Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Νέο βαρύ Ουκρανικό πλήγμα στην ψοφοδεή Ρωσία - Πάνω από 25 νεκροί

Μετά το "κάζο" της 29ης Δεκεμβρίου, όταν οι Ουκρανοί βομβάρδισαν Ρωσική πόλη, με αποτέλεσμα το θάνατο 14 τουλάχιστον Ρώσων και τη συνήθη παρλαπίπα των Ρώσων για "σκληρή απάντηση", που δεν είδε -για πολλοστή φορά- κανείς, σήμερα...

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν σήμερα σε ένα ουκρανικό πλήγμα σε μια αγορά της υπό τον ρωσικό έλεγχο πόλης Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής της περιφέρειας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν.

Ο Πουσίλιν είπε πως την πόλη βομβάρδισε το ουκρανικό πυροβολικό. Προς το παρόν η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

Φωτογραφίες και βίντεο του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς από το σημείο δείχνουν ανθρώπους να κλαίνε, ορισμένοι εκ των οποίων λένε πως έχασαν συγγενείς τους και πτώματα να κείτονται στο χιόνι, κοντά σε μία από τις αγορές της πόλης.


Προφανώς οι Ρώσοι, θα καθησυχάσουν την κοινή γνώμη τους με το κλισέ περί "σκληρής απάντησης", που μάλλον έχει σιχαθεί να ακούει κι ο τελευταίος Ρώσος πολίτης.

Πριν λίγο, το Ρωσικό Υπουργείο εξωτερικών, δήλωσε:

Russia’s Investigative Committee promptly launched an investigation into this crime. All those involved and responsible for this and other terrorist attacks on our soil will face inevitable punishment. (ολόκληρη η ανακοίνωση του Ρωσικού Υπεξ εδώ)

Ρωσικές τρίχες, που έχουμε ακούσει δεκάδες φορές και δεν είδαμε ποτέ το "inevitable punishment" (κι επειδή οι θαυμαστές του Πούτιν θίγονται και ξεχνάνε, να θυμίσουμε ότι έμεινε αναπάντητη ακόμη κι η άνανδρη δολοφονία της κόρης του κολλητού του Πούτιν , Αλεξάντρ Ντούνκιν, μέσα σε Ρωσικό έδαφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου