Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Η σημαντικότερη είδηση του 2022

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας τραπέζωσε τους αρχηγούς τών κρατών-μελών μετά των συζύγων τους στα πλαίσια της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ήταν και η Μαρέβα εκεί. Το μετέδωσαν όλα τα κανάλια της υπεύθυνης και....

αντικειμενικής ενημέρωσης πριν ακόμη και από την υπόθεση Πισπιρίγκου. Μαρέβα-Ρούλα 1-0.

Η σημαντικοτερη είδηση, όμως, είναι αυτή:

Το μενού

Ορεκτικά

Σφαιροποιημένες ελιές, μπριός με κόκκινο τόνο και παλαιωμένη μουστάρδα, σεβίτσε λαβράκι με γάλα τίγρης, μοσχάρι πικάνια, αστακό με ελαιόλαδο και ροζ γκρέιπφρουτ, ομελέτα με γαρίδες, μαριναρισμένη σαρδέλα με σάλτσα ρομέσκο, τάκο με γλασαρισμένο μοσχάρι και καπνιστό σολομό.Τα ορεκτικά ολοκληρώθηκαν με κροκέτες γαρίδας σκόρδου, φρυγανισμένο καλαμπόκι με γκουακαμόλε, τηγανητές μπακαλιάρου και γκασπάτσο με βασιλικό.

 

Κύριο πιάτο

Μπακαλιάρος με σάλτσα meunière, ταπιόκα και αυγοτάραχο πέστροφας.

 

Επιδόρπιο

Αφρός καρύδας με γρανίτα από μέντα και φρούτα του πάθους.

 

Το μενού συνοδευόταν από κόκκινο, λευκό και αφρώδες κρασί και νερό.

 

Όπως βλέπετε, δεν παρελείφθη το σπουδαιότατο όλων: το νερό.

 

Επειδή, όμως, σε όλα υπάρχει πάντοτε μία παράλειψη, έτσι και εν προκειμένω τα κανάλια και τα σόσιαλ μύδια δεν μας ενημέρωσαν για τον τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με τον χαλβά από στραγάλια της Εμινέ Ερντογάν που έφαγε ο Κούλης στην τελευταία συνάντησή του  με τον ηγέτη της γαλάζιας παπάρας.


Σώτος

Υ.Γ. Δεν αντέχω να μην επισημάνω, ότι τα ίδια ΜΜΕ μας ενημέρωσαν για εγκληματικό επεισόδιο στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά, όπως απέδωσαν την British Columbia. Τα ίδια που όταν αναφέρονται στην πολιτεία Columbia των ΗΠΑ κάνουν λόγο για την πολιτεία Κολούμπια ή Κολάμπια, όπως μας ενημέρωσε ο Κούλης προφέροντας σωστά την ονομασία στη Βουλή.  Κάποιος πρέπει να τους πει ότι άλλο Colombia [χώρα της Λατινικής Αμερικής] και άλλο Columbia.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου