Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Η απανθρωπότης

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Μας ζάλισε και χθες ο σύζυγος της Μαρέβας με χιλιοειπωμένες εξαγγελίες που ακούω 50 χρόνια τώρα.

Μεγάλος προβληματισμός στα κώματα της κεντροαριστεράς. Να συνεργασθούν ή να μη συνεργασθούν μεταξύ τους; Καθότι αυτά είναι προοδευτικά, ενώ όλα τα άλλα είναι συντηρητικά. Έτσι, δεν μου επιτρέπουν να πάψω  να αναρωτιέμαι, αν είμαι δεξιός ή αριστερός, προοδευτικός ή συντηρητικός.

    https://taxalia.blogspot.com/2012/08/blog-post_5293.html

Μας ζάλισαν και κάμποσοι άλλοι για τη Ματούλα του Κολωνακίου που απεβίωσε στα 76 της. Βαρέθηκα να ακούω πόσο πολλοί την αγαπούσαν πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ. Σε σημείο που ήταν 7 ημέρες νεκρή στο σπίτι της και δεν είχε πάρει χαμπάρι ούτε ένας από τους άπειρους γκαρδιακούς  φίλους.  Μεγάλη προσωπικότης, την οποία ξεπαρθένεψε στα 15 της ο τεράστιος Ανδρέας Μπάρκουλης.

Και βεβαίως οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή επισκίασαν το Κασσελάκειο αδελφάτο. Η Χαμάς εξοντώνει Ισραηλινούς και το Ισραήλ εξοντώνει Παλαιστίνιους. Μαχητές, άμαχους, ανήμπορους, υγιείς και ασθενείς, γυναίκες και παιδιά εκατέρωθεν και αδιακρίτως. Η Χεζμπολάχ και το Ιράν απειλούν να εξοντώσουν το Ισραήλ, το οποίο απειλεί, ότι θα ισοπεδώσει τη Γάζα και τον Λίβανο. Επιστήμονες και πωλητικοί αναλήτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Λες και θα φοβηθούμε, αφού, ως γνωστόν, ο πλανήτης διαθέτει και δίκαιο του πολέμου, ώστε να ξέρουμε πώς να σκοτώνουμε, να ακρωτηριάζουμε, να βιάζουμε, να ξερριζώνουμε πληθυσμούς και γενικώς πώς να διαπράττουμε θηριωδίες. Να έχουμε και γενοκτονίες, τις οποίες να γιορτάζουμε. Αυτός δεν είναι ο λόγος που ξεχάσαμε τί έγινε και τί εξακολουθεί να γίνεται στην Ουκρανία που τροφοδοτεί με δισεκατομμύρια τις πολεμικές βιομηχανίες εν αναμονή της λήξης των εχθροπαξιών, ώστε να μπουκάρουν οι εταιρείες ανασυγκρότησης των κατεστραμμένων πόλεων και χωριών;

Χρόνια, όμως, τώρα διεξάγεται στην Αφρική ένας άλλος χειρότερος πόλεμος. Ο πόλεμος της πείνας. Δυστυχώς δεν υπάρχει δίκαιο καταπολέμησης της πείνας. Τα παιδάκια εκεί λιμοκτονούν κυριολεκτικά κατά χιλιάδες, αλλά ουδείς ενδιαφέρεται. Προ πάντων τα ΜΜΕ και οι πωλητικοί και στρατιωτικοί αναλήτες. Αρκεί που οι αγορές  εκμεταλλεύονται ό,τι υπάρχει κάτω από το έδαφος, όπου πατούν αυτά τα παιδάκια ξυπόλυτα, ρακένδυτα, αν όχι γυμνά, και ξελιγωμένα από την πείνα. Με εξαίρεση μερικές φιλανθρωπικές οργανώσεις που επιτελούν θεάρεστο έργο. Αλλά τί να πρωτοκάνουν κι’ αυτές;  Στο χέρι τους είναι να εφαρμόσουν τον Χάρτη του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Άσε που κάθε χάρτης είναι γραμμένος σε χαρτί, το οποίο, ως γνωστόν, προορίζεται για πλείστες όσες χρήσεις.

Σώτος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου