Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Για όλα φταίει ο πατήρ [πάτερ που λένε οι μορφωμένοι] Αντώνιος

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
 

ΤΖΗΜΕΡΟΣ

Μου γράφει φίλος που υπηρετεί στην Αστυνομία:

Αγαπητέ Θάνο,

η μεγάλη Θάτσερ έλεγε πως τα οικονομικά ενός κράτους, προσιδιάζουν με τα οικονομικά έκαστου νοικοκυριού. Δε γίνεται να ξοδεύεις περισσότερα απ´ αυτά που βγάζεις. Τι γίνεται στην Ελλάδα;

Ας δούμε τι γίνεται στο χώρο της αστυνομίας. Καταρχάς, στην αστυνομία, κουμάντο κάνει ο συνδικαλισμός, ήτοι, η ΠΟΑΣΥ. Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ελέγχει πολλά άτομα από κάτω, τα άτομα αυτά είναι ψήφοι, οι ψήφοι εκλέγουν την πολιτική ηγεσία, η πολιτική ηγεσία κρίνει τους Αστυνομικούς Διευθυντές! Έτσι, ο εκάστοτε Αστυνομικός Διευθυντής δεν υπολογίζει τη γνώμη των διοικητών των διαφόρων τμημάτων (ασφάλειας, τροχαίας κτλ), αλλά μόνο των συνδικαλιστών! Αν κάποιος διοικητής που φέρει το βαθμό π.χ. του αστυνόμου Ά (ήτοι ταγματάρχη), έχει κάποιο πρόβλημα με την υπηρεσία του (δεν έχει πολλά άτομα, δεν έχει ανακριτικούς υπαλλήλους, δεν έχει περιπολικά αυτοκίνητα κτλ), δεν απευθύνεται στον Αστυνομικό Διευθυντή, αλλά στον συνδικαλιστή που τις περισσότερες φορές θα 'ναι κάποιος αρχιφύλακας (ήτοι επιλοχίας). Ο δε Αστυνομικός Διευθυντής, δεν πρόκειται να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα ενός διοικητή, αν δεν πάρει αντάλλαγμα! Αν δηλ. χρειάζεται ο διοικητής κάποιον αστυνομικό, ο Διευθυντής δε θα τον αποσπάσει ή μεταθέσει στη δύναμή του (στη δύναμη του διοικητή), αν δεν πάρει το κατάλληλο «τηλέφωνο». Αν δηλ. δεν τον πάρει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, που μιλάει με τους βουλευτές ή ο ίδιος ο βουλευτής/υπουργός, έτσι ώστε να τον έχει υποχρέωση και να έχει το θάρρος να του ζητήσει χάρη (ο διευθυντής στον υπουργό), όταν θα πλησιάζουν οι κρίσεις…

Το ίδιο παρατηρείται και στις περιπτώσεις, που κάποιος κατώτερος αστυνομικός θέλει να φύγει από μια άσχημη υπηρεσία (π.χ. το αστυνομικό τμήμα που διαχειρίζεται τους κρατούμενους) και να πάει σε μια καλύτερη (π.χ. στην ασφάλεια): παίρνει τηλέφωνο ο συνδικαλιστής ή ο υπουργός τον Διευθυντή και ο αστυνομικός φεύγει, χωρίς να ερωτάται η γνώμη του διοικητή της υπηρεσίας που αφήνει!

Πάμε τώρα να ασχοληθούμε με την αγαπημένη Μάργκαρετ. Πως εμπλέκεται η οικονομική κακοδιαχείριση με την ΕΛ.ΑΣ.; Η πολιτική ηγεσία, προκειμένου να γίνει αρεστή και να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους της (αστυνομικούς), βρήκε την πατέντα των αθρόων και αλόγιστων αποσπάσεων. Σήμερα και ένεκα του γεγονότος του ότι εξήλθαμε της εποπτείας (από το Δ.Ν.Τ), παρατηρείται ένας οργασμός αποσπάσεων, που ικανοποιεί οικονομικά τους αστυνομικούς που έχουν μέσον (λαμβάνουν διπλό μισθό) και ζημιώνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Τη στιγμή που μιλάμε, η Διεύθυνση Αστυνομίας (......) ενισχύει με αποσπασμένους αστυνομικούς της την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου κτλ. και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ενισχύεται από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις (Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Πιερία κτλ). Είναι προφανές, πως καμιά ιδιωτική επιχείρηση που εδρεύει π.χ. στην (......), δε θα έστελνε εργάτες να ενισχύσουν κάποια δική της επιχείρηση στην Κρήτη και ταυτόχρονα η ίδια αυτή επιχείρηση της (......), να ενισχύονταν με άλλους εργάτες μιας άλλης δικής της επιχείρησης από τα Γιάννενα! Έτσι, οι αστυνομικοί που έχουν πολιτικό μέσον ή είναι κολλητοί με τους συνδικαλιστές ή οι ίδιοι οι συνδικαλιστές, λαμβάνουν επί 6 μήνες το χρόνο διπλό μισθό και το κράτος που μέχρι πρότινος ήταν στα μνημόνια, βυθίζεται στην οικονομική καχεξία. ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ!

 


Ο πατήρ είχε πεδίο ελεύθερο. Αν αποδειχθεί, ότι ήταν εφαψίας, και βρεθεί και μαύρο χρήμα, αλλά και κακοδιαχείριση και παράνομος πλουτισμός, θα πρέπει να ελεγχθούν πρωτίστως όσοι είχαν υποχρέωση να τον ελέγχουν και παρέλειψαν. Κάνοντας τα στραβά μάτια; Με ή χωρίς αντάλλαγμα;

Σώτος

 

Υ.Γ. Φοβερή η διορατικότητα  του συζύγου της Μαρέβας.

Άρθρο 67 ν. 4921/2022 [ΦΕΚ 18.04.2022]

10. Μετά την παρ. 4 του άρθρου 2 του ν. 2345/1995, προστίθενται παρ. 5, 6 και 7 ως εξής: «5. Αν από τις διαπιστούμενες σύμφωνα με την παρ. 4 παραβάσεις προκύπτει ότι από υπαιτιότητα των υπευθύνων ιδιωτικού φορέα της παρ. 1 του άρθρου 1 δεν εξασφαλίζεται ανεκτό επίπεδο περίθαλψης και μεταχείρισης των ωφελουμένων είναι δυνατόν, πλέον της επιβολής προστίμου, να αποφασίζεται η διακοπή της λειτουργίας του φορέα με την ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του και παράλληλα παραπέμπονται τα σχετικά στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα για την εξέταση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των υπευθύνων. Την ανακλητική απόφαση του προηγούμενου εδαφίου δύναται να εκδίδει και το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

6. Όταν οι διαπιστώσεις της παρ. 5 αφορούν σε προνοιακές δομές μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, ή όταν διαπιστώνεται σοβαρή παραβίαση των διατάξεων του καταστατικού τους, η οποία υποβαθμίζει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία τους, το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δύναται με απόφασή του να αντικαθιστά προσωρινά τα όργανα της Διοίκησής τους, τάσσοντας στην προσωρινή Διοίκηση συγκεκριμένα καθήκοντα και προθεσμία για την εκλογή νέας Διοίκησης. Η προθεσμία για την εκλογή της νέας Διοίκησης δεν δύναται να υπερβαίνει το ένα (1) έτος από τον ορισμό της προσωρινής Διοίκησης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου