Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Α ρε Τζίτζι κωλυμένε!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Παιδί μου Τζίτζι, γνωρίζω πως γνωρίζεις ότι αν εκλεγείς Πρόεδρος της ΝΔ δεν θα έχεις για κάποιο διάστημα το προνόμιο να κάθεσαι στα έδρανα της Βουλής, όπου αερίζεται επ’ εσχάτοις ο κ. Ψαριανός πραγματοποιών το όνειρο των νεανικών του χρόνων. Δεν θα έχεις ....
τη δυνατότητα να αντιπαρατίθεσαι με πνεύματα ασυναγώνιστα ως η κ. Κατριβάνου, η κ. Αυλωνίτου, η κ. Φωτίου, η κ. Σία, ο κ. Φίλης, η κ. Φώφη, η κ. Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Λοβέρδος κ.λπ. Δεν θα έχεις την ευχέρεια να κάνεις τον υποβολέα στον κ. Τασούλα, όπως έκανε ο Βαγγέλας στα υπουργικά έδρανα.

Τρόμαξαν ξαφνικά οι γκουρού της παράταξης μόλις ανακοίνωσες την υποψηφιότητά σου. Ανεκάλυψαν τον κίνδυνο της διάσπασης. Η ενότητα πάνω απ’ όλα. Το συμπαγές της παράταξης. Λες και θα κάνουν αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ που έφερε το 3ο Μνημόνιο. Το ίδιο Μνημόνιο που ψήφισαν όλοι αυτοί που μέμφονται τώρα τον Τσίπρα ότι κόβει συντάξεις και αυξάνει τη φορολογία, ενώ υποσχόταν σκίσιμο των Μνημονίων. Αναξιόπιστος ο Αλέξης που έφερε Μνημόνιο, ενώ δεν θα έφερνε. Αλλά οι άλλοι, οι δικοί σου, τί είναι; Αυτοί δεν έφεραν όλα τα Μνημόνια και συνεχίζουν να τα στηρίζουν με αξιοπιστία; Θα έχουμε τώρα διάκριση μεταξύ μνημονιακών αναξιόπιστων και μνημονιακών αξιόπιστων; Δεν αρκεί το νεομνημονιακός και παλαιομνημονιακός;

Θα βρίσκεσαι εκτός Βουλής λοιπόν, αν εκλεγείς αρχηγός της ΝΔ, επειδή έχεις συνταγματικό κώλυμα, αφού και να παραιτηθείς από Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν μπορείς να μετάσχεις σε εθνικές εκλογές μέχρι το 2019. Σιγά τα ωά!

Δε λέω, κι΄ εσύ έχεις μια πολιτική προίκα από τον μπαμπά, αλλά οι άλλοι τί έχουν; Τουλάχιστον έχεις να λες ότι δεν σε άγγιξε καμμία Siemens, κανένα Βατοπέδι, κανένα εξοπλιστικό, καμμία μιζοεπαφή, δεν έκανες παρέα με Λιάπηδες, Παυλίδηδες και όλο το κομματικό ιερατείο που έχει τις συνιστώσες του από οικογένειες/δυναστείες που ταλανίζουν τον τόπο 60 χρόνια.

Είσαι νέος, ευειδής και δείχνει να έχεις πρόσωπο σπαθί. Εύχομαι να τους σκίσεις. Ξηγημένοι όμως: εγώ δεν ξανακάνω τη βλακεία να το παίξω φίλος της ΝΔ και να πάω να σε ψηφίσω. Διότι ξέρω ότι κατά βάθος θα με γελάσεις και συ. Όπως όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί. Είδες πού βρέθηκαν οι της ΛΑ.Ε. που έμειναν σταθεροί στις απόψεις τους; [πρόσεχε, δεν λέω «ιδέες»]. Θα δώσεις και συ τα διαπιστευτήριά σου στο κατεστημένο, οπότε θα είσαι έτοιμος και για το χρίσμα από τις πΗΠΑ.

Εύχομαι, όμως, να με αξιώσει ο Θεός να σε δω να μπαίνεις στο μαγαζί, να βάζεις μία τεράστια ταμπέλα «Κλειστόν λόγω ριζικής ανακαίνισης» και να ξεκολλάς από τους θώκους τους όλους τους κολλημένους. Βαρέθηκα να βλέπω τον Τραγάκη στη Βουλή από το 1974. Συνομήλικος της μεταπολίτευσης ο μπαγάσας και δεν τον κουνάει κανείς. Γιατί; Βαρέθηκα να βλέπω τους ίδιους και τους ίδιους τηλεπανελίστες.

Καλή σου τύχη!
Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου