Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Κατασχέθηκαν τα επιπλα και ο εξοπλισμος του ξενοδοχείου Nikopolis

Άγρια κοντρα Μυστακίδη-Καλιακάτσου

Σε “άγρια” επιχειρηματική κόντρα εξελίσσεται το σήριαλ γύρω από το ξενοδοχείο Nikopolis, καθώς.... εκτός από το ότι προχθές εξελίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ενοίκων της ξενοδοχειακής μονάδας, κατάσχεση κινητού εξοπλισμού του ξενοδοχείου, στο όλο θέμα παρενέβη σήμερα και η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

“Πρωταγωνιστές” της κόντρας από την μία ο επιχειρηματίας, Τέλης Μυστακίδης, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προχωρήσει σε επενδύσεις με εξαγορές ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, αποκτώντας μεταξύ άλλων και το ακίνητο του Nikopolis από την τράπεζα Αττικής, έναντι 8,5 εκατ. ευρώ.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο μισθωτής είναι ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλιακάτσος με το ξενοδοχείο Nikopolis, το οποίο λειτουργεί υπό τη μορφή του sales & lease back.

Ωστόσο ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου κατήγγειλε τη συγκεκριμένη μίσθωση, όμως η πλευρά Καλιακάτσου πέτυχε δικαστικά την αναστολή της χρήσης του ξενοδοχείου από τον κ. Μυστακίδη μέχρι το 2030,.

Τότε θα εκδικαστεί η ανακοπή και μέχρι τότε η διαχείριση του ξενοδοχείου είναι του κ. Καλιακάτσου.

Όμως δεν επιτεύχθηκε η αναστολή εκτέλεσης της κατάσχεσης εξοπλισμού του ξενοδοχείου έναντι οφειλών, που απορρέουν από το συγκεκριμένο μισθωτήριο με αποτέλεσμα η πλευρά Μυστακίδη να προχωρήσει σε κατάσχεση κινητού εξοπλισμού, όπως έπιπλα.

Σήμερα στο όλο ζήτημα παρενέβη ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Ανδρέας Μανδρίνος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των εκθέσεων Philoxenia-Hotelia, σημείωσε πως ο κ. Μυστακίδης είναι ένας σημαντικός επιχειρηματίας, τονίζοντας ότι «η επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη επηρεάζει θετικά το επιχειρηματικό της γίγνεσθαι».

Ο κ. Μανδρίνος όμως επισήμανε με έμφαση ότι «ήταν λάθος οι ενέργειες των ανθρώπων του κ. Μυστακίδη να απομακρύνουν τον εξοπλισμό από το ξενοδοχείο» και ότι «οι ενέργειες αυτές επηρεάζουν την εικόνα του κ. Μυστακίδη, αλλά και την εικόνα του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης».

rthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου