Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Στα παλαιστινιακά εδάφη μετέβη ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Προσέξτε τον τίτλο του δελτίου τύπου: "στα Παλαστινιακά εδάφη" !!! Το ΄πιασες ιδεολόγε αριστερέ; 
Τη Ραμάλα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των...
Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ. Είναι ....η πρώτη φορά που Πρόεδρος της ελληνικής Βουλής επισκέπτεται τα παλαιστινιακά εδάφη.
Κατά την παραμονή του στην Παλαιστίνη, ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Rami Hamdallah, καθώς και με ομάδα μελών του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου (PLC) υπό τον κ. Azzam al-Ahmed, επικεφαλής της Fatah στο PLC. Ο κ. Βούτσης κατέθεσε στεφάνι στο Μαυσωλείο του Yasser Arafat, συνοδευόμενος από τον κ. Nabil Shaath, επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεων της Fatah, o οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του Yasser Arafat επί πολλά χρόνια και ήταν ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής.
Στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Hamdallah, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ευτυχής που επισκέπτεται την Παλαιστίνη, ανταποκρινόμενος και στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος κ. Mahmoud Abbas, όταν πραγματοποίησε ομιλία στη ελληνική Βουλή, με αφορμή την ομόφωνη υιοθέτηση ψηφίσματος για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο παλαιστινιακό ζήτημα και δίνουμε έμφαση στην ανάγκη να δοθεί λύση στο θέμα των δύο ξεχωριστών κρατών. Αναγνωρίζουμε ότι στη Σύνοδο του Παρισιού για το Παλαιστινιακό έγινε ένα σημαντικό βήμα, το οποίο όμως πρέπει να γίνει βαθύτερο και πιο στέρεο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία» τόνισε ο κ. Βούτσης. Αναφέρθηκε, επίσης, στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Μόσχα μεταξύ όλων των παλαιστινιακών οργανώσεων, για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και τη διενέργεια εκλογών στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας την ανάγκη να είναι ενωμένος ο παλαιστινιακός λαός στον αγώνα για την εξεύρεση λύσης και την εδραίωση της ειρήνης. Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής, «άποψή μας είναι πως εν μέσω της οικονομικής κρίσης, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, αλλά και δεδομένων των συνεπειών που βιώνει η Ε.Ε. λόγω των τεράστιων προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών που προκύπτουν από την αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, μπορεί να δοθεί λύση σε προβλήματα που χρονίζουν όπως το Κυπριακό και το Παλαιστινιακό». «Οι Έλληνες βουλευτές που συμμετέχουν σε πολλά διεθνή fora και σε διεθνείς οργανισμούς, προωθούν με συνέπεια και προσήλωση, και μάλιστα σε διακομματικό επίπεδο, την επίτευξη συμφωνίας για δύο χωριστά κράτη και την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή» κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός δήλωσε περήφανος για τις σχέσεις που διατηρούν η Ελλάδα με την Παλαιστίνη και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η χώρα μας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξεύρεση λύσης στο παλαιστινιακό ζήτημα που παραμένει άλυτο εδώ και 50 χρόνια. «Το Παλαιστινιακό ήρθε η ώρα να λυθεί» τόνισε, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να μεταφέρει στις συνομιλίες του με τους Ισραηλινούς πως «η παλαιστινιακή πλευρά είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». «Ως πρωθυπουργός της Παλαιστίνης είμαι κατά της βίας και της τρομοκρατίας με οποιαδήποτε μορφή» υπογράμμισε ο κ. Hamdallah, τονίζοντας πως προέχει να δοθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα με τη συνδρομή όλων των χωρών. «Θέλουμε ειρήνη για τα παιδιά μας και τα παιδιά του Ισραήλ» επεσήμανε.
Στη διάρκειά της συνάντησής του με τους εκπροσώπους του PLC ο κ. Βούτσης ενημερώθηκε για τ’ αποτελέσματα της Συνόδου του Παρισιού αλλά και της Συνάντησης στη Μόσχα και διαβεβαίωσε τα μέλη του PLC πως θα φροντίσει ν’ ακουστεί και η δική τους φωνή στις συνομιλίες με τους Ισραηλινούς. Υπενθύμισε πως τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας έχουν προωθήσει σε όλα τα επίπεδα την επίλυση του Παλαιστινιακού στη βάση των δύο κρατών. Οι εκπρόσωποι του PLC εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην Παλαιστίνη, που επαναβεβαιώνει τις ιστορικά πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, ζητώντας την ενίσχυση των σχέσεών τους με τους Έλληνες βουλευτές σε όλα τα επίπεδα.