Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Ο ξαφνικός έρωτας του Τσίπρα για τις Σέρρες…


Λίγη ώρα μετά την είσοδο του Γιάννη Βαρουφάκη στο ξενοδοχείο του στις Σέρρες -πριν από λίγες

ημέρες- ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του στο Νομό μας.

Τρίτη και τελευταία του επιλογή οι Σέρρες. Μας έχει συνηθίσει ο κ.Τσίπρας να αγνοεί τις Σέρρες. Πολλοί είπανε ότι η επιλογή του είναι τυχοδιωκτική, διότι στοχεύει στον Κώστα Καραμανλή, θέλοντας να κάνει τη μάχη προσωπική. Είναι κι αυτό μια εκδοχή. Μια παράμετρος της επιλογής του.

Όμως η επιλογή των Σερρών, από τον κ.Τσίπρα, κρύβει μπόλικο παρασκήνιο. Έτσι κι αλλιώς ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πολλά προβλήματα στην κατάρτιση του συνδυασμού, καθώς δεν εμπιστεύονται τους υποψηφίους τους, ενώ εισέπραξαν πολλές αρνητικές απαντήσεις από πρόσωπα με εκτόπισμα για να κατέλθουν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας. Τα “όχι” δεν ήταν μόνο από το φόβο, ότι η ΝΔ είναι πανίσχυρη στο Νόμο παραδοσιακά. Αλλά και από το γεγονός ότι μετά από τη διακυβέρνηση της ΝΔ και την υπουργία του Κώστα Καραμανλή, είναι πλέον μετρήσιμα τα θετικά αποτελέσματα και η πρόοδος στις περιοχές του νομού μας. Ένας τρίτος παράγοντας για τις αρνήσεις που εισέπραξε ο κ.Τσίπρας, είναι ότι δεν έχει αφήγημα την περιοχή μας, ούτε τοπικό, ούτε πολιτικό.

Όλα τα παραπάνω τον ώθησαν να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και να κατέλθει υποψήφιος. Και έδωσε στην υποψηφιότητά του ένα δήθεν πολιτικό περιεχόμενο στοχοποιώντας τον Κώστα Καραμανλή και ευελπιστώντας να πάρει την -πολύ πιθανή, έτσι κι αλλιώς- πέμπτη έδρα που διεκδικούν ο ΣΥΡΙΖΑ (ως δεύτερη), το ΠΑΣΟΚ, ο Βαρουφάκης, ή κάποιο άλλο σχήματα της δεξιάς...

Η υποψηφιότητα του Α.Τσίπρα στις Σέρρες δεν είναι ένδειξη δύναμης, αλλά απόδειξη αδυναμίας και άγχους για μια πολιτική αναμέτρηση που φαίνεται ότι εξελίσσεται με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τον άνθρωπο που ευαγγελίζεται το “νέο”, αλλά ο ίδιος είναι ριζωμένος στην καρέκλα του, περισσότερο από κάθε άλλο αρχηγό κόμματος!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου