Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Έλα μωρέ, τι πανηγυρίζετε ότι τα πήγαμε καλά με τον κορωνοϊό; Η Βουλγαρία τα πάει καλύτερα

Αυτά λέγανε πολλοί, όταν η κυβέρνηση έδινε πίνακες, που αποδείκνυαν ότι τα πήγαμε καλά. "Και η Βουλγαρία έχει τον ίδιο πληθυσμό, αλλά έχει μόνο 10 νεκρούς, ενώ εμείς 50". Έλα όμως, που μας πέρασαν. ΣΗΜΕΡΑ τα στοιχεία λένε:



Bulgaria > Coronavirus Cases: 3,984 Deaths: 207
Greece> Coronavirus Cases: 3,302 Deaths: 190

Ηθικό δίδαγμα: Ο κορωνοϊός θα μας απασχολήσει αρκετά, όπως όλες οι επιδημίες και πανδημίες, μέχρι να συμβεί ένα από τα  δυό εξής πράγματα:

  • ή να βρεθεί αποτελεσματικό εμβόλιο (αποτελεσματικό όμως, όχι τρίχες όπως το εμβόλιο της γρίπης, για το οποίο κάθε χρόνο μας λένε "άλλαξε ο ιος, για αυτό δεν σας έπιασε κ.Βασίλη το εμβόλιο")
  • ή να αποκτήσει  φυσική ανοσία μεγάλο μέρος του πληθυσμού.


Ο κορωνοιός δεν χρειάζεται χούλιγκαν οπαδούς: ούτε "σύλλογο φίλων της καραντίνας", ούτε  σύλλογο συνωμοσιολόγων "δεν υπάρχει κορωνοϊός, μας κοροϊδεύουν"

 Επομένως, ούτε η βιαστική κριτική στη Σουηδία για το μοντέλο που επέλεξε έχει λογική βάση, παρά μόνο συναισθηματική και κυρίως μιμητική: αφού τα ΜΜΕ της παγκόσμιας τάξης, βυσσοδομούν για τη Σουηδία, ας "συμμορφωθούμε" κι εμείς, να κάνουμε πως έχουμε άποψη και να λέμε πως οι Σουηδοί εγκλημάτισαν. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό, θα δείξει ποιοί εγκλημάτισαν.

Την πραγματική σύγκριση θα την κάνουμε σε δυό -τρία χρόνια, όχι σε 3 μήνες, όπως με βλακώδη (και ύποπτη) λύσσα  επιχειρούν να κάνουν οι χορηγοί της καμπάνιας "μένουμε σπίτι".
Τη σύγκριση θανάτων από κορωνοϊό, θα την κάνουμε τον Ιούνιο του 2022. Εμείς δεν το ξεχνάμε. Θα δούμε τότε, ποιός θα έχει τους περισσότερους θανάτους: η Ελλάδα με τα σκληρά μέτρα ή η Σουηδία, με άλλη φιλοσοφία.

ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι σωστός ή λάθος, ακόμη.

Σε δυό-τρία χρόνια, θα μπορούμε να πούμε, ποιός ήταν ο λάθος και ποιός ο σωστός.

Δεν χρειάζεται οπαδοποίηση ΚΑΙ σε αυτό το θέμα. Προσοχή, σύνεση και όχι βιαστική κριτική.

Β.Π.

2 σχόλια:

  1. Άσχετο. Εκείνος ο φίλος και συνεπώνυμος μου ο Φάνης τι να κάνει; Γιατί χάθηκε;
    Σχετικό. Προσοχή σύνεση και να ακούμε τους ειδικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα στοιχεία, επειδή προέρχονται μονομερώς από παντελώς αναξιόπιστους, φανατικούς (με λύσσα λέμε!) αντιχρίστους μενουμεσπιτάκηδες και με ασυμβίβαστο ως προς την ιδιότητα του ενημερώνοντος λόγω... χρηματοδοτήσεως πρέπει να τεθούν στο μικροσκόπιο, γιατί μάς φλόμωσαν στο ψέμμα. Ακόμα και όταν λένε την μισή αλήθεια ψεύδονται.

    Το παράδειγμα με την θανούσα εξ εγκεφαλικής αιμορραγίας, που το ίδιο το σατανιασμένο βλαχαδερό από το hayvanard ομολόγησε επαιρόμενο πως προσμετρήθηκε ως θανούσα εκ κολοκυθοϊού δείχνει με τί αδίστακτους, πωρωμένους και ασυνείδητους «ειδικούς» στην διαστρέβλωση και την χειραγώγηση έχουμε να κάνουμε. Είναι δε ακόμη πιο επαίσχυντοι όσοι εξ αυτών έχουν και επιστημονικές περγαμηνές, διότι γίνονται ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί στα εγκλήματα του καθεστώτος παρέχοντας επιστημονικό (πλην ψευδές) άλλοθι, με ή χωρίς το αζημίωτο.

    Επίσης, με τον αριθμό ανθρωποκτονιών στο Βατικανό (https://makpress.blogspot.com/2020/04/blog-post_557.html ) φαίνεται πώς ακόμη και με πραγματικά στοιχεία, η αναγωγή δημιουργεί σφαλερή εντύπωση. Τα τρεις έντεκα, τρεις δώδεκα, τρεις δεκαπέντα και έντεκα αλά ελστάτ και τα μαγειρέματα μάς τελείωσαν.

    Η πρόβλεψή μου είναι πως θα δικαιωθούμε πανηγυρικά οι ενάντιοι της κλεισούρας, αλλά οι κλεινωεκκλησιάκηδες δεν θα έχουν ούτε την εντιμότητα ούτε το ηθικό σθένος να το παραδεχθούν, ακριβώς όπως συνέβη με τα ολέθρια μνημόνια. Και στις δύο περιπτώσεις (τεχνητή κρίση και κολοκυθοϊό), η «θεραπευτική» αγωγή θυμίζει το παροιμιώδες «η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε».

    Τέλος, ένοχοι εσχάτης προδοσίας είναι όσοι μενουμεσπιτάκηδες φρόντισαν στην περίοδο της καραντίνας να δημιουργηθούν ισλαμικοί θύλακες σε όλη την επικράτεια, χωρίς μάλιστα να διενεργήσουν κανένα τεστ κολοκυθοϊού* στις χιλιάδες των λαθροϊσλαμιών που μετέφεραν από τα νησιά μας, αντί να τούς πάνε σε ξερονήσια, για να παρακαλάνε να φύγουν.

    * Απόδειξη πως σε αντίθεση με τα σανοφάγα βώδια που τους υποστηρίζουν ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει άξιος λόγου κίνδυνος από τον κολοκυθοϊό. Φάνηκε και όταν πήγαν στην Λάρισα, στην Ξάνθη, στην πρωτοψάλτη και στην πλατεία Ομονοίας εξ άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή