Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Πολύ σωστός ο Βαρτζόπουλος

 Είναι γιατρός και βουλευτής της Ν.Δ. και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

 

Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 


Δελτίο Τύπου: « Ανάγκη μαζικών εξετάσεων COVID»

Την ανάγκη μαζικών και επανειλημμένων εξετάσεων COVID ( pcr) σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού ζήτησε με παρέμβαση του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο Βουλευτής ΝΔ Β´ Θες/νίκης Δημ. Βαρτζόπουλος. Η εξέταση θα μπορεί, να συνταγογραφείται από τους ιδιώτες ιατρούς σχετικών ειδικοτήτων, φυσικά τη χρήσει πρωτόκολλου ιατρικών αλλά και διοικητικών ενδείξεων και να γίνεται σε όλα τα ιδιωτικά εργαστήρια, που έχουν την δυνατότητα. Το κόστος θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.

 

Μέχρι τώρα το testing μέσω των δημοσίων Νοσοκομείων και του ΕΟΔΥ ήταν επαρκές, σημείωσε ο Βουλευτής. Οι ανάγκες όμως εκτινάσσονται, ήρθε η ώρα για ουσιαστική εμπλοκή του ιδιωτικού τομέως. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Το υποχρεωτικό Test μετά την επιστροφή από τις άδειες που γίνεται στο υγειονομικό προσωπικό του δημοσίου στα δημόσια νοσοκομεία είχε έννοια και τρέχει με ικανοποιητικό τρόπο. Αυτό όμως δεν μπορεί, να το πει κανείς, για τους εργαζομένους στις ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Εκεί υπάρχουν αρρυθμίες. Η ιδιοκτησία το ζητά από τους εργαζομένους. Αυτοί μπορούν, να πάνε βέβαια στο δημόσιο νοσοκομείο, φοβούνται όμως. Είναι και η αναμονή εκεί, που δεν βολεύει, οπότε ζητούν να το κάνουν ιδιωτικά και να το πληρώσει η ιδιοκτησία, κάτι που δεν γίνεται πάντοτε . Τούτο είναι ενδεικτικό, του τι έρχεται.

 

Το μεγάλο πρόβλημα που έρχεται, τόνισε ο κ. Βαρτζόπουλος, είναι οι εποχιακές λοιμώξεις, τα κρυολογήματα και οι γρίππες, όλα τα εμπύρετα. Σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας της Οικονομίας είναι πολύ δύσκολο, να κρατηθούν πρωτόκολα απομόνωσης, η μόνη ασφαλής διαφοροδιάγνωση θα είναι το test. Και εδώ δεν θα μιλάμε μόνο για υγειονομικούς, αλλά και για εκπαιδευτικούς ( ας δούμε τι έγινε στο Βερολίνο. Σε 41 σχολεία υπάρχουν ήδη κρούσματα), αστυνομικούς, εργαζομένους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, υπαλλήλους στα super και λοιπά καταστήματα κοκ. Οι ανάγκες θα είναι πολύ μεγάλες, με τον υφιστάμενο τρόπο εξέτασης μέσω των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΟΔΥ θα υπάρξει σημαντικό « μποτιλιάρισμα», το σύστημα δεν θα μπορέσει, να ανταποκριθεί.

 

Η δυνατότητα να κάνει κανείς το Test με κάλυψη ΕΟΠΥΥ στο γνωστό του εργαστήριο, θα βοηθήσει στην επέκταση του Testing στον γενικό πληθυσμό, σε συνειδητοποίηση του κινδύνου και επέκταση των υπευθύνων συμπεριφορών.

 

Εν ολίγοις, κατέληξε ο Βουλευτής, τον χειμώνα, που έρχεται, μόνο το ασιατικό μοντέλο μπορεί, να αποτελέσει πρότυπο: καθολική χρήση μάσκας παντού και μαζικοί και επανειλημμένοι εργαστηριακοί έλεγχοι του πληθυσμού!

 

Υπάρχει φυσικά το θέμα του κόστους. Κατ´ αρχάς είναι δαπάνη επιλέξιμη από το Ταμείο Ανάκαμψης, άρα θα καλυφθεί από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Αλλά και πέραν αυτού, θα μπορούσε να υπάρξει διαβάθμιση με πλήρη κάλυψη για αναπηρίες και χαμηλά εισοδήματα και λογική συμμετοχή για μεσαία εισοδήματα.


4 σχόλια:

  1. https://youtu.be/N4B9Rb7BWIw Sucharit Bhakdi : Ειδικός Μικροβιολόγος και Επιδημιολόγος. Είναι μια "πολιτική πανδημία,όχι Ιατρική" έχει αρκετό ενδιαφέρον η άποψη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθόλου σωστός. Διογκώνει ένα ουσιαστικά ανύπαρκτο πρόβλημα αυτή η πρόταση. Είναι σαν να λέμε να εξετασθούν άπαντες στα νύχια των ποδιών για μυκητίαση. Και επειδή απλώς θα καταγραφούν πάμπολλοι που απλώς δεν ήταν έως τώρα καταγεγραμμένοι, ν' αρχίσουμε να μιλάμε για... πανδημία μυκητιάσεως και «νέα« «κρούσματα»!

    Σωστό θα ήταν να μην υποβάλλεται ΚΑΝΕΙΣ σε τεστ χωρίς την συναίνεσή του.

    Σωστό θα ήταν να μην κάνουν ξανά και ξανά τεστ στους ίδιους ασθενείς με ΥΠΕΡκείμενα νοσήματα μέχρι να βγει θετικό - σαν τα δημοψηφίσματα για μάαστριχτ και ευρώ κατήντησαν, να πούμε!

    Σωστό θα ήταν όποιος βρίσκεται «θετικός» από κρατικό τεστ να έχει δικαίωμα άλλων 2 δωρεάν τεστ σε εργαστήριο/-α της επιλογής του.

    Σωστό θα ήταν ο βαρτζόπουλος και ο κάθε βαρτζόπουλος που προτείνει περισσότερα τεστ, μαζί με όλο τον εσμό από το αιπηταιλυκώ κράτως της νουΔΟΥΛΑΣ (ήττα τουβλέως, τσίοδρα, χαλιαμπάλια - χαρδαλιά, σύψα, λινού, γιαμαρέλου, μαγιορκίνη, μόσιαλο, κοτανίδου και φυσικά ο γουρλομάτης κούλης κ.ο.κ.) να υποβάλλονται σε τεστ κάθε εβδομάδα και ακόμη συχνότερα, κάθε φορά που ταξιδεύουν με αεροπλάνο ή πλοίο 2 φορές, μία όταν φεύγουν από τον τόπο διαμονής τους και μία όταν επιστρέφουν. Ειδικά όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχει κίνδυνος από τον κολοκυθοϊό να υποχρεώνεται σε τεστ κάθε 3 ημέρες. Αν βρίσκονται θετικοί, να μπαίνουν ΑΜΕΣΩΣ σε καραντίνα εκτός της οικίας τους, κατά προτίμηση σε κάποια «δομή» λαθροϊσλαμιών, αλλιώς να υποβάλλονται σε τεστ με την ίδια συχνότητα και ΟΛΟΙ όσοι συγκατοικούν μαζί τους ή εργάζονται μαζί τους.

    Σωστό θα ήταν κάθε 15 ημέρες τα άτομα αυτά να υποβάλουν ηλεκτρονικώς πόσες μάσκες άλλαξαν (πόσες μιάς χρήσεως και πόσες υφασμάτινες). Για τις μιας χρήσεως να επισυνάπτουν ηλεκτρονικώς και τις αποδείξεις αγοράς. Το αυτό και για πόσα ml αντισηπτικών και πόσα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια αγόρασαν.

    Σωστό θα ήταν να μην παρουσιάζει ο ΑΝΤε.ο.δ.α. (ΑΝΤεθνικός οργανισμός δημόσιας αρρώστειας) χάρτες με Νομούς που σκουραίνουν λόγω αριθμού κρουσμάτων από καταβολής καταμετρήσεων.

    Νά τί θα ήταν σωστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα την κατάθεση της επιστημονικής άποψης του αποφοίτου της Αγγλικής φιλοσοφίας ,μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι .
    Βρέθηκε η πυξίδα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου, όταν ένα ''Ιησούς Χριστός νικάει και όλα τα κακά σκορπάει'' είναι υπέρ αρκετό για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και υγείας ενός ανθρώπου, οποίαν χρείαν επιστήμης έχομεν ανάγκην;

      Διαγραφή