Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Περασμένα ξεχεσμένα!


 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο πάνσοφος λαός με την αλάνθαστη [όπως πάντοτε] ετυμηγορία του της 25.06.2023 οδήγησε σε οριστική παραγραφή υποκλοπές, siemens, novartis κου λου που.  

Χθες το πρωί άκουγα στο ραδιόφωνο ....

από συνήθεια τον παρουσιαστή να με ενημερώνει επί 10΄ ποιοί τού έστειλαν μηνύματα [ο Γιάννης από την Άρτα, η Σούλα από τη Θήβα, ο Γιώργος από το Διδυμότειχο κ.λπ.], τους οποίους ευχαριστούσε αντευχόμενος. Ήταν οι πρώτες σημαντικές ειδήσεις της ημέρας.

Ακολούθησε η σπουδαιότατη είδηση των ημερών: ο πωλητικός Λοβέρδος που απεχώρησε οριστικά από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα παίξει ντραμς την 14.08.2023 σε ένα πανηγύρι.   Κάποιος είχε πει παλαιότερα πως ο εν λόγω είναι για τα πανηγύρια, αλλά δεν έγινε πιστευτός.

Όλη μέρα όλα τα ΜΜΕ γεμάτα από ενημέρωση για την εκλογή Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: μπορεί, ενδεχομένως, ίσως, δεν αποκλείεται, πολύ πιθανόν και τούτο. Η ακριβολογία τών δηλώσεων διάφορων πωλητικών στελεχών στο έπακρο. Εγώ έχω μείνει καρφωμένος στην υποψηφιότητα του Νίκου Παππά, καταδικασμένου για απιστία υπουργού. Ένα προσόν που δεν διαθέτουν οι ανθυποψήφιοί του, εξ ου και υστερούν. Τελικά ο Πρόεδρος θα εκλεγεί την 10.09.2023, καθότι πάνω απ’ όλα είναι τα μπάνια των  κωματικών μελών.

Σημειώνω, όμως, ότι ξεκαρδίστηκα διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδος «ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ». Η υπουργός Εσωτερικών Κεραμέως επεξεργάζεται νομοσχέδιο που θα ορίζει, ότι οι διοικητές όλων ανεξαιρέτως των δημοσίων οργανισμών θα διορίζονται με σύστημα αδιάβλητο τύπου ΑΣΕΠ για δημοσίους υπαλλήλους. Να ‘σαι καλά κ. υπουργέ που με έκαμες να γελάσω.

Σε κάποιο κανάλι ο παρουσιαστής έψεξε τον Πρόεδρο των πΗΠΑ Μπάιντεν, ο οποίος έκανε πάλι λάθος: προσφώνησε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι «Βλαδίμηρο, αντί του ορθού Βολοντιμίρ». Κανένας δεν προσέτρεξε στο λεξικό να διαπιστώσει, ότι το όνομα Βλαδίμηρος στα ουκρανικά είναι  Володимир; Αν, δηλαδη, αναφερθώ εγώ στον πρέσβη των πΗΠΑ στην Ελλάδα ως Γιώργο Τσούνη, θα είμαι λάθος, επειδή δεν αναφέρθηκα στον Τζορτζ Τσούνις;     

Διάβασα και ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλωρίδης ετοιμάζεται να επιταχύνει την απονομή της δικαιοσύνης με μεταφορά πολλών υποθέσεων σε συμβολαιογράφους και δικηγόρους, ώστε να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια. Τί άλλο θ’ ακούσω Θεέ μου!!! 

Με ταλάνισε, τέλος, για μία ακόμη φορά η συνεχής παρουσίαση από τα ΜΜΕ των κινήσεων της κυβέρνησης για μείωση των τιμών τών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.  Αφού έχουμε καπιταλισμό, όπου ισχύουν οι νόμοι της αγοράς και δη ο πρώτιστος όλων «προσφορά και ζήτηση», με ποιο δικαίωμα επεμβαίνει η κυβέρνηση;   Εκτός αν πρόκειται για αισχροκέρδεια, οπότε αλλάζει το πράγμα. Περί αυτού άραγε πρόκειται;   Θα μείνω και με αυτή την απορία.

Σώτος



Υ.Γ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου