Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Δίωξη για κακούργημα στους οπαδούς του Άρη

Στην ανακρίτρια παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι συλληφθέντες για τη συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Άρη, που σημειώθηκε, χθες το απόγευμα, στην περιοχή της Βούλγαρη στην... ανατολική Θεσσαλονίκη. 
 Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 15 συλληφθέντων είναι ενιαία, σημειώνεται ωστόσο πως η κακουργηματική δίωξη για τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που άσκησε η εισαγγελέας αφορά στους οπαδούς του Άρη -που υπερτερούν σε αριθμό- καθώς ανάμεσά τους φέρεται να είναι αυτοί που επιτέθηκαν στα δύο άτομα που τραυματίστηκαν και είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- οπαδοί του ΠΑΟΚ. 
 Υπενθυμίζεται πως το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν 12 από τους 15 συλληφθέντες (ηλικίας 16-37 ετών), καθώς οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο Παπανικολάου, ο ένας μάλιστα στη ΜΕΘ, ενώ αμφότεροι χειρουργήθηκαν. Ένας 16χρονος συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα λόγω ανηλικότητας και θα λάβει κλήση για να απολογηθεί, όπως και οι δύο τραυματίες. Οι υπόλοιποι 12 αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους και μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι.

 Εκτός από την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε στους οπαδούς του Άρη, όλοι κατηγορούνται -μεταξύ άλλων- για σωματικές βλάβες, συμπλοκή, οπλοφορία και οπλοχρησία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου. 

Κατά περίπτωση ασκήθηκε δίωξη σε έναν συλληφθέντα για αντίσταση και σε ακόμα έναν για παραβίαση όρου που τον υποχρέωνε να εμφανίζεται στο τμήμα τις ημέρες που παίζει αγώνα η ομάδα που υποστηρίζει. 

 Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου