Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Νυχτερινός ημιμαραθώνιος

εικόνα: η παραλία της Θεσσαλονίκης, Σάββατο βράδυ, μετά τον "Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο"


Τα σκουπίδια απαιτούν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Νυχτερινός ημιμαραθώνιος και μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά…

Θα πάνε μετά τα δίποδα που άφησαν αυτή τη θάλασσα σκουπιδιών να μιλάνε για... διεκδίκηση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Αύριο μεθαύριο μπορεί να βγάζουν και φωτογραφίες περπατώντας στον πεζόδρομο της παραλίας τα πλαστικά μέσα στη θάλασσα για να κάνουν δηκτικές αναρτήσεις ενώ κάλλιστα μπορεί να είναι τα δικά τους.

Κι έχεις τα χρήσιμα πλαστικά ποτήρια και μπουκαλάκια, αφού εξυπηρέτησαν με το ζωτικό και ποιοτικό περιεχόμενο τους, να πετιούνται σαν άχρηστα σκουπίδια από τα ζωντανά αλλά χωρίς καθόλου περιεχόμενο ανθρώπινα σκουπίδια την ώρα που έτρεχαν για μια υγιεινή ζωή αντί να στρίψουν και να πέσουν στη θάλασσα να πνιγούν.

Πλαστικά που έμειναν εκεί και σήμερα το πρωί (όσα δεν κατέληξαν στους υπονόμους ή κατευθείαν στο νερό), να απορούν γιατί τους φέρονται έτσι και ποια ζώα τα παρατάνε σαν αδέσποτα ζωάκια αφού το παίξουν για τη μόδα φιλόζωοι και φίλοι της ζωής.

Θα μου πεις, έχουν εγκέφαλο τα πλαστικά μπουκάλια για να μπορούν να σκεφτούν και να απορήσουν;

Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο από το να έχουν εγκέφαλο που να μπορεί να συνθέσει σκέψη εκείνοι που το έκαναν αυτό.

Χαμηλοτάτου επιπέδου δημότες που θα τους ξεραινόταν του κουλό αν κρατούσαν το πλαστικό τους βοήθημα μέχρι να βρουν έναν κάδο, έστω και απλό και όχι ανακύκλωσης, λες και έτρεχαν για το ρεκόρ και το αντικείμενο αύξανε τον συντελεστή οπισθέλκουσας.

Πού;

Στους δρόμους ενός χαμηλοτάτου επιπέδου δήμου που μιας και οι εκλογές πέρασαν και τα αποτελέσματα ήταν χάλια για την μέχρι τέλους του 2023 διοίκηση δεν ενδιαφέρθηκε να έχει μερικά συνεργεία ώστε να κρύψει από το φως της ημέρας τα μαύρα μας τα χάλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου