Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον.... Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
«Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του Πρωθυπουργού του Κράτους του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου », ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.
Λεπτομέρειες της συνομιλίας:
- Ο Πούτιν και ο Νετανιάχου συζήτησαν την κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και τα τρέχοντα ζητήματα στις διμερείς σχέσεις.
- Οι ηγέτες σημείωσαν την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν την αλήθεια για τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και να αντισταθούν στις προσπάθειες αναθεώρησης των αποτελεσμάτων του και παραποίησης της ιστορίας.
- αντάλλαξαν θερμά συγχαρητήρια με την ευκαιρία της 80ής επετείου της Μεγάλης Νίκης·
- o κ.Νετανιάχου τόνισε την αποφασιστική συμβολή του Κόκκινου Στρατού και ολόκληρου του σοβιετικού λαού στην ήττα του Ναζισμού·
- Ο Πούτιν ευχήθηκε υγεία και ευημερία στους βετεράνους που ζουν στο Ισραήλ .
Το Κρεμλίνο σημείωσε επίσης ότι η μνήμη των ηρώων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου τιμάται ιερά τόσο στη Ρωσία όσο και στο Ισραήλ, όπου η 9η Μαΐου έχει επίσης το καθεστώς εθνικής εορτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου