Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Οφειλή € 880, πύρινες υπουργικές διακοπές και καυτές πωλητικές ζεϊμπεκιές

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

       Ο Πατούλης έριχνε τις ζεϊμπεκιές του την ώρα που καιγόταν το σύμπαν. Την ίδια ώρα ο Μηταράκης συνέχιζε αμέριμνος τις οικογενειακές διακοπές του. Πόσο πχιο κανονική πωλητική ενσυναίσθηση, ευσυνειδησία  και....

σοβαρότητα;

       Την προσοχή μου, όμως, αιχμαλώτισε η είδηση της έξωσης μιας οικογένειας κατόπιν πλειστηριασμού. Για χρέος κοινοχρήστων ύψους € 880.  Παρακολουθούσα στην τηλεόραση να εκτυλίσσονται φοβερές σκηνές [στιγμές που λένε οι μορφωμένοι δημοσιογράφοι], καθώς οι αστυνομικοί που είχαν κληθεί να συνδράμουν τους δικαστικούς επιμελητές συγκρούονταν με αλληλέγγυους που προσπαθούσαν να αποτρέψουν την έξωση.   

       Άκουσα την υπό έξωση κυρία, αλλά και τον δικηγόρο της, να παραπονούνται που ο διαχειριστής της πολυκατοικίας δεν έδινε αποδείξεις των δαπανών, εξ ου και η κυρία ηρνείτο να εξοφλήσει το χρέος της, για το οποίο είχεν εκδοθεί διαταγή πληρωμής και ακολουθήσει διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης που έφθασε μέχρι τον πλειστηριασμό. Να συμφωνήσω, ότι δεν είναι πρέπον να βγαίνει στο σφυρί ένα σπίτι για € 880. Δεν μπορεί να μην είναι δυνατόν να βρεθεί κάποια λύση. Όμως, οι αιτιάσεις της οφειλέτιδος και του δικηγόρου της με εξέπληξαν. Και τούτο, διότι, για να εκδοθεί διαταγή πληρωμής για οφειλή κοινοχρήστων, πρέπει να κατατεθεί στο δικαστήριο τόσον η σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, ώστε να αποδεικνύεται το ποσοστό συμμετοχής τού οφειλέτη στις δαπάνες όσο και οι αποδείξεις των δαπανών. Χωρίς αυτά τα δύο στοιχεία δεν εκδίδεται διαταγή πληρωμής. Φαντάζομαι, ότι η οφειλέτις άσκησε ανακοπή, η οποία απερρίφθη, εξ ου και προχώρησε η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι και τη διενέργεια του πλειστηριασμού με κατακύρωση του ακινήτου στον υπερθεματιστή που επεδίωξε την έξωση της οφειλέτιδος από το ακίνητό του πλέον. Και όμως συνεχίζει να μας δουλεύει η οφειλέτις προβάλλοντας, ότι δεν πληρώνει, επειδή δεν της δίνουν αποδείξεις και κανείς δεν αντικρούει την ουρανομήκη αυτή παπάρα.

      Υποδειγματικό παράδειγμα της ποιότητος των ειδήσεων που μας σερβίρουν τα ΜΜΕ από πλευράς ακριβείας. Των ΜΜΕ που δεν φοβούνται οι Μηταράκηδες και οι Πατούληδες, αν δεν έχουν εσωκωματικούς αντιπάλους.

Σώτος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου