Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Δικαστικός κλαυσίγελως

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης 

Μας ζάλισαν τα ΜΜΕ με την περίπτωση του 29χρονου αστυνομικού που κατηγορείται πως ασέλγησε στην 4χρονη κόρη του. Διαβάζω

https://www.dikastiko.gr/eidhsh/ypothesi-aselgeias-se-4chroni-einai-arrostos-sto-myalo-leei-gia-ton-astynomiko-o-pappoys-tis-anilikis/

πως ο εκ μητρός παππούς τής μικρής αναφέρθηκε σε άσχημη συμπεριφορά τού κατηγορουμένου γαμπρού του εις βάρος  της εν διαστάσει συζύγου του, αλλά δεν παρατήρησε κακοποιητικά σημάδια στο σωματάκι της εγγονής του. Και όμως οι δημοσιοκάφροι δεν ανέδειξαν τις δηλώσεις του παππού, ούτε, φυσικά, τις εκθέσεις τής παιδοψυχιάτρου που παρακολούθησε τη μικρή.

Και τελικά τί απεφάνθη η κ. ανακρίτρια συμφωνούντος τού εισαγγελέως φυσικά; Επέβαλε στον κατηγορούμενο αστυνομικό  απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μήπως και διαφύγει εις το εξωτερικό ο διαβόητος πατέρας, όπως έκανε ο Χριστοφοράκος. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να ευτελίσει τη Δικαιοσύνη. Επέβαλε στον αστυνομικό και τον όρο να εμφανίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα και δη σε αυτό στο οποίο υπηρετεί.

Τί άλλο θα δουν τα ματάκια μου και θα ακούσουν τα αυτάκια  μου Θεέ μου;

Και μετά περιμένουμε να φτιάξουμε κράτος. Όπως είπε μια ψυχή που έχει ζήσει από μέσα όσο λίγοι τη λειτουργία της τε εκτελεστικής και  δικαστικής εξουσίας: «Όσο νοσεί η Δικαιοσύνη, κράτος δεν θα αποκτήσουμε». Με άλλα λόγια: οι κυβερνήσεις θα ασχημονούν και θα μας εμπαίζουν, όσο η Δικαιοσύνη έρπει.      

Σώτος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου