Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Νέα δημοσκόπηση: 1,5 μονάδα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ - Πάτωσε ο Κασσελάκης

 Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό σκηνικό επιβεβαιώνει η σφυγμομέτρηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων Prorata, με το ΠΑΣΟΚ να.... βρίσκεται και σε αυτή την έρευνα στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάχη για την τρίτη θέση φαίνεται να δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ σύμφωνα με τα ευρήματα της Prorata. Στις 22 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στον δείκτη μέτρησης της πρόθεσης ψήφου (χωρίς άκυρο-λευκό και αποχή) η εκλογική επιρροή της ΝΔ καταγράφεται στο 34%, του ΠΑΣΟΚ στο 12%, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΚΚΕ στο 10,5%, της Ελληνικής Λύσης στο 4%, της Πλεύσης Ελευθερίας στο 3,5%, της Νίκης και των Σπαρτιατών στο 2,5%, του ΜεΡΑ25 στο 2%, ενώ το ποσοστό όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι ανέρχεται στο 15,5%.



Έκτος ο Στέφανος Κασσελάκης στις θετικές κρίσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει θετικές κρίσεις από το 33% της κοινής γνώμης, ενώ ακολουθούν οι Δημήτρης Κουτσούμπας (23%), Νίκος Ανδρουλάκης (18%), η Ζωή Κωνσταντοπούλου (15%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (13%), ο Στέφανος Κασσελάκης (11%), ο Δημήτρης Νατσιός (4%) και ο Βασίλης Στίγκας (3%). Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται δηλαδή στην έκτη θέση και προηγείται μόνον έναντι του κ. Νατσιού της Νίκης και του κ. Στίγκα των Σπαρτιατών.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39% με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να συγκεντρώνουν ποσοστά χαμηλότερα του 6% στον σχετικό δείκτη. Το 39% «δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό για πρωθυπουργό της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου