Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί ΜΟΥ φα’ το!!!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Εορτάσαμε [όχι όλοι] για μία ακόμη χρονιά το ΟΧΙ του ’40.  Οι αρχηγοί τών πωλητικών κωμάτων με τις γνωστές πανομοιότυπες ανούσιες δηλώσεις για τους ήρωες του Έπους.  Αμφιβάλλω, αν...

τις πιστεύουν. 

Ο σύζυγος της Μαρέβας στην Κρήτη και όχι στην Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση [μας είπε, ότι «η αποτρεπτική ισχύ» και όχι ισχύς, όπως είχε πει «η κοίτη της Ορθοδοξίας» αντί η κοιτίς]. 

Δημοσιεύματα και πάλι για το αν το ΟΧΙ είπε ο φασίστας Μεταξάς ή ο λαός. Κανείς δεν επεσήμανε, ότι επί χιλιετίες αυτός ο λαός έχει πει αμέτρητα ΟΧΙ σε όποιον επιβουλεύθηκε την εδαφική ακεραιότητά του και τον πολιτισμό του. Μόνον ο σμηναγός Χαρίτος το είπε με δικά του όμορφα λόγια: «Μόνον ελεύθερες ψυχές κρατούν ελεύθερες πατρίδες».

Αναρωτιέμαι όμως: είμαστε ελεύθερες ψυχές; Κρατάμε ελεύθερη την πατρίδα; Μάλλον την έχουμε υποδουλωμένη στα υπερατλαντικά αφεντικά και τους εν Ευρώπη εντολοδόχους των.

Και αμέσως μετά τα ΜΜΕ μας βομβάρδισαν με την πάταξη της φοροδιαφυγής. Θα ελεγχθούν, λέει, όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα <€10.000. Κι’ εγώ που νόμιζα πως αυτή τη  δουλειά  κάνει η  ΑΑΔΕ τόσα χρόνια τώρα. Κανείς δεν ρώτησε τον Κασσελάκη, αν, όταν γίνει πρωθυπουργός, θα καταργήσει την κατάργηση της έκπτωσης των ιατρικών  δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα που ψήφισε το κώμα του το 2017, πράγμα που εκτόξευσε τη φοροδιαφυγή των ιατρών.  Ή, γιατί δεν επιβάλλεται ΦΠΑ στις αμοιβές τών ιατρών, όπως επιβάλλεται στις αμοιβές δικηγόρων, μηχανικών κ.λπ.

Κάπου κάπου βλέπεις και κάποιο δημοσίευμα για κατασπατάληση από δημάρχους και περιφερειάρχες των φόρων του λαού. Τη Δικαιοσύνη, όμως, απασχολεί το ζήτημα, αν η ΑΔΑΕ διοχέτευσε απόρρητες πληροφορίες σχετικές με τη διερεύνηση των τηλεφωνικών υποκλοπών και όχι αν έγιναν, από ποιόν και γιατί υποκλοπές. Γέλασα, όταν άκουσα, ότι ο Κασσελάκης συναντήθηκε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και συμφώνησαν, ότι  πρέπει να επιταχυνθεί η δικαστική διερεύνηση η σχετική με τις υποκλοπές.  Συμφώνησαν. Λες και η Εισαγγελέας περίμενε την παρέμβαση του Στέφανου, ενώ η ίδια είχε ήδη προχωρήσει στην ανάθεση της υπόθεσης σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφαιρώντας την από την Εισαγγελία Πρωτοδικών γι’ αυτόν τον λόγο ακριβώς.    

Κυρίαρχη «είδηση» και η ακρίβεια. Αισχροκερδούν με το λάδι. Πέρυσι επωλείτο π.χ. €7 και φέτος € 15. Ουάου! Και λέει ο λαδέμπορος: «Αγόρασα πέρυσι λάδι αντί € 5. Φέτος πρέπει να το αγοράσω €11. Πώς θα το κάνω, αν δεν πουλήσω το περυσινό προς € 15;». Απλή εμπορική λογική στα πλαίσια της ελεύθερης οικονομίας που έχει ως βασικό νόμο το «προσφορά και ζήτηση».  Πόσο πιο απλά να το πω;     

Σίγουρα τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων μας που έδωσαν τη ζωή τους, για να ζούμε εμείς ελεύθεροι υπό τη μπότα των εντολέων τού Κούλη, της Ντόρας, του Νίκου, της Έφης, του Στέφανου, του Αλαίκσοις και των άλλων των παιδ[ο]ιών. Ευτυχώς που έχουμε ελευθεροτυπία που τους ξεμπροστιάζει όλους [λέμε και καμμιά μαλακία, να περνάει η ώρα], αλλά και μας ενημερώνει σε βάθος για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως είναι το περιεχόμενο της διαθήκης της Μαίρης Χρονοπούλου παράλληλα με την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ζωών στα πεδία των μαχών Ουκρανίας και Μέση Ανατολής.  

Σώτος



       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου