Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

2015: η χρονιά του σούργελου


 [κατά το κινεζικό ημερολόγιο] 

Ανασκόπηση αρλούμπας 2015
από τον Σωτήριο Καλαμίτση

Τσίπρας: «λέω να πρωτοτυπήσω και να τηρήσω τις προεκλογικές υποσχέσεις μου», «τα θαλάσσια σύνορα δεν μπορείς να τα κλείσεις με πασσάλους», «πρωθυπουργός είμαι, δεν είμαι ο Χρυσός Οδηγός για να πω ονόματα της διαπλοκής», «θα φορολογήσουμε τον πλούτο»
Καμμένος: «δεν συνεργάζομαι με μνημονιακούς ούτε νεκρός», «δείξτε μου την υπογραφή μου σε Μνημόνιο»
Αλεξιάδης: «με ρωτάτε τί θα κάνουμε και σας απαντώ ευθέως και με σαφήνεια. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε», «δεν ξέρω πώς παρεισέφρυσε αυτή η διάταξη στο νομοσχέδιο»
Αναγνωστοπούλου: «η Μικρασιατική καταστροφή είναι ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, το οποίο όμως δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες είναι Έλληνες με μια συγκεκριμένη μοίρα, αλλά είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός, επειδή το προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη ιστορία»
Βαλαβάνη: «καλούνται όλοι να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, ακόμη και αυτοί που δεν μπορούν»
Βαρουφάκης: «δεν θέλουμε λεφτά, αξιοπρέπεια θέλουμε», «συμφωνώ με το 70% του Μνημονίου»
Κατριβάνου: «Σαφής η θέση της κυβέρνησης, τα στεγαστικά δάνεια δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθάρισε ο αρμόδιος υπουργός Γ. Σταθάκης. Δεν υπάρχει πρόβλεψη να αναμειχθούν ξένα ιδιωτικά funds και να αγοράσουν οποιοδήποτε κόκκινο δάνειο και δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα, γιατί δεν υπάρχει νομοθεσία. Οι τράπεζες μπορούν να προσλάβουν εταιρείες που θα διαχειρίζονται τα δάνεια αυτά. Μπορούν να κάνουν συμφωνίες με κάποια funds για συγχρηματοδότηση κάποιων δανείων αλλά μέχρι εκεί, δεν μπορούν να πωλήσουν τα δάνεια αυτά σε τρίτους»
Κατρούγκαλος: «καμμία σύνταξη κάτω των € 1500 δεν θα πειραχτεί», «συντάξεις μέχρι € 1000 δεν θα πειραχτούν»
Κουρουμπλής: «με πιέζουν να μην ελέγξω ένα έργο», «πούλησαν ένα κτήριο 32.000μ2, στο οποίο στεγαζόταν δημόσια υπηρεσία 15 ατόμων, αντί € 20 εκ. και το μίσθωσε αμέσως το Δημόσιο αντί € 4 εκ. το έτος επί 20 έτη, για να συνεχίζει να στεγάζει την υπηρεσία των 15 ανθρώπων»
Κωνσταντοπούλου: «το σκίσιμο του Μνημονίου με ένα άρθρο, ένα νόμο ήταν σχήμα λόγου»
Μάρδας: «οι προηγούμενες κυβερνήσεις δείλιασαν στην εφαρμογή των Μνημονίων», «όλες οι προσπάθειες αποβλέπουν στο να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις ελληνικές εξαγωγές. Μπορούμε να εξάγουμε τεχνολογία στην Ιαπωνία, κεντήματα στην Κίνα, και software στο Πακιστάν και την Ινδία. Δεν υπάρχει προϊόν το οποίο μπορεί να βάλει κανείς στο μυαλό του που να μην είναι εξαγώγιμο»
Μπαλτάς: «Ελγίνεια μάρμαρα», «σκεφτόμαστε να μην τα διεκδικήσουμε δικαστικώς, διότι είναι ενδεχόμενο να χάσουμε τη δίκη»,* «η αριστεία είναι ρετσινιά»


Παπαγγελόπουλος: «Τσίπρας, ο Εθνάρχης της Αριστεράς»
Παρασκευόπουλος: «τον Ξηρό τον τύφλωσε η πολιτεία», «θα δώσω άδεια για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης των Διστομιτών σε βάρος του γερμανικού Δημοσίου»
Πολάκης: «δεν απολογούμεθα για καμμία αποτυχία, αφού μέχρι σήμερα μόνον επιτυχίες έχουμε»


Σπίρτζης: «Είπαμε ότι εμείς πονάμε, αλλά θα το κάνουμε για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».
Σταθάκης: «το χρέος είναι πραγματικό κατά 95%»
Φίλης: «δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του;», «είναι πενταροδεκάρες ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση», «δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων, αλλά εθνοκάθαρση, κατά την επιστημονική μου άποψη», «φιλοδοξώ να δημιουργήσω μια κουλτούρα υγιεινής διατροφής στα παιδιά και στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, στην οποία η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη».
Φλαμπουράρης: «δεν είναι ο Αλέξης που συμβουλεύεται εμάς, αλλά εμείς που προσφεύγουμε στη σοφία του Αλέξη», «153 και ξερό ψωμί»
Φωτίου: «ο Έλληνας ξέρει πώς να επιβιώνει και με γεμιστά χάρη στην επινοητικότητά του»
κερά-Τασία: «οι μετανάστες λιάζονται στις πλατείες και μετά εξαφανίζονται».


Κι’ εγώ ο τάλας έγραφα την 21.02.2015

«Και βεβαίως, αναμένω από τη σημερινή κυβέρνηση τέσσερα πράγματα:
α] να ελέγξει το χρέος, αφού τώρα έχει στα χέρια της όλα τα στοιχεία,
β] να αποκαλύψει την κομπίνα που έγινε με το PSI και να στείλει στη Δικαιοσύνη τους εγκληματίες,
γ] να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις και
δ] να δώσει στους Διστομίτες δια του υπουργού Δικαιοσύνης την άδεια εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης εις βάρος της εν Ελλάδι περιουσίας του Γερμανικού Δημοσίου».

Καλή Χρονιά αδέλφια.

Την υγειά μας να ΄χουμε, μια που σύστημα υγείας δεν υπάρχει και το «σύστημα» έχει καταβροχθίσει τον Αλέξη αμάσητο, ενώ εκείνος πιστεύει ότι μάχεται τη διαπλοκή με όπλα τους Φλαμπουράρηδες, τους Μάρδες, τους Φίληδες, τους Παππάδες, τις Τασίες, τους Σταθάκηδες και το υπόλοιπο θεατρικό μπουλούκι, πιστούς στο όραμα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπωνόταν στο προσυνεδριακό κείμενο της συνδιάσκεψης του Δεκέμβρη 2013** [εδώ καγχάζομεν ακαταπαύστως μέχρις επιθανατίου ρόγχου].
Η Ελλάδα, όμως, κουφάλες ποτέ δεν πεθαίνει εις πείσμα των Μήδων και των χιλιάδων Εφιαλτών τους.

Σώτος – αρλουμποσυλλέκτης


*«Στρατιώτη μου, τη μάχη θα κερδίσει, όποιος πολύ το λαχταρά να ζήσει. Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει.»
** «Για μας σοσιαλισμός δεν είναι η αναστήλωση ενός κοινωνικού κράτους άλλων εποχών, ούτε η αναβίωση γραφειοκρατικών καθεστώτων, από τις αντιφάσεις των οποίων έχουμε πολλά να μάθουμε. Ο σοσιαλισμός είναι η οικοδόμηση ενός κόσμου ριζικά νέου, που, όμως, τα υλικά του υπάρχουν στο σήμερα. Υπάρχουν εκεί που οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες υψώνουν το ανάστημά τους, εκεί που η αλληλέγγυα οικονομία έρχεται να λύσει προβλήματα διαβίωσης, εκεί που η αυτοδιαχείριση γίνεται η φυσιολογική διέξοδος των εργαζομένων, εκεί που ο κόσμος της εργασίας και της νεολαίας αυτοοργανώνεται για να παλέψει, γιατί αρνείται ν’ αφήσει τη ζωή του έρμαιο στα παιχνίδια των επιχειρήσεων και του κράτους, γιατί αρνείται να ζήσει με το φόβο της καταστολής και του φασισμού. Για μας ο σοσιαλισμός είναι η επέκταση της δημοκρατίας και της ισότητας σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής:
1. Στην παραγωγή με την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, με τον κοινωνικό κι εργατικό έλεγχο, την άρση κάθε εκμεταλλευτικής σχέσης, καθώς και κάθε διάκρισης μεταξύ διευθυντών και διευθυνόμενων και τον προσανατολισμό της παραγωγής στην εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών
2. στην πολιτική με την ανατροπή των εξουσιαστικών δομών του αστικού κράτους, τη διεύρυνση της δημόσιας σφαίρας, την επέκταση των δομών άμεσης δημοκρατίας και τη δημιουργία γνήσια αντιπροσωπευτικών μορφών, στον αντίποδα του σάπιου κυρίαρχου πολιτικού συστήματος.
3. στην ίδια την καθημερινότητα με τη σκληρή μάχη απέναντι στον ατομισμό, τις διακρίσεις, την έμφυλη καταπίεση, το ρατσισμό και τη δημιουργία εστίων αντίστασης με τα στοιχεία της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της ανατροπής να κυριαρχούν.
Για να κάνουμε αυτήν την αφήγηση του μέλλοντος πολιτική δράση στο σήμερα, χρειαζόμαστε ένα άμεσο πολιτικό σχέδιο ανατροπής, χρειάζεται να εκκινήσουμε από την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος που μας έχει επιβληθεί. Γι’ αυτό το λόγο η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται πλήρως με το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και την ανάδειξη μιας κυβέρνησης της αριστεράς. Αυτή η κυβέρνηση της Αριστεράς δε θα μπορεί και δε θέλει επουδενί να είναι μια επανάληψη των κυβερνήσεων που γνωρίσαμε. Πρόκειται για ένα πρωτόγνορο ιστορικό εγχείρημα που θα αναποδογυρίσει τις προτεραιότητες της κοινωνίας, φέρνοντας τις ανάγκες των νέων, των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών στρωμάτων στο προσκήνιο. Ένα εγχείρημα που θα θεωρεί αδιανόητο το να υπάρχει άνεργος χωρίς επίδομα, άνθρωπος χωρίς πρόσβαση στην υγεία, παιδί χωρίς πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας, αλλά που αντίθετα δε θα παραχωρεί γη και νερό στο κεφάλαιο, δε θα υπηρετεί το δόγμα «νόμος και τάξη» και δε ρίχνει τα βάρη της κρίσης στον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου