Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Άφαντος ακόμη ο Γκρούεφσκι και ...χωρίς διαβατήριο !

Δεν κατέστη ακόμη (πρωί Τρίτης 13/11/2018) δυνατός ο εντοπισμός του π.Πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, για τον οποίο .....
εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και προσαγωγής στη δυλακή, για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 2 ετών, χωρίς αναστολή, εξαιτίας ενός σκανδάλου με την αγορά μιας κρατικής Mercedes αξίας 500.000 ευρώ. Το κόμμα του Γκρούεσφσκι (VMRO), κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική δίωξη και στημένες κατηγορίες.

Η αστυνομία έκανε έφοδο τη νύχτα στο σπίτι του και στα γραφεία του κόμματος, αλλά δεν τον βρήκε.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός της FYROM Ζόραν Ζάεφ -τον οποίο είχε συλλάβει ο Γκρούεφσκι το 2008 επί διακυβέρνησής του επίσης για οικονομικό σκάνδαλο!- δήλωσε χθες πως "δεν πιστεύει ότι ο Γκρούεφσκι θα διαφύγει".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκρούεφσκι δεν έχει διαβατήριο ! Κρίθηκε ύποπτος φυγής στις 3 Ιουλίου 2017 με δικαστική απόφαση, με την οποία κατασχέθηκε το διαβατήριό του, εξαιτίας της υπόθεσης "Τιτανικός", μια περίπλοκη υπόθεση εκλογικής νοθείας το 2013, για την οποία είναι κατηγορούμενος.

Με βάση το κατηγορητήριο όλων των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται, η ποινή που θα του επιβληθεί, μπορεί αν φτάσει τα 27 έτη φυλάκισης.

makpress