Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ο αρχηγός του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ πάντως, πήγε σήμερα στα Ίμια ! (VIDEO)

Στοιχειώδης εθνική αξιοπρέπεια επιβάλλει να πάει στα Ίμια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ΚΑΙ ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ. ΤΩΡΑ ! Αλλιώς είναι σαν να τα παραχωρούμε για 2η φορά. 
Τουρκική πρόκληση, επίδειξη δύναμης ή απόδειξη του ποιος έχει το πάνω χέρι, στο Αιγαίο ανήμερα της 21ης επετείου της κρίσης στα Ίμια. Ο αρχηγός των....
ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, με τουρκική πυραυλάκατο και συνοδευόμενος από άλλα σκάφη, βρέθηκε στα Ίμια.

Ο Τούρκος αρχηγός ενόπλων δυνάμεων, Hulusi Akar, επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο από το λιμάνι του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) και έφτασε μέχρι τις βραχονησίδες που βρέθηκαν στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής κρίσης του 1996.


Ωστόσο ο Τούρκος στρατηγός δεν αποβιβάστηκε στις βραχονησίδες αλλά επέστρεψε στο Μπόντρουμ, επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο της τουρκικής αεροπορίας και πέταξε πάνω από τα Ίμια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, που επικαλούνται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


Η αποβίβαση του Τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ εμποδίστηκε από κανονιοφόρο του ελληνικού ναυτικού, ΄κάτι που διαψεύδουν οι Τούρκοι και μάλιστα με αρκετή δόση ειρωνείας.

Στάση αναμονής τηρεί το ελληνικό υπουργείο Άμυνας που παρακολουθεί την υπόθεση.

Αν και στα τουρκικά μέσα δεν γίνεται καμία αναφορά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η νέα τουρκική πρόκληση έρχεται και ως "αντίποινα" σε βάρος της Αθήνας για την απόφαση να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 Τούρκοι που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας, καθώς διώκονται για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15 Ιουλίου του 2016.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile birlikte 29 Ocak 2017 tarihinde, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı bağlısı gemilerde inceleme ve denetlemelerde bulunmuştur. Ziyaret sırasında Kardak Kayalıkları bölgesinde Deniz Kuvvetlerimize ait 2 hücumbot ile seyir icra edilmiştir. Orgeneral Akar, TSK olarak Ege Denizinde icra etmiş olduğumuz tüm faaliyetlerde deniz alaka ve menfaatlerimizin korunmasında daima dostluk ve barışı göz önünde bulundurduğumuzu belirtmiştir.

İlaveten ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatlerinin karada, denizde ve havada korunması için TSK’nın azim ve kararlılıkla, gayret ve çabalarını artırarak sürdürmekte olduğunu vurgulamıştır.

Orgeneral Akar, ayrıca TSK’nın bölgemizde etkin, caydırıcı ve saygın bir güç olduğunu da ifade etmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."