Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Συνταρακτικαί ειδήσεις!!

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Αφού τελείωσε η αγωνία μου με τις αντικρουόμενες πληροφορίες ως προς το  ποιός ενδεχομένως και πότε θα είναι ο διάδοχος του Αλαίκσοις καθώς και επί κεφαλής τής κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΦΥΡΙΖΑ, ήλθε να με ....

ταράξει η είδηση του σερβιτόρου που σέρβιρε δια θαλάσσης τους πελάτες ενός beach bar στη Ρόδο.

Μέχρι και ο υπουργός Άδωνις τοποθετήθηκε επί του θέματος, το οποίο θεώρησε απαράδεκτο.  Τέλη Μαΐου σκοτώθηκε ένας εργάτης στα ναυπηγεία. Δεν θυμάμαι να έγινε τόση φασαρία.   

Εδώ και πολύ καιρό έχει καταγγελθεί, ότι πλείστοι όσοι εργοδότες καταβάλλουν στο προσωπικό τους δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και λοιπά και εν συνεχεία αναγκάζουν το προσωπικό να τους τα επιστρέψει. Δεν είδα να γίνεται τόσος ντόρος. Επίσης, ουκ ολίγοι εστιάτορες αναγκάζουν τους σερβιτόρους να τους δίνουν  τα φιλοδωρήματα που εισπράττουν. Μούγκα στη στρούγκα.

Και καπάκι ανακοινώνει ο υπουργός Άδωνις, ότι η παρακράτηση μέρους της σύνταξης συνταξιούχων που εργάζονται θα είναι αναλογική. Ουδείς έχει ρωτήσει μέχρι τώρα το πολύ απλό:  γιατί να έχει δικαίωμα να εργάζεται ο συνταξιούχος; Άπαξ και επέλεξε τη σύνταξη, είναι παλαίμαχος. Γιατί να εργάζεται; Και αν εργάζεται, γιατί να παίρνει σύνταξη; Τόσο απλά. Αποκορύφωμα αυτής της απαράδεκτης τακτικής υπήρξε η προ ολίγων ετών παραχώρηση στους δικηγόρους του δικαιώματος να εισπράττουν το 70% της σύνταξης και να εργάζονται. Νόμιμον. Ηθικόν;

Και κάτι ακόμη: ο Αλαίκσοις κατήργησε το 2017 την έκπτωση των ιατρικών δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα. Έτσι, η φοροδιαφυγή των γιατρών εκτοξεύθηκε με τη συνέργεια των ασθενών. Όταν ο γιατρός ζητεί από τον ασθενή € 150 με απόδειξη και € 100 χωρίς απόδειξη, ο ασθενής προτιμά τα € 100, αφού η απόδειξη τού είναι άχρηστη. Κατά τα λοιπά η νέα λαοπρόβλητη κυβέρνηση θα πατάξει τη φοροδιαφυγή.

Τέλος, οφείλω να συγχαρώ τον μαθητή Φίλιππο Φούφα που έσπασε όλα τα ρεκόρ παίρνοντας 20.000 μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις. Πρώτος των πρώτων. 20 σε όλα τα γραπτά του από 8 διαφορετικούς καθηγητές. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Εντύπωση μου έκανε, ότι δεν σημειώνεται το σχολείο από το οποίο αποφοίτησε. Όχι πως παίζει μεγάλο ρόλο, αφού πρόκειται για προσωπική επιτυχία. Αλλά, έτσι. Μήπως και το σχολείο έπαιξε κάποιον, έστω και ελάχιστο ρόλο.  

Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου