Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

40 νέα F16 Block 70 αποκτά η Τουρκία - Εκσυγχρονίζει άλλα 79 - Κόστος 23 δις

Ξανά στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ η αγαπημένη των ΗΠΑ, Τουρκία. Είδε κι απόειδε με τα ψοφίμια τους Ρώσους, που είναι μόνο λόγια, ο Ερντογάν, επέστρεψε στη Δύση.

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού F-16 αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία . Αφού το υπουργείο ενημέρωσε επίσημα το Κογκρέσο για... την απόφαση, μια λεπτομερής δήλωση για το θέμα ήρθε από την Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια των ΗΠΑ. Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι η Τουρκία θα παραλάβει 40 νέα F-16 από τις ΗΠΑ και τα υπάρχοντα 79 F-16 θα εκσυγχρονιστούν. 


BONUS:  Ο Τσίπρας τα ήξερε όλα (είδες το αμεςρικανάκι! μόνο το makpress γράφει εδώ και χρόνια ότι ο καλοπερασάκιας αυτός είναι ο άνθρωπος των αμερικανών στην Ελλάδα)



 «ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 23 ΔΙΣ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ» 

 Στη δήλωση, «Το Υπουργείο Εξωτερικών έλαβε την απόφασή του να εγκρίνει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 και εξοπλισμού που σχετίζεται με τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Δημοκρατία της Τουρκίας. αυτής της πιθανής πώλησης». Σημειώθηκε ότι η Τουρκία θα αγοράσει 32 αεροσκάφη «F-16 C Block 70», 8 αεροσκάφη «F-16 D Block 70» και σχετικό εξοπλισμό για τον εκσυγχρονισμό των 79 αεροσκαφών F-16 που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή με V-Configuration. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι στην πώληση περιλήφθηκε πολύς τεχνικός εξοπλισμός και ανέφερε, «Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος προσδιορίζεται σε 23 δισεκατομμύρια δολάρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου