Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Βροχές και καταιγίδες το Σ/Κ - Μην πάτε για μπάνια αν δεν δείτε την πρόβλεψη

Ακόμη ένα έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ έρχεται να χαλάσει τα σχέδια όλων όσων ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου και σκέφτηκαν να....
πάνε για μπάνιο. Νέο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προειδοποιεί για καταιγίδες και χαλάζι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός

αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση στη Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα απ’ τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ απ’ τα μεσάνυχτα μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, περιμένουμε το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019, ενώ απ’ το απόγευμα λίγες βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά και νότια.

Απ’ τις βραδινές ώρες του Σαββάτου έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη βορειοδυτική και βόρεια χώρα, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, στη Θεσσαλία και στις Σποράδες. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από ενισχυμένους ανέμους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη χαλαζόπτωση.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη.


Κατά τη διάρκεια της Κυριακής οι καταιγίδες θα επιμείνουν στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και βαθμιαία θα επηρεάσουν νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται, ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.