Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Ντιμιτρόφ: "Η ελληνική κυβέρνηση μας τα δίνει ΟΛΑ, αλλά εμείς θέλουμε να τους ξεφτιλίσουμε κι άλλο, τους αρχι-ξεφτίλες"

Ο ελληνικής καταγωγής Υπεξ των Σκοπίων γελοιοποίησε την ελληνική κυβέρνηση που "διαπραγματεύεται" (στην ουσία παρακαλάει γονυπετώς τα Σκόπια), αλλά και προσωπικά τον....
κ.Κοτζιά, τίναξε στον αέρα τις ψευτοδιαπραγματεύσεις, αλλά η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να παρακαλάει τα Σκόπια να τους δώσει το ελληνικό όνομα.
Παρά τις συνεχείς υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς και την ενδοτικότητα, οι Σκοπιανοί επιμένουν: κανείς δεν θα μας πάρει την ταυτότητα. Οπότε, οποιοσδήποτε Έλληνας διαπραγματευτής που δεν είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΕΛΟΙΟΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ, θα τα μάζευε και θα έφευγε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Οι Σκοπιανοί μας βιάζουν κατά φύσιν, παρά φύσιν, μας ξέσκισαν κανονικά και η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να βλέπει το πρόβλημα σε όσους λογικούς ανθρώπους εντός της Ελλάδας δεν θέλουν να συνυπογράψουμε την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας σε αυτούς τους προκλητικούς παρανοϊκούς.
Ευτυχώς, οι Σκοπιανοί θα σώσουν για μια ακόμη φορά την Ελλάδα, από μια πρωτοφανή ξεφτίλα στην οποία θέλουν να την οδηγήσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, από ιδεοληψία και μόνον. Ακόμη και οι ΗΠΑ που βιάζονται να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, θα σαστίσουν από το μέγεθος της ελληνικής ξεφτίλας. Ήξεραν ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι ξεφτίλες πρώτου μεγέθους, αλλά όχι και τόσο ! Κανείς δεν φανταζόταν, ότι σε αυτή τη φάση, οι Έλληνες, παρά το γεγονός ότι ο ψευτομεσολαβητής παίρνει ξεκάθαρα τη θέση των Σκοπιανών και τους αποκαλεί "Μακεδόνες", τους διαβεβαιώνει ότι θα διατηρήσουν τη "μακεδονική ταυτότητά τους", παρά το γεγονός ότι έχουμε ξεβρακωθεί τελείως, αλλά οι Σκοπιανοί λένε "αν τεθεί θέμα ταυτότητας, τελείωσαν οι συνομιλίες" , συνεχίζουμε τις "διαπραγματεύσεις" ! Όχι, γιατί περιμένουμε να καταλήξουν κάπου (δεν θα καταλήξουν), αλλά για να εκνευρίζουμε τους λογικούς Έλληνες, να τους βγάζουμε στους δρόμους αγανακτισμένους με όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου , με μοναδικό σκοπό να τους βαφτίσουμε "ακροδεξιούς", ώστε εμείς οι φασίστες δοσίλογοι της νατοϊκής αριστεράς να φαινόμαστε ....δημοκράτες !
Να θέλει η ελληνική κυβέρνηση να δώσει και το συκώτι της χώρας και να μην ικανοποιούνται οι Σκοπιανοί ! Ω πόση ξεφτίλα ακόμη θα φέρει αυτή η κυβέρνηση των νενέκων στη χώρα;



Η ΕΙΔΗΣΗ

«Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να λεγόμαστε ''Μακεδόνες'' και να μιλούμε τη μακεδονική γλώσσα, ως μέρος στο σύνολο των σλαβικών γλώσσεων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Σημείωσε δε, πως «αν θιχτεί ζήτημα ταυτότητας δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο θέμα του ονόματος».

Ο κ. Ντιμιτρόφ επέμενε ιδιαίτερα σε θέματα εθνικής ταυτότητας και στο θέμα της γλώσσας, σημειώνοντας ότι «σέβομαι απολύτως και αντιλαμβάνομαι τους έλληνες πολίτες που θέλουν να ταυτίζονται με την περιοχή της Μακεδονίας και να ονομάζονται κι αυτοί Μακεδόνες». Ωστόσο, όπως είπε, «στον 21ο αιώνα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει στον λαό του να αποκαλείται μακεδονικός λαός».

Ακόμη, υποστήριξε ότι «αν θιχτεί το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας, λύση στο θέμα του ονόματος δεν μπορεί να υπάρξει».

Ο Ντιμιτρόφ τόνισε πως «υπάρχει θέληση από την πλευρά μας και ελπίζουμε ότι το ίδιο ισχύει και για την άλλη πλευρά. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει σεβαστή η ταυτότητα και η αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών θα τον βρούμε. Μπορεί και να μην υπάρχει, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε και να τον βρούμε» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Μάθιου Νίμιτς φάνηκε αισιόδοξος για εξεύρεση λύσης, υπογραμμίζοντας πως «η λύση, που είναι πιθανή, είναι απαραίτητη. Υπάρχουν διαφορές στις θέσεις των δύο χωρών αλλά είμαι αισιόδοξος».

Μάλιστα, ο κ. Νίμιτς τόνισε πως υπάρχει μια δυναμική στις διαπραγματεύσεις και επισήμανε ότι (οι διαπραγματεύσεις) βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και πως υπάρχουν δύο αποφασιστικές κυβερνήσεις στις δύο χώρες, οι οποίες επιθυμούν την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.

Σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, ανέφερε ότι μιλάμε για μερικές εβδομάδες, το πολύ κάποιους μήνες.

Ερωτηθείς αν εκτός από το όνομα οι προτάσεις του περιλαμβάνουν και αλλαγή ταυτότητας, ο ειδικός διαμεσολαβητής απάντησε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει ακούσει κάτι από την ελληνική κυβέρνηση που να αρνείται την ταυτότητα του λαού της ''Μακεδονίας''» όπως αποκάλεσε την ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου