Kαι πώς θα αποδείξουν τώρα ότι είναι εικονικά τα σύμφωνα συμβίωσης; Πρώτα τα μοριοδότησαν με 5 μόρια, για να τα προωθήσουν και τώρα... τους γύρισε μπούμερανγκ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε μία περίπτωση συνοριοφύλακας (περίπου 25 ετών) εμφανίζεται να έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με 74χρονη. Και μπορεί, όπως σχολιάζουν δηκτικά αρμόδιες πηγές, ο έρως χρόνια να μην κοιτά, εντούτοις στην προκειμένη περίπτωση μάλλον δεν πρόκειται για μία... τυπική περίπτωση έρωτα που οδήγησε σε γάμο.
Σε μία άλλη περίπτωση συνοριοφύλακας υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με συνάδελφό του, με τον οποίο συνυπήρχαν στην ίδια «φουρνιά» προσλήψεων. Πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη σημειώνουν ότι ένας στους τρεις, από τους συνολικά 250 νέους συνοφιορύλακες, εμφανίζεται να έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.
Την έρευνα παρακολουθεί στενά ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης. Πρόκειται για μία δύσκολη έρευνα, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις -που δεν είναι τόσο κραυγαλέες όσο οι παραπάνω- είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί ότι το σύμφωνο είναι «fake».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ληφθούν καταθέσεις από όλους τους συνοριοφύλακες που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. Σημειώνεται ότι πριν ξεκινήσει να «διαρρέει» στους κόλπους των νέων συνοριοφυλάκων το «κόλπο» της μοριοδότησης μέσω του συμφώνου συμβίωσης, οι «παντρεμένοι» δεν ξεπερνούσαν τους οχτώ.
Σε εξέλιξη δεν βρίσκεται, όμως, μόνο η διοικητική έρευνα που διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό γιατί -μετά την έκταση που πήρε το θέμα- η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών. Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του Τάκη Θεοδωρικάκου το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε διατάξει προ ημερών διοικητική έρευνα.
Πάντως, μπορεί η διοικητική έρευνα να διατάχθηκε την περασμένη Δευτέρα από την Αστυνομία για να διερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες, ωστόσο, το θέμα είναι γνωστό εδώ και καιρό στον Έβρο. Πληροφορίες του iΕidiseis αναφέρουν ότι εδώ και περίπου ένα μήνα συνδικαλιστές συνοριοφύλακες είχαν ενημερώσει αρμόδίως για τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης, καθώς οι ανύπαντροι συνοριοφύλακες αντιλήφθηκαν αμέσως τον αθέμιτο ανταγωνισμό και άρχισαν να «μιλούν».
Όταν το θέμα τέθηκε επί τάπητος αρχικά δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, διότι «το σύμφωνο συμβίωσης είναι νόμος του κράτους και όχι κάτι παράνομο». Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από τον Έβρο επισημαίνουν ότι το «δίκαιο θα ήταν να ισχύσουν τα σύμφωνα συμβίωσης που είχαν υπογραφεί πριν την κατάταξή των νέων συνοριοφυλάκων». Στον Έβρο το κλίμα στις τάξεις των νεοπροσληφθέντων αστυνομικών είναι «βαρύ», με τα παράπονα για «αδικίες» να διαβιβάζονται στους παλιούς «φρουρούς» της μεθορίου.
Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά και το επιχειρησιακό σκέλος, καθώς οι νέοι συνοριοφύλακες πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν βάρδιες στα σύνορα. Αρμόδιες πηγές εξηγούν, πάντως, ότι «στόχος όσων ήθελαν το σύμφωνο συμβίωσης ήταν η έδρα τους να είναι η Αλεξανδρούπολη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα έκαναν υπηρεσία στα σύνορα. Η διαφορά είναι ότι το σπίτι τους θα ήταν στην πόλη, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου