Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Ξέκωλα βάσει πρωκτοκώλου

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Η μανδάμ τάδε με το βυζί σχεδόν έξω. Ο Μπιμπίλας με πουκάμισο γεμάτο παπαγάλους, χωρίς γραβάτα κ.λπ. Ελλείψει πρωτοκόλου, όπως δήλωσε, αλλά και επειδή είναι ζωόφιλος κατά την Πρόεδρο του κώματός του, η οποία προσήλθε στη Βουλή συνοδευόμενη από...

τον βουλευτή γκόμενο ντυμένο με πουκαμισάκι κοντομάνικο, χωρίς γραβάτα και με γιλεκάκι από κάποιο κοστούμι.

Πρόεδρος της Βουλής επανεξελέγη ο Τασούλας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι θα «ζμπρώξει» μπροστά την απρόσκοπτη λειτουργία της.

 

Χαμός με την χωροταξία. Γιατί οι Σπαρτιάτες κάθονται σε βολευτικά έδρανα πίσω από τους Συριζαίους; Η θέση τους δεν είναι εκεί που ήταν η Χρυσή Αυγή; Ντροπή για τους δημοκράτες, προοδευτικούς, αριστερούς κ.λπ.

 

Ευτυχώς που υπήρξε και κάποιος βουλευτής της ΝΔ ονόματι Σταμάτης, ο οποίος προσήλθε για την ορκωμοσία συνοδευόμενος από δύο ΑΜΕΑ και όχι από το σόι του. Δεν τον εγνώριζα τον νέο, εξ ου και ανέτρεξα στο βιογραφικό του:

 

«Ο Γιώργος Σταμάτης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στον τομέα της Διεθνούς Ιατρικής και Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας. Από το 2006 εργάζεται στο Δήμο Αθηναίων, όπου διετέλεσε υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης και ήταν υπεύθυνος για τη σύσταση και λειτουργία του πρώτου Συμβουλίου Μεταναστών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ως Γραμματέας  Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, συνέταξε την  ενότητα για την κοινωνική πολιτική του Προγράμματος, ενόψει των εκλογών του 2019, εξειδικεύοντας μεταξύ άλλων τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση του θεσμού του προσωπικού βοηθού για τα ΑμεΑ. Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εστίασε στο σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών, με στόχο την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Ειδικότερα, εκπόνησε την Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και Μείωση της Φτώχειας, την νέα Εθνική Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Αστεγίας.

Είναι Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑΝΥ), Σημείο Αναφοράς του Υπουργείου Εργασίας για την εφαρμογή της Σύμβασης των ΗΕ για τα άτομα με αναπηρία, Εθνικός Συντονιστής για την πρόσβαση σε ποιοτική μακροχρόνια φροντίδα και υπεύθυνος της Γραμμής Αρωγής για τους συγγενείς των θυμάτων, τους τραυματίες και τους επιβαίνοντες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών .

Είναι εθελοντής Διασώστης - Σαμαρείτης Α’ Τάξεως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Εργάζεται συστηματικά στο πεδίο όντας μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών και εστιάζοντας στη διαρκή διαβούλευση με φορείς των ατόμων με αναπηρία, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, της κοινότητας των Ρομά και άλλων ευάλωτων ομάδων, έχοντας ως όραμα την ενίσχυση της ορατότητας και την πραγμάτωση της πλήρους κοινωνικής τους συμπερίληψης».

 

Μπράβο του!!

 

Δεν παρέλειψε να κάνει δηλώσεις και ο ΓΑΠ. Είπε το άτομο:

«Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να καταθέσει αίτηση επανεξέτασης της υπόθεσης από την ολομέλεια του ΕΔΔΑ. Αρνείται δηλαδή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε ότι ο Ανδρέας Γεωργίου δεν είχε δίκαιη δίκη και επιμένει στη δική της συνωμοσιολογική θεωρία, προκειμένου να συνεχιστεί η επιχείρηση εξόντωσης του. Δεν είναι οι νίκες στις εκλογές που προσδίδουν αξιοσύνη σε ηγέτες, κόμματα και κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις κρίνονται από το αν οι επιλογές, οι αποφάσεις και οι πράξεις τους χαρακτηρίζονται από τόλμη, εμπεδώνουν κράτος δικαίου και υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Από το αν δεν αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, δεν ενισχύουν τη δύναμη των ισχυρών και δεν χρησιμοποιούν τη δημαγωγία και τη συνωμοσιολογία για να καλύψουν τυχόν δικές τους ευθύνες. Η  περίπτωση του Ανδρέα Γεωργίου είναι μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αναδεικνύουν τη συντηρητική και λαϊκιστική αντίληψη από την οποία διακατέχεται ιστορικά η ΝΔ.Η αίτηση επανεξέτασης της υπόθεσης στερείται νέων επιχειρημάτων και θεωρείται βέβαιο ότι το ΕΔΔΑ δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή του. Πρόκειται για υπονόμευση του κράτους δικαίου κι έρχεται να επιβεβαιώσει ότι όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει από τις ελληνικές κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια, όπως και η συμπεριφορά μιας μερίδας δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση αυτή που εκθέτει τη χώρα διεθνώς, έχουν μια και μόνο στόχευση: τη διατήρηση ενός πολιτικού και οικονομικού συστήματος που παράγει συνεχείς κρίσεις, αδικίες και ανισότητες και κρατά σε ομηρία τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Πρόκειται για ενέργεια απαράδεκτη και καταδικαστέα. Όλοι γνωρίζουμε ότι αμετανόητοι ηγέτες και πολιτικές δυνάμεις, στο όνομα μικροκομματικών επιδιώξεων, θέλουν να έχουν την ίδια επιλογή και στο μέλλον: να εφεύρουν έναν άλλο αποδιοπομπαίο τράγο, για να φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες από το νέο εκτροχιασμό του χρέους, από το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών και από τη μεταβίβαση του πλούτου του ελληνικού λαού στα χέρια λίγων ισχυρών συμφερόντων και κατεστημένων, με σκοπό την επανακατάληψη, ιδιοποίηση και νομή της εξουσίας».

Αυτά από τον ολετήρα των Μνημονίων με βάση τα πορίσματα Γεωργίου. Ο οποίος ΓΑΠ δεν υπηρέτησε τα λίγα ισχυρά συμφέροντα και κατεστημένα ουδέ ιδιοποιήθηκε τη νομή της εξουσίας. Κάπου διάβασα, ότι εισακούσθηκε από την κυβέρνηση, η οποία  θέλει να μην «
είναι οι νίκες στις εκλογές που προσδίδουν αξιοσύνη σε ηγέτες, κόμματα και κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις κρίνονται από το αν οι επιλογές, οι αποφάσεις και οι πράξεις τους χαρακτηρίζονται από τόλμη, εμπεδώνουν κράτος δικαίου και υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Από το αν δεν αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, δεν ενισχύουν τη δύναμη των ισχυρών και δεν χρησιμοποιούν τη δημαγωγία και τη συνωμοσιολογία για να καλύψουν τυχόν δικές τους ευθύνες» ,  εξ ου  και  αποφάσισε να μην προσφύγει στην Ολομέλεια του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για επανεξέταση της υπόθεσης, ώστε να εξαφανισθεί  η απόφαση που έκρινε, ότι ο Άρειος Πάγος παρεβίασε το δικαίωμα του Γεωργίου σε δίκαιη δίκη.  Η ίδια κυβέρνηση που στις δίκες για το Μάτι υποστηρίζει, ότι κατά 95% ευθύνονται οι καμμένοι για όσα υπέστησαν.   

 

Κατά τα λοιπά ο κολυμβητής-σερβιτόρος της Ρόδου εργαζόταν σε επιχείρηση που έπρεπε να έχει κλείσει από το 2016, ενώ η φοιτητική εστία   στο ΑΠΘ έπαψε να προσφέρει φαγητό στους φοιτητές, επειδή έληξε η σύμβαση του προμηθευτή. Ουδείς αντελήφθη, ότι επίκειται η λήξη της σύμβασης, ώστε να την ανανεώσει ή να προκηρύξει νέο διαγωνισμό που θα καταλήξει σε υπογραφή νέας σύμβασης σε 6 μήνες.

Ευτυχώς που ο σύζυγος της Μαρέβας ασχολείται με την ταχεία επάνδρωση [μπαρδόν, στελέχωση ήθελα να γράψω] του ΕΚΑΒ, τη στιγμή που συρμός του ΟΣΕ διακόπτει την πορεία του, επειδή έσπασαν το τζάμι του θαλάμου του μηχανοδηγού κλαδιά δένδρων που προεξείχαν από γειτονικά των σιδηροτροχιών οικόπεδα.

 

Η άλλη είδηση που δεν έπαιξε στα βοθροκάναλα [Πολάκης ορθώς απεκάλεσε]  είναι, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα αναφέρεται στους χάρτες του ΝΑΤΟ με την ονομασία της, αλλά με συντεταγμένες, θα αλλάξουν δε οι ονομασίες των Στενών, ώστε να στέρξει η Τουρκία στην είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

https://www.kathimerini.gr/society/562499110/dipli-onomasia-gia-ta-stena-formoyla-apo-tis-ipa-me-kena/

 

Ούτε ο ΓΑΠ ούτε άλλος βολευτής ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γι’ αυτή την εξέλιξη. Άλλωστε, στο τσίρκο δεν συνηθίζονται τέτοιες ερωτήσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου