Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Κάτι για τον κ. Αγγελάρα κυρ-Μπάμπη μου;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Καλά, η  Δικαιοσύνη στη χώρα μας έχει πολλή πλάκα. Εκτός του ότι είναι «ανεξάρτητη», διαθέτει και αρκετά λέλουδα. Βγήκε, λοιπόν, ο βουλευτής της ΝΔ,
πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, τέως αρεοπαγίτης και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, και έκραξε τη νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, επειδή, λέει, αυτή διορίσθηκε με κομματικά κριτήρια. Αλήθεια ρε φιλάρα; Και οι προηγούμενοι πώς διορίζονταν; Όχι πως θέλω να συνεχισθεί αυτό το σπορ, αλλά ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω κυρ- Μπάμπη μου. Όταν η ηγεσία της Δικαιοσύνης θα πάψει να διορίζεται με κομματικά ή μη δικαστικά κριτήρια, τότε μπορεί να ισιώσει το πράμα και να δει άσπρη μέρα ο τόπος. Μέχρι τότε θα βλέπουμε Μπάμπηδες να επιτίθενται κατά Θάνων κ.λπ.

Ας έλθω, όμως, στο θέμα που  αλίευσα στην εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ»  της 28.06.2015, το οποίο παραθέτει στοιχεία και τεκμήρια ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ.
Που λέτε λοιπόν, ο κ. Ζαφειρόπουλος, της μεγάλης οικογενείας του μακαρίτη βουλευτή της ΝΔ και Προέδρου του ΔΣΑ Νώντα Ζαφειρόπουλου, ήταν το 2007 Δήμαρχος Χαλανδρίου. Επί θητείας του η παράταξή του πλερώνει € 337 σπαρταριστές χιλιαροπούλες για τη χρήση φορτηγών προς καθαρισμό γηπέδου τινός. Πλακώνει Επίτροπός τις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ανακαλύπτει ότι από τα 40 φορτηγά που χρησιμοποιήθηκαν για το έργο τα 15 δεν είχαν καμμία σχέση μ’ αυτό, τα 15 χρησιμοποιήθηκαν επί 1-2 ημέρες και 10 φορτηγά ήταν φαντάσματα. Κάθεται, λοιπόν, η Επίτροπος και καταλογίζει με μία εκθεσάρα μούρλια τις χιλιαροπούλες στα 19 παλληκάρια που ενέκριναν την εκταμίευσή τους. Τα παλληκάρια, όμως, προσφεύγουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο  ζητώντας την ακύρωση του καταλογισμού. Στο Τμήμα που επιλαμβάνεται των προσφυγών προεδρεύει ο κ. Αγγελάρας, Πρόεδρος του ΕΣ, άρα διαθέτον τα προσόντα να διορισθεί και πρωθυπουργός σε υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ο κ. Αγγελάρας ορίζει εισηγητή τον εαυτό του και επιλαμβάνεται της προσφυγής του πρώην πλέον Δημάρχου. Μία εβδομάδα αφ΄ ότου ο Άδωνις διόρισε τον υιό Αγγελάρα υποδιοικητή του ΚΑΤ, το Τμήμα του κ. Αγγελάρα ακυρώνει τον καταλογισμό με το αιτιολογικό ότι η συγκεκριμένη Επίτροπος του 6ου Τμήματος ήταν αναρμόδια να κάνει τον καταλογισμό, και μάλιστα χωρίς ο προσφεύγων να έχει προβάλει τέτοιον ισχυρισμό. Ακολουθούν οι ακυρώσεις και των λοιπών προσφυγών που είχαν ασκήσει  τα υπόλοιπα αγγελούδια. Με το ίδιο σκεπτικό. Τα παίρνει στο κρανίο ο Γενικός Επίτροπος των Δικαστηρίων και υποβάλλει στην Ολομέλεια του ΕΣ το ερώτημα: «είναι ή δεν είναι αρμόδιο το 6ο τμήμα για τέτοιους καταλογισμούς;». Με το έγγραφό του δε τάσσεται ευθέως υπέρ της άποψης ότι το 6ο τμήμα είναι αρμόδιο. Η Ολομέλεια του ΕΣ συνέρχεται υπό τον Πρόεδρο κ. Αγγελάρα, φυσικά, και αποφαίνεται ΟΜΟΦΩΝΩΣ-ΟΜΟΦΩΝΩΣ-ΟΜΟΦΩΝΩΣ ότι το  6ο Τμήμα είναι αρμόδιο. Δηλαδή ο Πρόεδρος συμφώνησε ότι το 6ο  τμήμα είναι αρμόδιο, ενώ επί των προσφυγών των 19 ανθέων είχε αποφανθεί ότι το τμήμα αυτό είναι αναρμόδιο.  Ερωτηθείς για το παράδοξο αυτό  από τον δημοσιογράφο που έκανε την έρευνα απήντησε ως εξής: «Διεφώνησα, αλλά δεν ήθελα να καταγραφεί η γνώμη μου και να δημιουργήσω θέμα».
Κάποιος Εισαγγελέας να καταλογίσει τα € 337.000 στον κ. Αγγελάρα;
337 από ‘δω, 337 από ΄κει, άδειος ο κορβανάς. Ρίξε τώρα έναν ΕΝΦΙΑ να ρεφάρουμε, κόψε και μερικές συντάξεις, το ΕΚAΣ κ.ο.κ. 
Εσείς κυρ-Μπάμπη λαλίστατε τί λέτε επ’ αυτού;
Γι’ αυτό κι’ εγώ  σκέφτομαι σοβαρά την Κυριακή 05.07.2015 να ψηφίσω ΝΑΙ
Στον Σόιμπλε
Στη Μέρκελ
Στον Γκάμπριελ
Στον Σουλτς
Στον Γιούνκερ
Στον Ντόναλτ Ντάκ
Στον Ιερώνυμο
Στη Λαγκάρντ
Στον Τόμσεν
Στον Μαζούχ
Στον Φούχτελ
Στον Σταύρο
Στον Αντώνη
Στον Μπάμπη
Στον Ντέπιουτη
Στη Ντόρα
Στον Νότη
Στον Γιάννη
Στον Λοβέρδο
Στον Γκίκα
Στον Μιλτάρα
Στον Άδωνι
Στον Ραγκούση
Στον Μάκη
Στον Ποπάι
Στον ΓΑΠ
Στον Μπουτάρη
Στον Καμίνη
            Και τούτο για δύο λόγους: ο πρώτος λόγος είναι ότι οι μεν ξενόφωνοι  μετρ της υψηλής διασωστικής ραπτικής μού έφτιαξαν ένα κοστουμάκι μεραγκλαντάν με μακρυά μανίκια και κοντά μπατζάκια, οι δε ελληνόφωνοι μου το φόρεσαν με το ζόρι, μολονότι έβλεπαν ότι δεν είναι στα μέτρα μου. Έτσι, όμως, σκέπασα τη γύμνια μου.
            Ο δεύτερος και κυριότερος λόγος είναι πως ό,τι και να ψηφίσω, δεν θα γίνει τίποτε το ουσιαστικό, επειδή όλα τα καίρια πόστα είναι πιασμένα από ακροδεξιούς, δεξιούς, κεντροδεξιούς, κεντρώους, κεντροαριστερούς και αριστερούς Αγγελάρες.
            Και κάτι τελευταίο λόγω επικαιρότητος. Ζωή, δεν μοστράρουμε τη φάτσα μας σε κανάλια και εν μέσω συνεντεύξεως τους λέμε ότι λειτουργούν παρανόμως, επειδή δεν έχουν άδεια λειτουργίας. Απορρίπτουμε την πρόσκληση παρανόμων καναλιών και εμφανιζόμαστε στην ΕΡΤ. Το ίδιο ισχύει για όλα τα άλλα φυντάνια της κυβέρνησης. Ενημερώνουμε τον λαό μέσω της νομίμως λειτουργούσης ΕΡΤ, αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς, και φροντίζουμε ταχέως να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Όπως δεν πάμε να ανακουφισθούμε σε παρανόμως λειτουργούντα οίκο ανοχής και αφού κάνουμε τη δουλειά μας λέμε στην τσατσά ότι λειτουργεί παρανόμως. Εκτός αν …. 

Σωτήριος Καλαμίτσης – μοντελάκι de haute couture mnemonienne
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός νεομπολσεβίκος και δραχμολάγνος, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου ΄Ορους [Μεγάλη η Χάρη της]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου