Κυριακή 1 Μαρτίου 2026

Η στρατηγική των νικητών είναι απλή: "Δεν βομβαρδίζουμε ντουβάρια, σκοτώνουμε ηγέτες"

 Μπορεί ο πατέρας του πολέμου να θεωρείται ο Έλληνας Θουκυδίδης κι ο δάσκαλος της τέχνης του πολέμου ο Κινέζος Σουν Τσου, οι εβραίοι όμως είναι αυτοί που διδάσκουν πώς φτάνεις στη νίκη: όχι βομβαρδίζοντας ντουβάρια και χωράφια, αλλά δολοφονώντας ηγέτες. 

Οι Ισραηλινοί σκότωσαν τον επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν πριν από χρόνια, σκότωσαν όλους τους επικεφαλής του στρατού, σκότωσαν τον αρχιστράτηγο και χθες σκότωσαν και τον ανώτατο ηγέτη. Σκότωσαν με το στρατό τους (αυτόν των ΗΠΑ, που υπάρχει για να προστατεύει το έθνος του Ισράηλ) και συνεργάτες τους, τον Σαντάμ Χουσεϊν, τον Καντάφι, εξουδετέρωσαν τον Άσσαντ, σκότωσαν τον αρχηγό της Χαμάς, τον αρχηγό της Χεζμπολά, τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής αρχής, όποιον ήταν εμπόδιο.  Και κατά προτίμηση, στα σπίτια τους, την ώρα που έτρωγαν ή στα γραφεία τους, για συμβολικούς λόγους, που είναι το δόγμα του Ισραήλ "όποιος κι αν είσαι, δεν μπορείς να κρυφτείς πουθενά".

Αυτό αποδίδει , σε αντίθεση με τους ατέλειωτους βομβαρδισμούς, που επιφέρουν επιμήκυνση του πολέμου και απώλειες και στον επιτιθέμενο.


Οπότε, το δόγμα του "προσωπικού εκφοβισμού" και της "ατομικής εξολόθρευσης" αποδίδει πολύ καλύτερα, από τις τακτικές των μαχών, πράγμα που είναι ορατότατο στην Ουκρανία, με τη ψόφια Ρωσία να έχει χάσει εκατοντάδες χιλιάδες δικούς της στρατιώτες, για να καταφέρει ....να συνεχίσει να πολεμάει για πέμπτο χρόνο.

Προφανώς, ο Πούτιν, ο Σι Τζινπιγκ, ο Κιμ, πάνε τοίχο-τοίχο και κοιμούνται σε καταφύγια, για να μην έχουν την τύχη του Χαμενϊ.... Επειδή δεν διδάσκονται τίποτε από τους σύγχρονους σοφούς του πολέμου και τον πόλεμο τον ερμηνεύουν ακόμη ως "ρίχνουμε βόμβες σε ντουβάρια".


Υ.Γ. Για να το κάνουμε κατανοητό για τους Έλληνες: Αν το Ισραήλ είχε τις αιώνιες διαμάχες, που έχει η Ελλάδα με την Τουρκία, η αμυντική του στρατηγική δεν θα ήταν τα ατέλειωτα οχυρά, οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα, αλλά η διείσδυση στο εσωτερικό της Τουρκίας για πληροφορίες, ώστε την κρίσιμη ώρα να δολοφονήσει τον Ερντογάν, όχι να βομβαρδίζει αεροδρόμια και λιμάνια. Γι αυτό και το Ισραήλ δεν έχει απώλειες, σχεδόν ποτέ. Δεν ασχολείται με τσιμέντα, αλλά με άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου