Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Πώς σχολίασαν Αηδονόπουλος και Ψωμιάδης την υποψηφιότητα Ταχιάου στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Νίκος Ταχιάος, όπως διαβάσατε πρώτοι και σε αποκλειστικότητα στο makpress, είναι ο υποψήφιος που έχει την επίσημη στήριξη της Ν.Δ.
Στην άμεση...
συγκρότηση της ομάδας «που θα έχει την ευρύτητα, το βάθος και τη δύναμη να υπηρετήσει την προοπτική που αξίζει στη Θεσσαλονίκη», προχωρά ο τοπογράφος μηχανικός, Νίκος Ταχιάος, υποψήφιος δήμαρχος της πόλης με τη στήριξη της ΝΔ, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, σήμερα, από την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.


Ο κ. Ταχιάος, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θέλει να δει τη Θεσσαλονίκη «να αποκτά τα αυτονόητα και στοιχειώδη -καθαριότητα, ευταξία, ασφάλεια, σεβασμό του δημόσιου χώρου- και να παίρνει το δρόμο για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες».

Πρόσθεσε, δε, ότι η ομάδα του κι ο ίδιος θα βάλουν τα δυνατά τους για να αλλάξουν «όσο πιο γρήγορα γίνεται την εικόνα με την οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας» και θα σχεδιάσουν «ένα φιλόδοξο αύριο», για να μπει η Θεσσαλονίκη σε ένα σύγχρονο δρόμο υψηλών ταχυτήτων.

Αναλυτικότερα, στη δήλωσή του ο Νίκος Ταχιάος, ευχαριστεί τη ΝΔ και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στο πρόσωπό του.

«Περισσότερο από τιμή, αποτελεί ευθύνη. Είμαι γέννημα και θρέμμα της πόλης, έχω αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου σε αυτήν, δεν δικαιούμαι να είμαι παρατηρητής. Περπατώ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, τη νέα παραλία, που με κόπο και πάθος ως αντιδήμαρχος αρχιτεκτονικού δούλεψα για να σχεδιαστεί και να ολοκληρωθεί. Νιώθω βαθιά θλίψη και θυμό για την εγκατάλειψή της. Η εικόνα της πολύ βρώμικης πόλης, η εγκατάλειψη της Αριστοτέλους, τα "αιώνια" εργοτάξια του μετρό, η εγκληματικότητα στο άβατο της πανεπιστημιούπολης, η εκτεταμένη παραβατικότητα, το πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό χάος της ΔΕΘ, συμπληρώνουν τη θλίψη και το θυμό μου και με φέρνουν προ των ευθυνών μου ως ενεργού πολίτη που δούλεψε και αγάπησε αυτήν την πόλη», υπογράμμισε.

Εξέφρασε, επίσης, την επιθυμία η Θεσσαλονίκη να κερδίσει μια σοβαρή θέση στο σύγχρονο κόσμο, όχι μόνο σε αυτόν που ξέρουμε από τη γεωγραφία, αλλά και στον ψηφιακό.

«Σε όλη μου τη ζωή, έχω συνηθίσει να δουλεύω με ομάδες, είτε ως μέλος τους, είτε ως επικεφαλής τους. Ξέρω την αξία της σύνθεσης και της συνύπαρξης και πιστεύω ότι έχω συναίσθηση του χρέους και του βάρους της ευθύνης που συνοδεύει την τιμή του να είναι κανείς δήμαρχος μια πόλης με την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Αναγνωρίζοντας και διατηρώντας κάθε τι θετικό από το παρόν αυτής της πόλης, όπως η κινητικότητα, η εξωστρέφεια και ο αέρας του κοσμοπολιτισμού, η ομάδα μου κι εγώ, θα βάλουμε τα δυνατά μας για να αλλάξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την εικόνα με την οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας και θα σχεδιάσουμε ένα φιλόδοξο αύριο για να βάλουμε τη Θεσσαλονίκη σε ένα σύγχρονο δρόμο υψηλών ταχυτήτων. Μαζί με τους Θεσσαλονικείς θα δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για να βρει η πόλη το μέτρο, την ευθύνη, την ελπίδα και το χαμόγελο», τόνισε.

Ο Χάρης Αηδονόπουλος

Την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για το δήμο Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε με ανάρτησή του στο facebook ο υποψήφιος δήμαρχος, Χάρης Αηδονόπουλος. «Ως ο υποψήφιος που ανακοίνωσε πρώτος απ’ όλους χρονικά, τον περασμένο Απρίλιο, την πρόθεσή του να διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης, καλωσορίζω όλες τις μετέπειτα υποψηφιότητες. Εμείς δεν κάνουμε πίσω και συνεχίζουμε κανονικά. Δεν επιδιώξαμε κομματικά χρίσματα, γιατί τα πεζοδρόμια τα πατούν όλοι και τους κάδους τους θέλουν καθαρούς και οι δεξιοί και οι κεντρώοι και οι αριστεροί, αλλά έχουμε το χρίσμα της κοινωνίας. Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε προεκλογικά με κανέναν, είναι δεδομένη η μετεκλογική συνεργασία μας με όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την πόλη. Προϋπόθεση όμως για μετεκλογική συνεργασία με τον καθένα είναι η κόσμια προεκλογική εκστρατεία με θέσεις ουσίας», σχολίασε.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Tη υποψηφιότητα Ταχιάου, που ανακοινώθηκε σήμερα για το δήμο Θεσσαλονίκης σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Καλοδεχούμενη η νέα υποψηφιότητα. Όσον αφορά στο πρόσωπό μου θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στους πολίτες όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Ο αγώνας μας συνεχίζεται για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Θεσσαλονικέων. Κριτής όλων μας, ο λαός» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.