Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Συγγνώμη σας ζητώ, ξαναψηφίστε με…


 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

         Εντάξει, η χώρα μας δεν είναι συνηθισμένη σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ο χιονιάς των ημερών, οπότε δεν μπορεί να ζητεί κανείς ευθύνες από την...

κυβέρνηση για έλλειψη προετοιμασίας μέσων και ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπιση των συνεπειών τού φαινομένου.  Μπορεί, όμως, να απαιτεί την έγκαιρη λήψη ακραίων μέτρων για την πρόληψη των ενδεχόμενων δυσμενών συνεπειών του. Θα μπορούσε π.χ. να κηρύξει  η κυβέρνηση καθολικό lockdown τύπου Φεβρουαρίου 2020 για την 24.01.2022 και την 25.01.2022 με βάση την αρχή «κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε». Δεν το τόλμησε. Για να μην της την πέσουν οι εστιάτορες και οι μαγαζάτορες γενικώς.

         Η συγγνώμη του Κούλη, πρωθυπουργού τής γελοίας γρονθαψίας και αγκωνακούμβησης, προς όσους δεινοπάθησαν στην Αττική Οδό και η δήλωση πως θα αποδοθούν ευθύνες είναι τουλάχιστον κωμικές.  Προ πάντων τα περί αποδόσεως ευθυνών καθώς και η πρωτοβουλία του για αποζημίωση κάθε ταλαιπωρημένου πολίτη  με € 2.000 που θα καταβάλει η «Αττική Οδός». Το 2018 είχαμε 102 νεκρούς στο Μάτι και ακόμη αναζητεί ευθύνες η Δικαιοσύνη. Μόλις  προ τριμήνου ολοκληρώθηκε η εισαγγελική πρόταση που γράφει:

      «Σύγχυση, έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού, αναποτελεσματική συνεργασία των συναρμόδιων κρατικών αρχών που επέδειξαν ανετοιμότητα, αιφνιδιασμό και καθυστέρηση στην κινητοποίηση όλων των υφιστάμενων δυνατοτήτων, αρχικά πρόληψης, και ακολούθως περιστολής των τραγικών συνεπειών της φωτιάς (έγκαιρη εκκένωση οικισμών, απομάκρυνση και διάσωση πολιτών, άμεση κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης)».

    Κάτι ανάλογο θα γράψει εν ευθέτω χρόνω και για το χάλι της  Αττικής Οδού.

      Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Αττική Οδός», όμως, παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τής επιχείρησης που διηύθυνε.  Από τον κρατικό μηχανισμό ουδείς  ακολούθησε το παράδειγμά του. Και τούτο, διότι ευθύνες υπέχει πάντοτε ο ιδιωτικός τομέας, ο δημόσιος ποτέ! Κι’ όταν λέμε «δημόσιος τομέας» εννοούμε αυτό

https://taxalia.blogspot.com/2013/01/blog-post_1925.html

 

         Σημείωσα, ότι οι ευθύνες θα αναζητηθούν από τους εμπλεκομένους. «Εμπλεκομένους» λοιπόν, όχι [;] διαπλεκομένους.  Τίθεται και πάλι το ζήτημα των κατακερματισμένων αρμοδιοτήτων. Ποιός  είναι αρμόδιος να κλαδέψει τα δένδρα που προβάλλουν από τα οικόπεδα ή τα κλαδιά από τα δένδρα που υπάρχουν επί των πεζοδρομίων; Δεν είναι η ΔΕΗ. Είναι οι Δήμοι. Άρα, αν κλαδιά ή δένδρα πέσουν πάνω στα ρευματοφόρα καλώδια  και διακοπεί η ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών, δεν φταίει η ΔΕΗ.  Ποιός είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση των κεντρικών οδικών αρτηριών; Ποιος  είναι υπεύθυνος για τις λοιπές οδούς; «΄Οπου λαλούν πολλοί κοκκόροι».

           Ο υπουργός κλιματικής αλλαγής συνέστησε Επιτροπή διερεύνησης ευθυνών κατά το γνωστόν δόγμα «Αν δεν θέλεις να γίνει κάτι, φτιάξε μία Επιτροπή».

           Εν ολίγοις: το γνωστό μπλα μπλα.

           Μολονότι τα ΜΜΕ μας ζάλισαν με τις λεπτομέρειες της Οδύσσειας των εγκλωβισμένων στην Αττική Οδό, δεν άκουσα κάποιον να μου εξηγεί πώς προκλήθηκε το μπάχαλο. Από πού ξεκίνησε. Κάποιο αυτοκίνητο σε κάποιο  σημείο πρέπει να αποτέλεσε το εμπόδιο στην κίνηση των οχημάτων, με συνέπεια την ακινητοποίηση εκατοντάδων που ακολουθούσαν. Σε ποιό σημείο; Ποιό αυτοκίνητο; Γιατί; Πότε; Γιατί δεν επενέβη αμέσως η «Αττική Οδός», ώστε να παραμερισθεί το εμπόδιο; Γιατί δεν διεκόπη η είσοδος άλλων οχημάτων, αμέσως μετά την ακινητοποίηση των πρώτων οχημάτων, μέχρις ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία;  

         Η «Αττική Οδός» μπήκε αμέσως στο στόχαστρο του  Στυλιανίδη, επειδή είχε προηγηθεί σύσκεψη, κατά την οποίαν η επιχείρηση είχε αναλάβει την υποχρέωση να προλάβει κάθε κακό, την οποία δεν εξεπλήρωσε. Για τις υπόλοιπες οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου και  τις παρόδους που ακόμη και σήμερα είναι κλειστές από το χιόνι ούτε κουβέντα. Για την επί 24ωρα διακοπή τής ηλεκτροδότησης ουκ ολίγων νοικοκυριών ομοίως.

 

https://makpress.blogspot.com/2021/01/blog-post_18.html?m=1

Με εντυπωσίασε το γεγονός, ότι για πρώτη φορά δεν ελήφθησαν μέτρα με εντολή πρωθυπουργού.

https://www.ribandsea.com/articles/3694-ston-kyklona-tou-matioy.html

 

 

Εντύπωση μου προκάλεσε, επίσης, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιώς την 24.01.2022. Για να τους ζητήσει συγγνώμη προκαταβολικώς; Έδωσε καμμιά εντολή για τη στέγασή τους; Δεν άκουσα.

Όλως παραδόξως δεν έκανε κάποια δήλωση η ΠτΔ Κατερίνα. Ούτε κατέβηκε στους δρόμους να μοιράσει κουβέρτες στους αστέγους. Δεν της το επέτρεψαν οι αποκλεισμένοι δρόμοι ή δεν είχε χρόνο ο πρώτος σύντροφος της χώρας να ετοιμάσει μια παράσταση;  

Αλλά οφείλω να ομολογήσω, ότι περισσότερο απ’ ο,τιδήποτε άλλο  με παραξένεψε  η απουσία της Μαρέβας από όλο αυτό το σκηνικό. Ούτε έναν χιονάνθρωπο δεν έφτιαξε η καημένη, για να φωτογραφηθεί δεόντως.

Πολύ χαμηλό το επίπεδό μας ρε παιδάκι μου. Απόδειξη; Κάποιοι πήγαν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό, μόλις ανακοινώθηκε η αποζημίωση των € 2.000.

https://makpress.blogspot.com/2022/01/blog-post_156.html

 

Δ-Ε-Ν Υ-Π-Α-Ρ-Χ-Ο-Υ-ΜΕ  σου ξαναλέω!!

Σώτος

Υ.Γ. Παρακαλούνται οι συμπατριώτες να μη χαρακτηρίζουν το «κράτος» μας μπουρδέλο. Αποτελεί ύβριν για τα μπουρδέλα, τα οποία διαθέτουν άψογη οργάνωση με τον νταβατζή, την τσατσά, τον πισωγλέντη για όλες τις δουλειές κ.λπ.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου