Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Το "κίνημα της πετσέτας" και οι γελοίοι άχρηστοι πολιτικοί

Γράφει ο Φώτης Μακρίδης 

Εδώ και 4 μήνες, που ξεκίνησε η τουριστική σεζόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, υπάρχουν διαμαρτυρίες για τα beach bars, που...

παίρνουν ακριβά σε δημοπρασία του οικείου Δήμου, μια έκταση π.χ. 100 τ.μ. στην παραλία και στη συνέχεια την κάνουν 500 τ.μ. παρανομώντας εξώφθαλμα. Η συζήτηση έγινε και πέρυσι και προπέρυσι κ.ο.κ.

Ποιό είναι το "κόλπο";

Η κανονική τιμή για μια έκταση 100 τ.μ. που βγαίνει σε δημοπρασία, είναι 10.000 ευρώ τη σεζόν (παράδειγμα συγκεκριμένης παραλίας). Ο επιχειρηματίας όμως δίνει 30.000 ! Γιατί; Γιατί ξέρει ότι για κάθε 100 τ.μ. πρέπει να δώσει 10.000. Ξέρει ότι θα κάνει τα 100 μέτρα, 500, οπότε έχει περιθώριο να δώσει 50.000. Δίνει όμως 30.000, επειδή "λαδώνει" κι επειδή πληρώνει μπράβους να φοβερίζουν όσους "άσχετους" πηγαίνουν στη δημοπρασία. Υπάρχει ολόκληρη μαφία πίσω από τις δημοπρασίες, με απειλές, φουσκωτούς, όπλα και όλα τα καλούδια της μαφίας. Και φυσικά, Δήμαρχοι και Υπουργοί γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει, αφού βλέπουν τους φουσκωτούς σε κάθε δημοπρασία.

Όλοι ξέρουν ότι μια έκταση 100 τ.μ., θα γίνει στην πράξη 500 τ.μ. από την πρώτη βδομάδα. Ο επιχειρηματίας ξέρει ότι αν μείνει στα νόμιμα 100 μέτρα, θα "μπει μέσα", οπότε επεκτείνεται ανενόχλητος, για να βγάλει κέρδος.

Βγήκε λοιπόν σήμερα, ο κ.Χατζηδάκης και είπε με το γνωστό ΓΕΛΟΙΟ στόμφο των άχρηστων πολιτικών, ότι "θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα τηρηθούν οι διατάξεις του Συντάγματος..." κι άλλες ...πίτσες μπλε.

Και γιατί ρε φίλε, δεν το έκανες μια βδομάδα πριν; 

Να σας πω, γιατί δεν το έκανε μια βδομάδα πριν:

Επειδή, όλοι ξέρουν οτι οι επιχειρηματίες, θα "μπουν μέσα" αν περιοριστούν στα νόμιμα, κάνουν τα στραβά μάτια για μεγάλο μέρος της σεζόν και θυμούνται τη νομιμότητα ...το Σεπτέμβριο. Αφού πρώτα, οι μπίζνεσμαν μπράβοι, έχουν κάνουν τη μπάζα τους και άρα δεν έχουν λόγο να δείρουν τον Δήμαρχο ή τον Υπουργό.

Αλλά, δεν φταίει ο Χατζηδάκης και τα άλλα μηδενικά, που βλέπουν το πρόβλημα, μόνο όταν πιέζονται από τα ΜΜΕ και τη δημοσιότητα! Φταίνε οι μαλάκες Έλληνες πολίτες, που ψηφίζουν τέτοιους παπατζήδες και δεν τους ρωτάνε το αυτονόητο: "γιατί ρε φίλε δεν τους έκλεισες πριν από ένα μήνα; Πότε θα τους κλείσεις; Το Σεπτέμβριο, που θα ΄χουν φύγει οι τουρίστες; Κι όταν λες "σαρωτικοί έλεγχοι", τι ακριβώς εννοείς; Πόσο προσωπικό έχουν αυτές τις μέρες οι Κτηματικές Υπηρεσίες, που έχουν την αρμοδιότητα και πρέπει να πάνε με τη μεζούρα και το τοπογραφικό και να κάνουν ολόκληρη -τεράστια- γραφειοκρατική δουλειά, για να σφραγίσουν ένα παράνομο beach bar; 50 άτομα; 100; Πότε θα ελέγξουν 10.000 beach bars; Για πόσο μαλάκες μας περνάς βρε σούργελο;"


Μην αφήνετε παπάρες πολιτικούς να σας δουλεύουν ψιλό γαζί!

Τα ίδια μας έλεγαν και πέρυσι και πριν από 5 και πριν από 10 και πριν από 20 χρόνια.

Για να μην έχουμε κάθε χρόνο αυτή την κοροϊδία, πρέπει να μπει στο DNA των Δημάρχων και των επιχειρηματιών, ότι "οταν λέμε 100 μέτρα, θα πάρετε και θα χρησιμοποιείτε 100, μη χτυπάτε έχοντας στο μυαλό σας 400 και 500 μέτρα, γιατί θα δώσετε μεγάλη προσφορά και θα χρεοκοπήσετε". 

Αν αυτό, δεν εμπεδωθεί από όλους, οι επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να δίνουν προσφορά που αντιστοιχεί για 500 μέτρα, ενώ η έκταση είναι 100, με αποτέλεσμα να πιέζονται από την πραγματικότητα να παρανομήσουν, να πληρώσουν μπράβους, να απειλήσουν και ...να σκοτώσουν σε κάποιες περιπτώσεις.


Φώτης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου