Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Σκατοψυχιά εις την νιοστήν

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Το 2007 ο Μιχάλης [Φιλόπουλος], το 2022 ο Άλκης [Καμπανός], το 2023 ο Μιχάλης [Κατσούρης], το ………..

ποιός;

Και ενώ οι ευάριθμοι νουνεχείς θρηνούσαμε με ειλικρίνεια για τον άδικο χαμό ακόμη ενός νέου ανθρώπου, φίλαθλοι [μπαρδόν, χούλιγκανς ήθελα να γράψω] του Ολυμπιακού ανήρτησαν πανό στο γήπεδο της έδρας του στη διάρκεια αγώνα, με το οποίο τιμούσαν [;] τη μνήμη ενός όμοιού τους, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στα πλαίσια κάποιου ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.  Μέσα στη Μερσεντέ [που λένε οι μορφωμένοι] που ανήκει στον Πρόεδρα του ΠΑΟ Αλαφούζο.

Δεν μπορεί να μην ήξεραν ποίος υπήρξε ο τιμώμενος. Καταδικασθείς για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου σε 12ετή μόνον κάθειρξη, λόγω προτέρου εντίμου βίου, το 2012, αλλά κυκλοφορών ελεύθερος μετά την έκτιση μέρους της ποινής του λόγω καλής διαγωγής [;] κατά τα ειωθότα.

Κανένας από τις οργανωμένες ομάδες τών οπαδών τού Ολυμπιακού δεν διαμαρτυρήθηκε, δεν συνέστησε να καθαιρεθεί το πανό. Ούτε και κάποιος από τη διοίκηση του Ολυμπιακού φρόντισε να το εξαφανίσει. Ο διαιτητής μάλλον δεν έπιασε το βαθύ νόημα της ανάρτησης, εξ ου κα δεν διέκοψε τον αγώνα, μέχρις ότου καθαιρεθεί το βλάσφημο πανό.

Πώς να μη ντρέπομαι που ως Πειραιώτης είμαι φίλος της ομάδος αυτής;

Το μόνο που μένει τώρα είναι τούτο: όταν εντοπισθεί ο φυσικός αυτουργός τής δολοφονίας τού Κατσούρη, αν μεν είναι Κροάτης, να αναρτούν τιμητικά οι οπαδοί τής κροατικής ομάδος   το όνομά του στα γήπεδα, όπου θα αγωνίζεται η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αν δε είναι Έλληνας, να αναρτούν τιμητικά οι οπαδοί τών αντίπαλων της ΑΕΚ ομάδων το όνομά του στα γήπεδα, όπου θα αγωνίζεται η ομάδα που έστησε το καταπληκτικό γήπεδο με την ονομασία «Αγιά Σοφιά», αλλά που πλέον μνημονεύεται ως «Opap Arena» προς διαφήμιση του ΟΠΑΠ, μέσω του οποίου ο Πρόεδρος  της ΑΕΚ ΄κονόμησε τ’ ‘άντερά του

https://www.sofokleousin.gr/feygei-o-melissanidis-apo-ton-opap-me-terastio-kerdos

Και ο λούκουμος: ο Πρόεδρος της Κροατίας εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο τού Μιχάλη, αλλά προειδοποίησε, ότι αν οι ελληνικές Αρχές κρατήσουν όλους τους κατηγορούμενους Κροάτες, θα ανοίξει βεντέτα. Σαν προτροπή προς τους χουλιγκάνους συμπατριώτες του για αντίποινα κατά των προφυλακίσεων μου μοιάζει τούτο. Για τα ψηφαλάκια φυσικά και την κακώς νοουμένη προστασία τών υπηκόων του.

Σώτος

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου