Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Έλα μωρέ, τι πανηγυρίζετε ότι τα πήγαμε καλά με τον κορωνοϊό; Η Βουλγαρία τα πάει καλύτερα

Αυτά λέγανε πολλοί, όταν η κυβέρνηση έδινε πίνακες, που αποδείκνυαν ότι τα πήγαμε καλά. "Και η Βουλγαρία έχει τον ίδιο πληθυσμό, αλλά έχει μόνο 10 νεκρούς, ενώ εμείς 50". Έλα όμως, που μας πέρασαν. ΣΗΜΕΡΑ τα στοιχεία λένε:



Bulgaria > Coronavirus Cases: 3,984 Deaths: 207
Greece> Coronavirus Cases: 3,302 Deaths: 190

Ηθικό δίδαγμα: Ο κορωνοϊός θα μας απασχολήσει αρκετά, όπως όλες οι επιδημίες και πανδημίες, μέχρι να συμβεί ένα από τα  δυό εξής πράγματα:

  • ή να βρεθεί αποτελεσματικό εμβόλιο (αποτελεσματικό όμως, όχι τρίχες όπως το εμβόλιο της γρίπης, για το οποίο κάθε χρόνο μας λένε "άλλαξε ο ιος, για αυτό δεν σας έπιασε κ.Βασίλη το εμβόλιο")
  • ή να αποκτήσει  φυσική ανοσία μεγάλο μέρος του πληθυσμού.


Ο κορωνοιός δεν χρειάζεται χούλιγκαν οπαδούς: ούτε "σύλλογο φίλων της καραντίνας", ούτε  σύλλογο συνωμοσιολόγων "δεν υπάρχει κορωνοϊός, μας κοροϊδεύουν"

 Επομένως, ούτε η βιαστική κριτική στη Σουηδία για το μοντέλο που επέλεξε έχει λογική βάση, παρά μόνο συναισθηματική και κυρίως μιμητική: αφού τα ΜΜΕ της παγκόσμιας τάξης, βυσσοδομούν για τη Σουηδία, ας "συμμορφωθούμε" κι εμείς, να κάνουμε πως έχουμε άποψη και να λέμε πως οι Σουηδοί εγκλημάτισαν. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό, θα δείξει ποιοί εγκλημάτισαν.

Την πραγματική σύγκριση θα την κάνουμε σε δυό -τρία χρόνια, όχι σε 3 μήνες, όπως με βλακώδη (και ύποπτη) λύσσα  επιχειρούν να κάνουν οι χορηγοί της καμπάνιας "μένουμε σπίτι".
Τη σύγκριση θανάτων από κορωνοϊό, θα την κάνουμε τον Ιούνιο του 2022. Εμείς δεν το ξεχνάμε. Θα δούμε τότε, ποιός θα έχει τους περισσότερους θανάτους: η Ελλάδα με τα σκληρά μέτρα ή η Σουηδία, με άλλη φιλοσοφία.

ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι σωστός ή λάθος, ακόμη.

Σε δυό-τρία χρόνια, θα μπορούμε να πούμε, ποιός ήταν ο λάθος και ποιός ο σωστός.

Δεν χρειάζεται οπαδοποίηση ΚΑΙ σε αυτό το θέμα. Προσοχή, σύνεση και όχι βιαστική κριτική.

Β.Π.