Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Η λογική χρειάζεται την κατάλληλη είσοδο αλλά και έξοδο.

 Η λογική τα χρειάζεται αυτά.

Ένας άνθρωπος, μια ομάδα ανθρώπων, μια επιχείρηση το μόνο που χρειάζεται είναι ωχαδελφισμός και ένα κράτος που δεν μπορεί να ελέγξει ούτε τον εαυτό του, πόσο μάλλον τους πολίτες που....

δραστηριοποιούνται ως ιδιώτες εντός της χώρας και πολλές φορές συνδιαλλάσσονται και με τα όργανα του.

Όχι μόνο όταν γίνεται με κρυφό και παράνομο τρόπο αλλά ακόμη και όταν αυτή η συνδιαλλαγή γίνεται με νόμιμο τρόπο, λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων και όχι μόνο.

Εδώ δεν μπορεί να απαντηθεί από έναν απλό πολίτη τι έχει συμβεί.
Μπορεί, όσο παράλογο και να ακούγεται (και να φαίνεται), εξάλλου ζούμε σε ένα παράλογο κράτος, αυτή η κατασκευή να είναι και νόμιμη.

Κάπου όμως, είτε ισχύει η μια είτε η άλλη περίπτωση, ακόμη κι αν δεν τίθεται θέμα νομιμότητας, πρέπει να υπάρχει και ένα μέτρο.

Να μπαίνει ένα μέτρο που να διατηρεί έστω τα προσχήματα και στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μέτρο δεν μπήκε αλλά ούτε χιλιοστό ελεύθερου πεζοδρομίου δεν υπάρχει να μετρήσεις με το πως «φύτεψαν» τη λογική κάπου πολύ βαθιά για να μπορέσουν να «φυτρώσουν» αυτά τα σκαλιά.

Όσο και να το «τεντώσει» κανείς, προσπαθώντας να βρει μια πιθανή απάντηση ελάχιστου σεβασμού προς τους υπολοίπους συμπολίτες που χρησιμοποιούν/θα χρησιμοποιήσουν αυτό το πεζοδρόμιο που να ευσταθεί, από εκεί μπορεί να περάσει με άνεση μόνο ο Μίλτος Τεντόγλου και αυτός αν φοράει τα αθλητικά του.

Την φωτογραφία του τίτλου την είδα να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο πριν μερικές μέρες και τέτοια προκλητική κατασκευή άξιζε λίγο ψάξιμο από μέρους μου στους χάρτες της Google.

Βλέποντας λοιπόν τη νησίδα με τα δέντρα και τους χαρακτηριστικούς θάμνους κατάλαβα αρχικά ποιον δρόμο να πληκτρολογήσω.

Σε συνδυασμό με το φανάρι και τα γράμματα στις ταμπέλες (το ΣΤ-ΕΣ από το γλάστρες στην κίτρινη και τα δυόμισι γράμματα, το ο από το το και το π- από το παιδί» στην κόκκινηαντιλήφθηκα που ακριβώς να ρίξω το ανθρωπάκι του street view ώστε να πάρω screenshot (του 2019) που ανήκει αυτή η εκτρωματική κατασκευή που μπλοκάρει το πεζοδρόμιο.


Να πως πως θα ήθελα να είναι μια παλιά φωτογραφία αυτή που κυκλοφορεί, να ήταν μια πρόχειρη κατασκευή που πλέον δεν υπάρχει;
Να πω πως ακόμη κι αν υπάρχει και είναι παράνομη θα μου αρκούσε ως πολίτη να αντιληφθούν το ηθικό του θέματος και να αλλάξουν την είσοδο τους χωρίς κάποιο πρόστιμο;
Να πως πως ειδικά αν δεν είναι παράνομη (αδυνατώ να σκεφτώ πως αλλά ας το υποθέσουμε για χάρη της κουβέντας) θα περίμενα να σκεφτούν όσα θα έπρεπε και να κάνουν το λογικό;

Αυτό που σίγουρα θα πω είναι το εξής:
Αν εξακολουθεί να υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια τότε οι πελάτες τους φταίνε το ίδιο με αυτούς. Γιατί;

Επειδή αν υπάρχει τόσα χρόνια και απλά τώρα έτυχε κάποιος που περνούσε να κάνει την φωτογραφία σημαίνει πως σαν σαν τέτοιους (πελάτες τους δηλαδή) δεν τους ενόχλησε η τοποθέτηση των σκαλοπατιών εκεί γιατί δεν τους ένοιαζε να περάσουν από τη μια πλευρά στην άλλη, τους ενδιέφερε απλά να μπουν και να βγουν από το κατάστημα.

Και αυτό το είχαν με άνεση έτσι τριγωνικά που τα κατασκεύασαν.
Αφού λοιπόν αυτοί έκαναν την δουλειά τους ως πελάτες και δεν ήταν απλά περαστικοί να ζοριστούν γιατί να τους ενδιαφέρει τι μπορεί να συμβαίνει με κάποιους άλλους;
Ο εαυτός μας να είναι καλά…

Εντωμεταξύ (βλέπε την παρακάτω εικόνα) μπορούσαν από την αρχή να έχουν δημιουργήσει μια άνετη είσοδο από τη μεριά του πάρκινγκ.

Υ.Γ
Πάντως λίγο πιο κάτω όπως κοιτάμε είναι μια επιχείρηση αξεσουάρ αυτοκινήτων που ψωνίζω πραγματάκια οπότε αύριο (7/7) θα περάσω μια βόλτα και θα διαπιστώσω ιδίοις όμμασι αν ανέβηκε ψηλά ο σεβασμός τους στη λογική ή παραμένει χαμηλά ο σεβασμός στους συμπολίτες τους.


https://365meres.wordpress.com/2023/07/06/h-logikh-xreiazetai-thn-katalhlh-eisodo-alla-kai-exodo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου