο Πολάκη είπε ότι «έχω δεσμευτεί. Ο κ. Πολάκης θα μπει στη φυλακή. Έχει παραβιάσει τον νόμο. Έχει πει στη Βουλή, σε εμένα, ότι έχει πάρει τις λίστες (ΚΕΕΛΠΝΟ). Το γιατί θα το πει στο δικαστήριο. Θα «πέσει» ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές το ’19 και η επόμενη Βουλή θα στείλει τον κ. Πολάκη στο δικαστήριο. Δεν υπάρχει περίπτωση η Ν.Δ. να αφήσει περάσει η καραμπινάτη παρανομία του κ. Πολάκη. Την υπόθεση θα την κρίνει το δικαστήριο».

Καυτηρίασε, επίσης, το γεγονός ότι (ο Π. Πολάκης) κάπνιζε μέσα στο Υπ. Υγείας: «Υπουργός, ο οποίος έχει ως αρμοδιότητα την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και καπνίζει μέσα στο Υπουργείο παρανομώντας, σε ποια χώρα του Δυτικού κόσμου θα έμενε στην θέση του; Φαντάζεστε Γερμανό και Βρετανό Υπουργό Υγείας να καπνίζουν στο Υπουργείο; Εδώ μπορεί, γιατί έχει περάσει την εικόνα η Αριστερά ότι οι Αριστεροί μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Άσε να τα κάνουν, ο τροχός γυρίζει».

Ο κος Γεωργιάδης διερωτήθηκε: «Οι αυτοκτονίες σταμάτησαν τώρα; Όλα καλά; Όλοι ευχαριστημένοι; Αυτοί το έκαναν για ψήφους (τις αναφορές στις αυτοκτονίες). Ούτε πριν τους ενδιέφερε. Το έκαναν μόνο για την καρέκλα».


Για τον Νίκο Φίλη και τις προτάσεις Λιάκου για την Παιδεία είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να υπογράφουν χαρτιά κοινωνικών φρονημάτων στον Λιάκο και τον Φίλη» κάνοντας λόγο για «έμπνευση ολοκληρωτικών καθεστώτων».

Πρόσθεσε ότι «ο κ. Λιάκος δεν πιστεύει ότι είμαστε Έλληνες. Γράφει στα άρθρα του ότι είναι φαντασίωση ότι είμαστε Έλληνες» ενώ για τον Ν. Φίλη είπε πως «αμφιβάλλω αν έχει καταλάβει ο κ. Φίλης γιατί τα αρχαία ελληνικά είναι χρήσιμα».


Για τον Θοδωρή Δρίτσα είπε πως «έχει κάνει μεγάλο λάθος που δεν παραιτήθηκε από Υπουργός Ναυτιλίας. Ο κ. Δρίτσας ήταν η σημαία των ανθρώπων κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά. Ο κ. Δρίτσας, αν παραιτείτο, θα διέσωζε τμήμα της αξιοπρέπειας της δικής του και της Αριστεράς. Χαίρομαι που δεν παραιτήθηκε γιατί θέλω να εξευτελιστεί η Αριστερά».


Για όσους έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «άφησαν τις καρέκλες αλλά έμειναν πιστοί στις ιδέες τους».

Συγκεκριμένα για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι έχει τεράστιες διαφορές μαζί της αλλά την τιμά.

Κληθείς να σχολιάσει την ίδρυση νέων κομμάτων από Καρατζαφέρη-Μπαλτάκο και Φ. Κρανιδιώτη, είπε χαρακτηριστικά:

«Κακή κουβέντα από εμένα για τον Γ. Καρατζαφέρη δεν θα ακούσετε. Θεωρώ ότι κάνει λάθος. Κάποτε στην πολιτική έρχεται και η ώρα της αποχώρησης. Κάποια στιγμή κλείνει ένας κύκλος. Είναι λάθος να ξανακατέβει στις εκλογές και να πάρει 1%. Δεν πιστεύω ότι θα έχει μεγαλύτερη εκλογική δύναμη».

Για τον Φαήλο Κρανιδιώτη είπε ότι «κάνει λάθος. Ο κ. Μητσοτάκης καθόλου δεν διώχνει τους δεξιούς από τη Ν.Δ.. Δεν μπορεί να έχει εμένα αντιπρόεδρο και να διώχνει τους δεξιούς από τη Ν.Δ. Η Ν.Δ. για να έχει κεντροδεξιό πρόσημο σημαίνει ότι κάποιοι στη Ν.Δ. είμαστε δεξιοί. Πιστεύω ότι ο Φαήλος Κρανιδιώτης επεδίωξε την διαγραφή του. Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος με την ευφυΐα του να μην κατάλαβε ότι αυτό που έγραφε θα έφερνε την διαγραφή του. Την ώρα που το έγραφε ήξερε ότι είναι εκτός ορίων της Ν.Δ.. Σκηνοθέτησε την διαγραφή του για να έχει μία δικαιολογία και να κάνει το κόμμα. Ο καθένας μας έχει συνείδηση των ορίων».

Κληθείς να σχολιάσει τις καυστικές δηλώσεις του Απ. Τζιτζικώστα προς το πρόσωπό του πριν λίγες μέρες στον Alpha 989 (“Αν ήμουν εγώ πρόεδρος της ΝΔ δεν θα ήταν αντιπρόεδρος ο Α. Γεωργιάδης” και ότι “ένα στέλεχος δεν πρέπει να κερδίζει για τον εαυτό του αλλά για την παράταξη”), είπε χαρακτηριστικά:
«Χαιρετίζω την αυτοκριτική Τζιτζικώστα. Ένα στέλεχος δεν πρέπει να κερδίζει για τον εαυτό του αλλά για την παράταξη. Όταν κατέβηκε αντάρτης στις εκλογές του 2014, κέρδισε για τον εαυτό του και όχι για την παράταξη. Ο κ. Τζιτζικώστας πάντως, είναι άξιο στέλεχος και κάνει δουλειά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προφανώς κάτι καλό κάνει. Τώρα για το ότι δεν θα με έκανε αντιπρόεδρο, τί να πω, αν γίνει πρόεδρος της ΝΔ, ας μη με κάνει».

Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία «φαγωμάρα» στο κόμμα. Αρχηγός στη Ν.Δ. εξελέγη ο κ. Μητσοτάκης. Τώρα στη Ν.Δ. έχουμε έναν στόχο, να «ρίξουμε» τον Τσίπρα. Ο καθένας μας κρίνεται από τους ψηφοφόρους του. Ο Μητσοτάκης πήρε τη Ν.Δ. από το -8 και την πήγε στο +8 στις δημοσκοπήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τί άλλο να κάνει»;

Έκανε λόγο για καλή σχέση με τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι: «Δεν έχω εκφραστεί ποτέ αρνητικά για Το Ποτάμι. Είναι πολύ καλύτερο αν ο κ. Μητσοτάκης έχει συνοδοιπόρο τον κ. Θεοδωράκη από τον Πάνο Καμμένο. Με το Ποτάμι συναντιόμαστε στην ανάγκη η Ελλάδα να γίνει καλύτερη χώρα».