Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ανακοινώνει σήμερα (;) η ΝΔ τον υπ.Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Όλα τα ονόματα.

Μετά την αποχώρηση Μπουτάρη η Ν.Δ. "ζωντάνεψε" και ίσως ακόμη και σήμερα να ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει (δεν θα δώσει χρίσμα). Πολλά τα ονόματα και το makpress σας ενημερώνει συνοπτικά, τι ακούγεται για τον καθένα:


Χάρης Αηδονόπουλος: Ο γιατρός έχει οργανωθεί, έκανε την "πρεμιέρα", αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι δεν μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, αν και έχει εμπειρία και δυναμική από τη συμμετοχή του στα κοινά, για πολλά χρόνια. Απέδειξε ότι είναι "αυτοδιοικητικός" με όρεξη και δυνατότητες, δεν έχει όμως αυτό το "κάτι" που εμπνέει τις μάζες των ψηφοφόρων.

Κώστας Γκιουλέκας: Είναι το πιο δυνατό χαρτί, αλλά ο ίδιος φαίνεται να αρνείται να κατέβει. Αν κατέβει χωρίς εσωτερικές τριβές, θα κάνει περίπατο αυτή τη φορά, όμως οι πιθανότητες να δεχθεί είναι κάτω από 10%. Μαντεύουμε ότι θα στηρίξει Ορφανό.

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Κινείται πιο δυναμικά από όλους, έχει στηρίγματα από γνωστά ονόματα (με πρώτο την κόρη του μακαρίτη Ντίνου Κοσμόπουλου, που "μετράει" πολύ ως όνομα στη Θεσσαλονίκη, έχοντας τη βαριά κληρονομιά ενός από τους καλύτερους Δημάρχους που είχε ποτέ η πόλη), αλλά "βαρύνεται" με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Μπουτάρη και στο δημοτικό συμβούλιο, αφού αποχώρησε από την παράταξη Μπουτάρη, υιοθέτησε κεντροδεξιά "ιδεώδη", αλλά πριν να τα σπάσει με τον Μπουτάρη, διετέλεσε αντιδήμαρχος του. Δύσκολα θα τον στηρίξει επίσημα η ΝΔ, αφού η στήριξη θα δημιουργήσει γκρίνια στη βάση.

Δημήτρης Κούβελας: Μετά την αποχώρηση Μπουτάρη, εμφανίστηκε χθες να θέλει να ηγηθεί ψηφοδελτίου. Προέρχεται από μια οικογένεια, που είναι πασίγνωστη, έχει κληρονομιά, έχει "μαγιά", θα μπορούσε να είναι η επιλογή της ΝΔ, αλλά και το δικό του όνομα προκαλεί αντιδράσεις όσων δεν θέλουν να βλέπουν τις ίδιες και τις ίδιες οικογένειες, στα ίδια "πόστα".

Μάκης Κυριζίδης; ο δικηγόρος στάθηκε με επιτυχία στην αντιπολίτευση στο πλευρό του Σταύρου Καλαφάτη, ήταν ίσως ο καλύτερος δημοτικός σύμβουλος, ανακοίνωσε πρώτος την κάθοδό του, αλλά κατά την άποψή μας, που φαίνεται να συμμερίζεται και η ΝΔ, βιάστηκε. Μπορεί να γίνει ένας καλός Δήμαρχος, αλλά ...βιάστηκε. Δύσκολα η ΝΔ θα τον στηρίξει. Σε κάθε περίπτωση όμως, ήρθε για να μείνει και θα πρωταγωνιστήσει και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Περικλής Μήτκας: Ο π.Πρύτανης κινείται διακριτικά, περισσότερο τον προσεγγίζουν, παρά προσεγγίζει, έχει αρκετή αναγνωρισιμότητα και κύρος, θα μπορούσε να είναι η επιλογή της ΝΔ.

Γιώργος Ορφανός: Ο πολύπειρος πολιτικός θέλει ίσως περισσότερο απ΄όλους να γίνει Δήμαρχος, είναι απολύτως αναγνωρίσιμος, αλλά βαρύνεται στη συνείδηση πολλών, με το "μπαϊράκι" που σήκωσε, όταν η ΝΔ κατέληξε στην υποψηφιότητα του καλύτερου Δημάρχου της Ελλάδας Ιγνάτιου Καϊτετζίδη, ο οποίος θα έκανε περίπατο και θα εκλεγόταν από την 1η Κυριακή με 70% και πλέον. Δύσκολα κατά την άποψή μας να πάρει επίσημη στήριξη, αν και έχει τη στήριξη του πρώτου σε ψήφους Θεσσαλονικάρχη Κώστα Γκιουλέκα.

Ανδρέας Παπαμιμίκος; Ο Ανδρέας είναι ο πιο πονηρός της παρέας, κινείται ήσυχα-ήσυχα στο παρασκήνιο, δεν κάνει δηλώσεις, αλλά ξέρουμε ότι τον έχουν προσεγγίσει οι "πικραμένοι" από την παράταξη Μπουτάρη, να ηγηθεί πολυσυλλεκτικού διακομματικού ψηφοδελτίου, που θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές. Είναι η πιο απρόβλεπτη περίπτωση, που μπορεί να σημειώσει κάκιστη επίδοση, μπορεί όμως και να θριαμβεύσει, ανάλογα με τους αντιπάλους, τις στηρίξεις κ.λ.π.

Νίκος Ταχιάος: Είναι ο πιο "ψημένος" στην πολιτική, σύμβουλος αυτή τη στιγμή του προέδρου της ΝΔ, πέρασε από πολλές θέσεις, έχει έντονη δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό, θα έχει πολύ μεγάλη στήριξη από το κόμμα, είναι πολυσυλλεκτικός και πιθανότατα να κερδίσει το Δήμο. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι είναι ..."Ντοράκι" και ξινίζουν κάποιοι Καραμανλικοί.

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο αναγνωρίσιμος με τεράστια διαφορά, αλλά βαρύνεται με σκιές του παρελθόντος, έχει φανατικούς εχθρούς, έχει τα ΜΜΕ απέναντί του και δεν ταιριάζει στο αριστεροκεντροδεξιό προφίλ της ΝΔ του Μητσοτάκη. Μηδενικές οι πιθανότητες να πάρει στήριξη, αφού καταχωρήθηκε στο DNA των κεντρικών της Αθήνας ως "ακροδεξιός", αλλά πιστεύουμε ότι θα το παλέψει μόνος και θα διασπάσει τη βάση της κεντροδεξιάς. Ξέρει να μαζεύει ψηφαλάκια, είναι χαλκέντερος και επίμονος. Οι πολλές αμφίσημες πολιτικές του τοποθετήσεις όμως κούρασαν....


Κατά τη γνώμη μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εισηγηθεί Ταχιάο, εκτός αν προκύψει ...Πατουλίδου (η οποία έχει τη συνδρομή του Τζιτζικώστα) !

makpress 23/11/2018