προσθέσει δυνάμεις στα σύνορα με την Αλβανία και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε ότι ένα τμήμα του ελληνικού στρατού δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία, ο αλβανικός στρατός είναι ευέλικτος να ανταποκριθεί σκληρά σε κάθε είδους πρόκληση ή συμβατική επίθεση, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
To αλβανικό site (http://pamfleti.net/ekskluzive-ushtria-shqiptare-i-pergjigjet-greqise-gati-per-lufte-ja-perparesia-jone-dokumenti/) μάλιστα παραθέτει και το "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ" έγγραφο, μόνο που δεν φαίνονται σφραγίδες και υπογραφές, οπότε θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί πως είναι κατασκευασμένο. Όμως είναι ένα σοβαρό θέμα, που άπτεται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, οπότε δεν θα μπορούσε να μην διαψευστεί. Άλλωστε, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ιλίρ Μέτα, αλλά και η αίσθηση που αποκομίζει κανείς διαβάζοντας Αλβανικά ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα. Οι Αλβανοί πιστεύουν (με τη βοήθεια των γκάνγκστερ που τους κυβερνούν) ότι χρόνο με το χρόνο δυναμώνουν στρατιωτικά και ήδη έχουν φτάσει τον ελληνικό στρατό και ..είναι έτοιμοι.
Το σίγουρο είναι ότι σε φτωχές χώρες που βασιλεύει η διαφθορά, έχουν πέραση τέτοια εθνικοπατριωτικά παραμύθια. Τονώνουν το εθνικό αίσθημα και απασχολούν τις μάζες με εθνικούς μύθους, για να μη βλέπουν το πλιάτσικο γύρω τους.
ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Οι ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν μια πιθανή γωνία ελληνικής κυριαρχίας.
Ενώ η Αθήνα έχει προσθέσει f.orcat στα σύνορα με την Αλβανία και την πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδα, ο Νίκος Κοτζιάς, είπε ότι μέρος του ελληνικού στρατού δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία, η αλβανική στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε σκληρή είδος πρόκλησης ή συμβατική επίθεση. Μέσα από ένα έγγραφο, το Υπουργείο Άμυνας παρουσιάζει όλα τα δυνατά σημεία του Αλβανικού Στρατού σε σχέση με τους στρατούς των χωρών της περιοχής.
Για να απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή μπορεί να προέρχεται από την Ελλάδα ή ακόμα και από τη Σερβία, το Υπουργείο Άμυνας λέει ότι ο αλβανικός στρατός είναι ευπροσάρμοστο και με πολύ υψηλό ηθικό. Σύμφωνα με το έγγραφο, "Οι ένοπλες δυνάμεις θα αναπτυχθούν ως επαγγελματικός φράκτης με στοιχεία μάχης και υποστήριξης της μάχης, με βάση τα προβλεπόμενα σενάρια. Η δύναμη θα είναι ευέλικτη ώστε να εμπλέκεται σε ένα ευρύ φάσμα μαχητικών και μη μαχητικών εργασιών, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, σε γνωστές και άγνωστες περιοχές, καθώς και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και συνθήκες εδάφους. Ένας καθοριστικός ρόλος σε αυτή την αύξηση της ποιότητας θα είναι το κίνητρο, η ηγεσία και η διαχείριση της ποιότητας του προσωπικού. Η πρωτογενής δύναμη της επόμενης γενιάς θεωρείται ως κίνητρο, μορφωμένο, εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο προσωπικό, σύμφωνα με τη σημασία και τον πολύπλοκο χαρακτήρα της αποστολής. Η επίτευξη αυτής της φιλοδοξίας εξασφαλίζεται με τη θέσπιση υψηλών προτύπων επεξεργασίας, τα οποία θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με άλλους παράγοντες στην εθνική αγορά εργασίας ».
Το έγγραφο αναφέρει ότι ο Αλβανός Στρατός είναι εξοπλισμένος με μοντέρνο σχεδιασμό και εκπαιδεύεται σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα. "Ο εκσυγχρονισμός της δύναμης, ιδιαίτερα των μονάδων προτεραιότητας, θα αποτελέσει ειδική προτεραιότητα τα επόμενα χρόνια. Ο εκσυγχρονισμός της δύναμης θα τεθεί σε λειτουργία του εξοπλισμού των ατόμων, ως πρώτη προτεραιότητα, να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός μικρότερων και περαιτέρω μεγαλύτερων σχηματισμών. Η επικείμενη δύναμη θα είναι μια σύγχρονη δύναμη σε διαλειτουργικά και συμμαχικά συστήματα και εξοπλισμό, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Η τεχνολογική τυποποίηση θα στοχεύει στην αλληλεπίδραση εντός δυνάμεων και υπηρεσιών, σε άλλες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και σε άλλα συμμαχικά κράτη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αναπτύξουν έρευνα στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, την εισαγωγή προσομοιώσεων και σύγχρονων μεθόδων προετοιμασίας μάχης. "
Το υπουργείο σταματά επίσης δύο άλλα χαρακτηριστικά του Αλβανικού Στρατού. "Οι ένοπλες δυνάμεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας θα είναι δυναμικές με ικανότητες που θα διασφαλίζουν την ανάπτυξη και την ανεξαρτησία. Ο στόχος είναι ότι το 40% του Συνόλου Χρήσης Γης είναι έτοιμο να αναπτυχθεί, ενώ το 10% μπορεί να αναπτυχθεί (μοτέρ μηχανοκίνητων τμημάτων) και να υποστηριχθεί υλικοτεχνικά για περιστροφή 6 μηνών έως 1 έτους στις δεσμεύσεις της Συμμαχίας. Το Σύστημα Ένοπλων Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας βασίζεται στις δυνάμεις της άμεσης ετοιμότητας και των δυνάμεων της κλιμάκωσης της ετοιμότητας. Με βάση το είδος των ενεργειών που εμπλέκονται, οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν στα κλιμακωτά τους καθεστώτα τις αέναες ικανότητές τους.