Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Χάλι μαύρο ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έκανε πιο δύσκολη τη ζωή του με φόντο τη... ρεβάνς

Δεν μπόρεσε να κάνει το πρώτο βήμα που ήθελε, με φόντο τη ρεβάνς. Δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό, παίζοντας σε μία γεμάτη Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και πλέον, η αγωνία είναι πολύ μεγαλύτερη με φόντο τη ρεβάνς στο Ισραήλ.

Ήταν ένα -ακόμη- δύσκολο βράδυ στην Τούμπα. Η εικόνα, θύμισε σε πολλά σημεία την περσινή σεζόν, με τους “ασπρόμαυρους” να δυσκολεύονται να βρουν την σωστή τελική ενέργεια κι επιλογή και να χάνουν και πέναλτι, με τον Σβαμπ να κάνει κακή εκτέλεση και να βλέπει τον Σίλβα να του λέει “όχι” νωρίς στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν τη δουλειά τους, παίζοντας σε πολλές περιπτώσεις με το χρόνο, δεδομένου πως ακολουθεί κι ένα δεύτερο παιχνίδι στην έδρα τους, ενώ λίγο έλειψε να κάνουν και τη ζημιά, όταν η μπάλα βρήκε στον Μπάμπα στο πρώτο μέρος μετά από επικίνδυνο γύρισμα και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.


Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε και στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να είναι άστοχος και να μην εκμεταλλεύεται τις στιγμές του, ενώ -στον αντίποδα- η Μπεϊτάρ απείλησε με τον Νικολαέσκου, σε μία φάση όπου ο Κοτάρσκι είχε απάντηση. Ντεμπούτο για τον Αλί Σαμάτα, που πάλεψε όσο αγωνίστηκε, σε ένα βράδυ που δεν είχε καλή εξέλιξη για την ομάδα του, καθώς το έργο του “Δικεφάλου” γίνεται πλέον πολύ πιο δύσκολο, με φόντο τη ρεβάνς στο Ισραήλ.



Το τελευταίο σφύριγμα του Ουκρανού ρέφερι βρήκε άλλους να χειροκροτούν κι άλλους να αποδοκιμάζουν τους “ασπρόμαυρους”, ενώ πριν από τη σέντρα, τηρήθηκε εντός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στην Κάρυστο.

Ενδεκάδα με Μπάμπα και Μιχαηλίδη

Όπως αναμενόταν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε απόψε τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τον Κετζιόρα δεξιά και τον Μπάμπα αριστερά και τους Εκόνγκ και τον Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνας.

Σβαμπ και Τσιγγάρας ήταν στον άξονα, με τον Τάισον αριστερά, τον Ζίβκοβιτς δεξιά, τον Κωνσταντέλια σε ρόλο επιτελικού χαφ και τον Μπράντον, στην κορυφή της επίθεσης.

Ψυχρολουσία στην Τούμπα

Το παιχνίδι θα μπορούσε να πει κανείς ότι ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ. Μόλις στο 9ο λεπτό, ο Γκότλιβ έκανε μία ανόητη κίνηση και βρήκε με τον αγκώνα τον Αντρίγια στο πρόσωπο, μέσα στην περιοχή, με τον Ουκρανό ρέφερι να βλέπει την παράβαση και να δίνει το πέναλτι, για να αναλάβει την εκτέλεση ο Σβαμπ. Ο Αυστριακός -ωστόσο- είδε τον Σίλβα να έχει απάντηση και να πιάνει το πέναλτι, καθώς η εκτέλεσή του ήταν κακή, με τον “Δικέφαλο” να σπαταλά μία τεράστια ευκαιρία.



Στο 15′ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Τάισον, που συνέκλινε και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, με τους φιλοξενούμενους από τη διή τους μεριά να είναι εντελώς ακίνδυνοι μέχρι εκείνο το σημείο και να απειλούν στο 24′ με μία κεφαλιά, που δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κωνσταντέλιας δοκίμασε το πόδι του, χωρίς τύχη και στο 30′ οι Ισραηλινοί χτύπησαν… καμπανάκι! Μετά από επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στον Μπάμπα και -ευτυχώς- για τους “ασπρόμαυρους” σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, για να μπλοκάρει λίγο αργότερα ο Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε σε κάθε ευκαιρία να πιέσει ψηλά κι έψαχνε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για δημιουργήσει την τελική, με φόντο το γκολ, με τον Σβαμπ να απειλεί στο 38′, όταν έκανε ένα σουτ, αναγκάζοντας τον Σίλβα σε δύσκολη απόκρουση, με το πρώτο μέρος να κλείνει με ένα σουτ του Τάισον χωρίς τύχη και τις δύο ομάδες να μπαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο ίδιο έργο θεατές

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με φάση για τον ΠΑΟΚ, με τον Κεντζιόρα να κάνει επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε κανείς να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 52′ ο Αντρίγια έκανε ένα σουτ χωρίς τύχη. Ο “Δικέφαλος” προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να βρει διαδρόμους, ωστόσο, για μία ακόμη φορά του έλειψαν οι σωστές επιλογές στην τελική ενέργεια, με τον Εκόνγκ να κάνει μία κεφαλιά στο 64′, χωρίς να βρει εστία. Ένα λεπτό μετά, η Μπεϊτάρ απείλησε με ένα δυνατό σουτ του Νικολαέσκου, αλλά ο Κοτάρσκι είχε απάντηση και κράτησε το μηδέν.

Ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τον Νάρεϊ -αρχικά- και τους Σαμάτα και Φιλίπε Σοάρες, με τον ΠΑΟΚ να χάνει σημαντική ευκαιρία με τον Σβαμπ, σε μια ωραία κεφαλιά του Αυστριακού που πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 84′ ο Σαμάτα έκανε εξαιρετική ενέργεια και πάτησε περιοχή από τα αριστερά, αλλά το γύρισμά του πέρασε ανεκμετάλλευτο, κανείς δε βρήκε την μπάλα. Οι “ασπρόμαυροι” προσπάθησαν να βρουν το κάτι παραπάνω, χωρίς επιτυχία με το 0-0 να μην αλλάζει και την Μπεϊτάρ να φεύγει με θετικά συναισθήματα από την Τούμπα και τον “Δικέφαλο” με ερωτηματικά…

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Εκόνγκ, Κεντζιόρα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (Φιλίπε Σοάρες), Κωνσταντέλιας (Νάρεϊ), Α. Ζίβκοβιτς (Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (Σαμάτα)

Μπεϊτάρ: Σίλβα, Μορόσοφ, Κρίεφ, Γκότλιβ (Κόρσια), Ντγκάνι, Μπιτόν, Τόμας (Γιόνα), Ασκενάζι, Αζάριν, Σούα (Μίχα), Νικολαέσκου




Paok24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου