Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Ρουβίκωνας μετά τη σύλληψη Καλαϊτζίδη: «Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά»

Μην πέσετε σε κανένα "αποφασιστικό" δικαστή μόνο παιδιά και τα δείτε όλα. 
«Αλληλεγγύη στον σύντροφο Γιώργο Καλαϊτζίδη που δικάζεται τη Δευτέρα και σε όσους με θάρρος σηκώνουν κεφάλι». Η φράση ....
αυτή αποτελεί τον επίλογο στο κείμενο του Ρουβίκωνα, που μέσα από την ιστοσελίδα Indymedia εκφράζει τη συμπαράστασή του στο ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας, Γιώργο Καλαϊτζίδη.

Συνελήφθη, υπενθυμίζεται, λίγες ώρες μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα κατά του ΣΕΒ με μπογιές και τις απειλές για τις τουριστικές περιοχές.

Ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του Γιώργου Καλαΐτζίδη.

Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, σε σχέση με τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και της ηθικής αυτουργίας σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σχετικά με την επίθεση με μπογιές στο κτίριο του ΣΕΒ.

«Για άλλη μια φορά ένα μέλος μας συλλαμβάνεται για ανάρτηση του στα social media. Είναι μια συνηθισμένη πρακτική των διωκτικών αρχών εδώ και κάποια χρόνια για να αντιμετωπίσουν την συλλογικότητά μας. Μην αυταπατάται όμως κανείς» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο του Ρουβίκωνα από όπου εξαπολύονται απειλές κατά της κυβέρνησης:

«Εμείς από την μεριά μας θα συνεχίσουμε πιο αφοσιωμένα, πιο αποφασιστικά αυτό που κάνουμε από πάντα. Να θυμίζουμε στην τάξη μας την κρυμμένη της δύναμη, να την καλούμε να μετρηθεί με τους εχθρούς της».