Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους λόγους της ήττας του, μπορούμε να μιλάμε για μέρες. Πολλοί είπαν ότι ήταν το θέμα της Μακεδονίας. Προσωπικά νομίζω ότι αυτό ήταν απλά η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Θεωρώ ότι .....
αυτό που έκανε αυτό το τσούρμο τόσο πολύ αντιπαθές, ήταν η βίαιη προσπάθεια να αλλάξει τον μέσο Έλληνα, σε ένα πολυπολιτισμικό υβρίδιο, χωρίς καν να τον ρωτήσει.

Επιχείρησε να ενοχοποιήσει τον μέσο πολίτη, να του προσάψει ιδιότητες ρατσισμού, εθνικισμού ή και φασισμού, να περάσει την άποψη πως οι Έλληνες φταίνε για όλα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι αθώες περιστερές και τέλος πως όλες οι φυλές του Ισραήλ έχουν δικαιώματα, όλοι πλην των Ελλήνων. 

Αλλά το μεγαλύτερο κακό που έκανε αυτή η άθλια κυβέρνηση, είναι πως χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών, ελαχιστοποίησε το εύρος των ελπίδων και έβαλε τον κόσμο, προδίδοντας τον όσες φορές τον εμπιστεύτηκε, σε μια απαθή αποδοχή όλων όσων συμβαίνουν.

Το να ασκείς κριτική, σε μια κυβέρνηση ολίγων ημερών, είναι είτε βλακώδες, είτε υποβολιμαίο και προϊόν σκοπιμότητας. Δεν θα κριθεί παρά μόνο από τις αποφάσεις και τις πράξεις της.Και εύλογα δικαιούται και μια περίοδο ανοχής.

'Ομως, όσο και αν η σκληρή κριτική είναι ανοησία, άλλο τόσο θα πρέπει να λείπουν τα επαινετικά σχόλια, για μια κυβέρνηση που ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα. Το να πιανόμαστε από κάποια ωραία λόγια, κάποιες ενδείξεις ή ακόμα και από κάποια πράγματα αυτονόητα, που δεν έκανε η απελθούσα κυβέρνηση, είναι σαν να είμαστε αποφασισμένοι από τώρα να αθωώσουμε αυτή την κυβέρνηση για όλα όσα κάνει στο μέλλον.

Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβασε τον πήχη, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον κατεβάσουν και οι πολίτες, οι σκεπτόμενοι τουλάχιστον πολίτες.Γιατί αν δεν απαιτήσουν οι πολίτες, να αλλάξουν όλα όσα τους στοίχειωσαν τόσα χρόνια, τότε απλά θα συνηθίσουν σε μια διαδικασία εκλογής δεσμοφύλακα σε φυλακή και όχι δημοκρατικής κυβέρνησης.

Η χώρα δεν ξέρω αν βγήκε από τα μνημόνια, δεν βγήκε όμως σίγουρα από την επιτήρηση. Η χώρα δεσμεύεται για πολλά ακόμη χρόνια, στην τήρηση των επαχθών συμφωνιών. Αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το ξεχάσουν όσοι στην μανία τους να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν ΝΔ. 

Με πολλούς από αυτούς, είμασταν δίπλα δίπλα και στο ΟΧΙ και στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία. Και μαζί φωνάζαμε για Εθνική ανεξαρτησία και Εθνική κυριαρχία.Ελπίζω όλοι να το θυμούνται.

Εκτός αν αποφάσισε ο λαός, την οριστική παράδοση και τουλάχιστον θέλει να παραδοθεί με ανθρώπους με στυλ, με σοβαρότητα και με essence, όπως μου έγραψε κάποια φίλη. Και της απάντησα πως είτε με μπόχα , είτε με essence, ο δήμιος παραμένει δήμιος!


έγραψε στο facebook, o στοχαστής Περικλής Δανόπουλος και προσυπογράφουμε.