Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Το Μακεδονικό / Νέο βιβλίο του Ν.Ι.Μέρτζου από τις εκδόσεις Μίλητος

Οι εκδόσεις «Μίλητος» κυκλοφόρησαν πανελλαδικά το νέο βιβλίο του Ν. Ι. Μέρτζου με τίτλο Το Μακεδονικό. Στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα επίκαιρο και τεκμηριώνει πλήρη ενημέρωση. Παρουσιάζει την γένεση, τα αίτια και....
την εξέλιξη του Ζητήματος από το 1871 έως τις 10 Ιανουαρίου 2018. Το δημιούργησαν διαδοχικά Μεγάλες Δυνάμεις για να ελέγξουν, μέσω αντιπροσώπων τους, τον κρίσιμο γεωπολιτικό χώρο της Μακεδονίας η οποία αποτελεί τον συντομότερο στρατηγικό διάδρομο από/προς Δύση-Ανατολή και Βορρά-Θερμές Θάλασσες. Έως και σήμερα ο χώρος παραμένει επίζηλος μεταξύ Δύσης-Ανατολής.
Το βιβλίο ανοίγει με τους επικούς αγώνες και τις αιματηρότατες μαζικές θυσίες των Μακεδόνων κατά την Εθνεγερσία. Ακολουθούν: Στόχοι και εξέλιξη του Μακεδονικού, Εξέγερση του ΄Ηλιντεν και Μακεδονικός Αγώνας. Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και το Ειρηνικό Έπος των Προσφύγων στη Μακεδονία. Η Άγονη Γραμμή Αθήνα-Σκόπια επί 26 χρόνια. Οι Αλβανοί και η «Δημοκρατία» στο Κράτος των Σκοπίων. Η Βαλκανική ενδοχώρα μας και τα Βαλκάνια σήμερα. Εχθρική Αλβανία αλλά φίλοι οι Αλβανοί. Η Διαπραγμάτευση Αθηνών-Σκοπίων σήμερα και η Άλλη Πλευρά του Μακεδονικού. Τέλος ο Επίλογος ενός «Προδότη» Μακεδόνα - του συγγραφέα. Δεκάδες εικόνες τεκμηριώνουν βήμα-βήμα κάθε κεφάλαιο.
Το βιβλίο περιέχει 166 σελίδες και πωλείται στα βιβλιοπωλεία προς 25 ευρώ.
Εξέχουσες προσωπικότητες θα το παρουσιάσουν δημόσια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Ιωάννινα και σε πρωτεύουσες της Ελληνικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου