Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Πόλεμος για τη (ΜΗ) απεργία στον ΟΑΣΘ, μεταξύ Αμπλά - Τσερμενίδη

Όπως είναι γνωστό, 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, δεν προκήρυξε απεργία, για....
πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα απεργήσουν εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, καθώς, η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ (η Δ.Α.Σ.) στον ΟΑΣΘ, καλεί τους εργαζόμενους σε απεργία, ενώ την ίδια ώρα, η ελεγχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Ο.Σ.Μ.Ε. (Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος), δια του προέδρου της και φίλου του Χρήστου Σπίρτζη και Τάσου Πετρόπουλου (δείτε εδώ που τους βοήθησε ο κ.Αμπλάς), συριζαίου Θέμη Αμπλά, καλεί σε αντιπολιτευτική απεργία, αναφερόμενος στην μη απόφαση Τσερμενίδη, με τα εξής επαναστατικά:


"Παρόλο όμως που το Συνδικάτο μας συμμετέχει στο Προεδρείο της Ομοσπονδίας εντούτοις δεν παίρνει απόφαση για συμμετοχή στην μεγάλη Απεργιακή Κινητοποίηση στις 24/9 δείχνοντας έτσι διασπαστική διάθεση χωρίς συναίσθηση του τι πάει να συμβεί.
ΚΑΛΟΥΜΕ να αναλογιστεί την ύστατη στιγμή την Ιστορία του, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνταχθεί με το μεγάλο Κίνημα Αντίστασης. Το διακύβευµα αυτή τη στιγµή, είναι να γίνει η µέγιστη δυνατή προσπάθεια αντίστασης των εργαζοµένων και των Συνδικάτων για να µην περάσει αυτό το νοµοσχέδιο ταφόπλακα που υπαγορεύει ο ΣΕΒ και υπογράφει η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση της ΝΔ.
Υ.Γ. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία στις 24/9 άσχετα από την απόφαση ή όχι του Συνδικάτου καλύπτεται από την Ομοσπονδία μας"


ΠΡΑΚΤΙΚΑ λοιπόν, αναμένουμε ότι τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, με μικροπροβλήματα, από κάποιους εργαζόμενους που θα απεργήσουν. Προφανώς, δεν θα είναι πάνω από 10%, αν δεν δώσει "σήμα" η παράταξη Τσερμενίδη.