Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Γερμανικό telemarketing : Η δουλειά που ανθίζει στη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες Γερμανικές εταιρείες έχουν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη (κυρίως στην περιοχή της Φράγκων, Δωδεκανήσου) και απασχολούν αυτή τη στιγμή, πάνω από 3.000 υπαλλήλους. Ο λόγος;

Πρόκειται για call centers, που απευθύνονται στους Γερμανούς και τους πουλάνε, ό,τι πουλάνε και σε μας οι "πρήχτες" που μας καλούν μεσημεριάτικα, για να μας προσφέρουν "φθηνό ρεύμα", "φθηνό φυσικό αέριο", "ασφαλιστικο συμβόλαιο υγείας" κ.λπ.

Μόνο που αυτές οι εταιρείες, καλούν στη Γερμανία (δωρεάν φυσικά μέσω VOiP, δηλαδή μέσω internet), σε Γερμανούς πολίτες , οι οποίοι νομίζουν ότι τους τηλεφωνεί κάποιος απ΄την πόλη τους, για να τους πουλήσει "φθηνό ρεύμα".

Παγκοσμιοποίηση

Οι Γερμανικές εταιρείες, στήνουν εδώ τα call centers τους, επειδή πολύ απλά, έχουν χαμηλότερο εργατικό κόστος, πολύ χαμηλότερα ενοίκια και πιθανώς ανύπαρκτη φορολογία. Στη χώρα μας βρίσκουν προσωπικό, επειδή υπάρχει μια γενιά μεταναστών και των παιδιών τους, που ξέρουν Γερμανικά, προϋπόθεση απαραίτητη για να εργαστεί κάποιος σε τέτοιες εταιρείες.

Φαίνεται όμως ότι "έπιασαν ταβάνι" και δεν βρίσκουν προσωπικό που να γνωρίζει Γερμανικά, για αυτό και βάζουν συνεχώς διαφημιστικές καταχωρίσεις σε τοπικά ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.

Οι μισθοί από ότι πληροφορούμαστε είναι γύρω στα 1.000 ευρώ και οι συνθήκες εργασίας, οι ίδιες με τα ελληνικά call centers , δηλαδή, "κλείσιμο του τηλεφώνου στα μούτρα", ύβρεις των πελατών, αλλά και κάποια συμβόλαια, που δίνουν πριμ στους εργαζόμενους.

Tην επόμενη φορά λοιπόν, που θα ακούσετε στο ραδιόφωνο, μια διαφήμιση για εταιρεία που ζητά άτομα στη Θεσσαλονίκη, που να γνωρίζουν Γερμανικά, να ξέρετε ότι ψάχνουν τηλεφωνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου