Κυριακή 29 Ιουνίου 2025

Στοιχεία από το τραγικό δυστύχημα του Σαββάτου στη Χαλκηδόνα

Από την Ακρολίμνη Πέλλας τα θύματα. 
Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας, όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με φορτηγό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένας πατέρας και ο ανήλικος γιος του. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, όταν ...το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε τετραμελής οικογένεια, συγκρούστηκε – υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες – με φορτηγό, στο οδικό τμήμα μεταξύ Χαλκηδόνας και Λουδία. Από τη σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ο 44χρονος οδηγός του οχήματος και ο 13χρονος γιος του.


Στοιχεία από το τραγικό δυστύχημα του Σαββάτου:

1. Μπροστά είχε τον γιο του που σκοτώθηκε επίσης στο χθεσινό δυστύχημα ο νεκρός πατέρας-οδηγός ενώ η γυναίκα με το άλλο παιδί (που τραυματίστηκαν ελαφρά) καθόταν πίσω.

2. Μπήκε απότομα το όχημα τους στο δικό μου ρεύμα, είπε ο οδηγός του φορτηγού.

Κι ας μου πει τώρα κάποιος πως δεν έγινε αυτό που όλα τα αγόρια έχουμε ζήσει (κι ευτυχώς ζούμε σήμερα) στο αυτοκίνητο με τον πατέρα μας με το που περνούσαν τα μάτια μας το ταμπλό.
Να καθόμαστε σαν συνοδηγοί σε κάποια εκδρομή-ταξίδι και να μας δίνει να κρατήσουμε το τιμόνι...
Όχι μόνο σε ευθείες αλλά και σε ανοιχτές στροφές δίνοντας μας οδηγίες πόσο να το στρίψουμε..
(Αυτή την... σοφτ εκδοχή δεν πρέπει να υπάρχει αγόρι που να μην την έχει ζήσει. Υπήρχε και η... hard που κάποιοι πατεράδες έβαζαν τον γιο τους μπροστά τους, στη θέση του οδηγού.)
Κι άντε τότε, δεκαετίες πίσω, λες δεν υπήρχαν ούτε τα μέσα ούτε η ενημέρωση που υπάρχει σήμερα, δεν υπήρχαν καλά καλά ούτε καν οι νόμοι και έτσι οι σκέψεις, οι πράξεις και οι νοοτροπίες ήταν αποκύημα όλου αυτού.
Σήμερα όμως, απλά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει ποτέ, γιατί δεν είναι τόσο αθώο όσο φαινόταν και στους γονείς εκείνης της εποχής.
Το αντίθετο ισχύει, μπορεί να γίνει θανατηφόρα εγκληματικό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου